koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

Afvallen met witte thee

Het goede van witte thee: Inmiddels is wel gebleken dat thee goed is voor een mens. Groene thee is nog beter dan zwarte thee en witte thee is nog beter dan groene thee. Maar waar is het nou eigenlijk allemaal goed voor? In China drinken de meeste mensen elke dag thee, voornamelijk groene en witte thee. De thee traditie in China is al eeuwen oud. Als je wel eens in China bent geweest dan is je misschien wel opgevallen dat je veel mensen thee ziet drinken en dat je het ook vaak aangeboden krijgt. En ook in de westerse wereld begint het populair te worden om Chinese thee te drinken. Dit is niet alleen omdat mensen het lekker vinden, maar er zitten ook voordelen aan het drinken van Chinese thee. Je hebt vast wel eens gehoord dat het drinken van thee goed voor je is als je wilt afvallen, want niet alleen zitten er geen calorieën in thee, maar het heeft ook een positief effect op je gezondheid.

Hoe gezond is witte thee?

Er bestaan natuurlijk veel verschillende soorten thee, ook van witte thee heb je verschillende varianten. De meest bekende witte thee uit China is de White Silver Needle (bai hao yinzhen); dit is de beste kwaliteit witte thee die er is. Witte thee heet zo vanwege de zilver-wit kleurige haartjes op de knoppen en de nieuwe bladeren van de thee plant. En dus niet vanwege de kleur van de thee zelf. Het gaat hier dus om de jongste bladeren van de thee plant.

Chinese dranken
Alle soorten Chinese thee worden ook gebruikt om kwaaltjes en ziektes tegen te gaan. In het westen zijn we vooral geïnteresseerd in de mogelijkheid om gewicht te verliezen met Chinese thee, maar het kan ook helpen bij het voorkomen van kanker en nog veel meer dingen. Witte thee zit namelijk vol antioxidanten en vandaar dat het vaak gebruikt wordt in de Chinese geneeskunde. Nu is het niet alleen de Chinese geneeskunde die ons verteld dat thee goed is voor onze gezondheid, steeds meer moderne onderzoeken tonen dit ook daadwerkelijk aan. Zo is uit deze onderzoeken gebleken dat het in zekere mate beschermt tegen kanker, maar het helpt bijvoorbeeld ook om je cholesterol gehalte omlaag te brengen. Verder heeft het ook nog een antibacteriële werking en kan het drinken van thee je helpen bij het afvallen.

Hoe werken deze thee’s?

Veel mensen denken dat er weinig cafeïne in witte thee zit, maar dit is echter niet waar. Deze thee heeft juist meer cafeïne dan sommige zwarte theeën die op de markt zijn. Wel is het zo dat groene thee minder cafeïne bevat dan zwarte thee. Maar de hoeveelheid cafeïne in de thee heeft eigenlijk weinig te doen met de verwerking van de thee, maar meer met het soort plant en waar deze groeit. De thee die uit India of Sri Lanka komt heeft meer cafeïne in zich dan de Chinese thee. Maar hoeveel cafeïne er in je thee zit heeft ook te maken met de bereiding van de thee. Als je de thee kort laat trekken, dan zit er minder cafeïne in het kopje thee dat je net gezet hebt, dan als je de thee er heel lang in laat zitten.

Voordelen en nadelen

Maar zoals met alles heeft cafeïne zo zijn voor- en nadelen: Het voordeel is dat het je stofwisseling op gang helpt en hierdoor verbrand je dus meer calorieën . Maar het zorgt ook dat je vocht sneller afvoert, hierdoor lijkt het gedeeltelijk alsof je gewicht verliest, maar je moet je vochtbalans natuurlijk ook weer aanvullen. Als je te veel cafeïne drinkt en het niet met water aanvult, dan kun je uitdrogen, dus te veel cafeïne is ook weer niet goed voor je. Dus hoewel er ook nadelen aan cafeïne zitten, zitten er verder zoveel goede stoffen in witte thee dat dit wel opweegt tegen de nadelen van cafeïne. Want de antioxidanten in de witte thee vinden we onder andere ook terug in rode wijn, chocolade en appels en kan helpen om veel verschillende ziektes tegen te gaan. Dus witte thee kan je wel helpen bij het afvallen, omdat het goed is voor je stofwisseling, veel antioxidanten bevat en je cholesterol omlaag brengt. Maar zoals met veel producten is het op zichzelf geen wondermiddel. Het is goed voor je gezondheid, maar je verliest door thee alleen geen 10 kilo.