koolhydraatarm 50 dagen
  • 50 dagen
    koolhydraatarm
  • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

    Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
  • Zomerslank
    in 4 weken
  • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

    Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
  • Keto challenge
    50 dagen afvallen
  • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

    Van €67 nu €37!
detox dieet
  • Detox Dieet
  • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

    Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
  • Smoothies
    Simpel & lekker
  • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

    Slechts €14,95

Hoe kan ik afvallen bij mijn buik?

De buik is een plek waar de meeste mensen vet kwijt willen raken. Dit is namelijk een van de meest voorkomende plekken waar men vet opslaat. Maar is het mogelijk om vet te verbranden op je buik? Lichaamsvet wordt gecreëerd door een teveel aan energie (calorieën). Een teveel aan energie wordt opgeslagen als reserve(vet). Als je voor een langere periode teveel energie tot je neemt heb je kans op overgewicht. De buik is, zoals je net hebt kunnen lezen, de plek waar je vaak het meeste vet vasthoud en waar veel mensen een behandeling zoals liposuctie voor willen hebben.

Wat moet ik doen als ik specifiek wil afvallen op mijn buik?

Afvallen op je buik is mogelijk, je kunt alleen niet bepaalde oefeningen doen of bijvoorbeeld een koolhydraatarm dieet volgen om plaatselijk vet te verbranden. Het is een proces wat geleidelijk aan plaats vind. Gewicht verliezen kun je op verschillende manieren doen, vaak is het een combinatie van een dieet en meer beweging. Als je de juiste combinatie te pakken hebt val je af en uiteindelijk val je ook af op je buik.

3 belangrijke tips

  1. Eet gevarieerd en snoep niet te veel ongezonde dingen
  2. Ga bewegen en sporten
  3. Kies een leefstijl die bij jou past, ga voor de lange termijn

De rol van suikers
Belangrijke voedingsstoffen komen niet uit suikers. Suikers bestaan vaak alleen maar uit calorieën en worden omgezet in vet als je niet voldoende calorieën verbrand. Als je ervoor kunt zorgen dat je geen suikers meer binnen krijgt heb je al een belangrijke stap gezet. Hoe minder suikers je binnen krijgt hoe minder snel je aankomt en hoe sneller je wat kilo’s kunt kwijtraken.

Wat kan een dieet doen?
Een goed dieet tijdens is cruciaal! Het is belangrijk om je levensstijl te veranderen, je hebt ten slotte niet voor niets een te dikke buik gekregen toch? Om te beginnen kun je kijken naar een koolhydraatarm dieet of een programma waarvan je zeker weet dat je dit eenvoudig kunt volhouden en waarmee je gegarandeerd gewicht verliest. Wil je meer informatie over een goed dieet waarmee je gegarandeerd afvalt? Kijk dan eens naar de verschillende diëten.

Het belang van sporten en herstellen

Kilo’s kwijtraken rondom je buik gaat in de meeste gevallen niet vanzelf, misschien wel maar dan erg langzaam. Als je snel en blijvend resultaat wilt boeken is het belangrijk dat je gaat sporten. Een goed fitness programma in combinatie met een goed uitgebalanceerd dieet is de beste combinatie die je kunt wensen. Afslanken kun je op verschillende manieren doen, de beste manier die wij hebben ervaren is een combinatie van een klein beetje cardio aangevuld met krachttraining. Een krachttraining zorgt ervoor dat je spieren opbouwt. Spieren moeten na een workout herstellen en gaat calorieën verbranden. Als je voldoende calorieën verbrand ga je dat vanzelf merken. Het herstel is misschien nog belangrijker, een eiwitshake kan in sommige gevallen helpen. Volg je een dieet? Doe dan eerst onderzoek of een eiwitshake jouw dieet wel of niet negatief beïnvloed. Jouw Personal trainer of diëtist kan je hiermee helpen.

De zin en onzin van buikspieroefeningen
Buikspieroefeningen hebben geen zin als je specifiek daar wilt afslanken. Buikspieren hebben we nou eenmaal en worden alleen zichtbaar op het moment dat het vet wat rondom de spieren zit is verdwenen. Buikspieroefeningen doen om buikspieren zichtbaar te maken is dus niet waar. Zorg voor een goed uitgebalanceerd fitness programma en ga desnoods onder begeleiding sporten. Zorg voor veel afwisseling en geloof niet alles wat je kunt vinden op het internet. Het kost simpelweg tijd, zorg dat je deze tijd vrijmaakt!

Het platte buik dieet

Een platte buik dieet combineert een gezonde voeding met buikspieroefeningen om zo de buikspieren te trainen. Tips voor een platte buik:

  • Vermijd stress en spanningen, ze kunnen ons aanzetten tot overdadig eten. Geniet rustig van het leven, wandel en beoefen ontspanningstechnieken (zoals yoga of pilates).
  • Vermijd gashoudende drankjes en frisdrank: ze bevatten veel calorieën en suiker en veroorzaken een opgeblazen gevoel in de buik. Sommige groenten zoals sla, bloemkool, ui of artisjok moeten eveneens met mate gegeten worden aangezien ze maaggassen produceren.
  • Vermijd gefrituurd voedsel, dit vertraagt en bemoeilijkt de vertering.
  • Anijsdrankjes en venkelthee (of witte thee) vergemakkelijken de spijsvertering en verminderen het zware gevoel in de maag.

Oefeningen voor een platte buik
Als we dagelijks gedurende 10 minuten buikspieroefeningen doen, verstevigen we de onderbuik en krijgen we een plattere buik. Wandelen, trappen lopen, zwemmen, dansen, fietsen: het zijn allemaal activiteiten die het vloeistofoverschot reduceren, de spieren van de onderbuik trainen en versterken. De oefeningen van bijvoorbeeld de Pilates Methode hebben een ontspannend effect. Tijdens de sessies trekken we de buikspieren samen en stimuleren we de thorax ademhaling