koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

Afvallen rond de benen

Je wilt heel graag afvallen rond je benen, waarschijnlijk al tientallen dingen geprobeerd maar het is je nog steeds niet gelukt. Misschien wel een beetje resultaat geboekt, of zelfs helemaal niet. Goed nieuws: Ik ga je in dit artikel vertellen wat allemaal niet werkt en welke dingen wel werken voor afvallen rond je benen. Lees dit artikel goed door, zodat je het vet rond je buik, benen en heupen snel kwijtraakt.

Plaatselijk afvallen rond je benen

Plaatselijk afvallen (benen, buik of heupen) is niet mogelijk. Wanneer je dus een bepaalde beenoefening uitvoert wil dat niet zeggen dat je ook op die plek vet gaat verbranden. Je lichaam is toch echt de baas en bepaald wanneer en waar het vet gaat verbranden. Je kunt er wel voor zorgen dat je sneller vet kwijt raakt bij je benen, buik, heupen en alle andere vervelende plekken. Je kunt dit doen door oefeningen uit te voeren waarmee je de grote spiergroepen van je lichaam traint. De grote spiergroepen van je lichaam zijn je rug, benen en borst. De reden waarom ik je aanraad om de grote spiergroepen van je lichaam te trainen is omdat deze spiergroepen meer energie verbruiken.

Geleerde mensen zeggen dat 1 kilo spierweefsel dagelijks ongeveer 100 calorieën verbrand. Wat denk je dat sneller werkt om af te vallen rond je benen? Je grote spiergroepen trainen of de kleine spiergroepen van je lichaam? Jij weet nu als het goed het antwoord. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je voor het kwijtraken van het vet rond je benen ook je kleine spiergroepen traint, maar leg hier niet de focus op. De kleine spiergroepen van je lichaam zijn je biceps, triceps, onderarmen, kuiten, schouders en buik.

Volg een gezond voedingspatroon voor sterke benen

Een gezond voedingspatroon is erg belangrijk om afvallen rond de benen te versnellen. Zonder gezonde voeding zal je er niet komen. Ook al train je nog zo hard. Zorg ervoor dat je 3 grote maaltijd op een dag eet en 5 tussendoortjes. In de ochtend, middag en avond neem je een grote maaltijd en daartussenin neem je een gezonde tussendoortje. Een grote maaltijd kan bijvoorbeeld 2 appels + 4 plakjes kipfilet + 10 ongezouten pinda’s zijn. Als tussendoortje zou je een lekkere gezonde groene smoothie kunnen nemen of een eiwitshake.

3 Voedingstips om vet rond de benen te verbranden

Ik wil je voordat ik afsluit met dit artikel nog even 3 kleine afslank-tips geven. Zodat je genoeg informatie hebt om te beginnen met afvallen rond je buik, benen of heupen.

 1. Vermijd bewerkte producten. Je kunt beter producten nemen die rechtstreeks uit de natuur komen. Deze zijn veel gezonder dan de bewerkte voedingsmiddelen die je in de supermarkt kunt krijgen.
 2. Drink genoeg water. Bekende tip en wist je waarschijnlijk al, maar herhaal het graag nog een keer. Water is belangrijk voor het zuiveren van je lichaam. Drink 2 tot 3 liter water op een dag. Drink niet in 1 keer hele liters weg, maar verdeel het in kopjes. Wat ik zelf altijd doe is elk uur 1 bekertje water nemen. Zo ben ik er zeker van dat ik het maximale uit het water en afvallen haal.
 3. Eet vaak andere voedingsmiddelen. Zodra je elke dag hetzelfde eet ga je het op een gegeven moment niet meer lekker vinden. Het is dus belangrijk om met regelmaat andere voedingsmiddelen te eten. Wanneer je bijvoorbeeld vaak appels eet, wissel dit dan af met mandarijnen.

Afvallen rondom je billen en dijen

Als we willen de dijen afvallen, moeten we oefeningen doen die zich specifiek op deze zones richten, thee drinken en reducerende massages of behandelingen ondergaan. In deze zone rond de heupen en de benen stapelt zich immers veel vet op. Vermijd een sedentair leven, door een zittend leven te lijden stapelen we immers veel vet op. Geen enkel dieet noch reducerende zalf zal daarom volstaan. We moeten onze benen laten bewegen en verstevigen door te wandelen, dansen, zwemmen, fietsen of door specifieke oefeningen te doen.

 • Eet gevarieerd en eet vooral veel fruit en groenten, ze bevatten veel water, vitaminen en mineralen.
 • Drink dagelijks groene thee of spijsverteringsbevorderende kruidenthee.
 • Eet vooral veel vezelrijk voedsel (granen, gedroogd fruit, noten,…) en calciumrijk voedsel (melk, kaas, magere yoghurt) aangezien zowel vezels als calcium de opname van vet in de darm verminderen en het opgeslagen vet in de hipodermis helpen afscheiden.
 • Drink dagelijks ongeveer 2 liter water, ook al heb je geen dorst.
 • Vermijd frisdranken, ze bevatten immers heel veel calorieën.

Oefeningen voor je dijen
Door dagelijks reducerende massages te ondergaan, een reducerende zalf te gebruiken of thuis van een Schotse douche te genieten die de benen masseert, reactiveren we de bloedsomloop en verstevigen we de huid.