koolhydraatarm 50 dagen
  • 50 dagen
    koolhydraatarm
  • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

    Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
  • Zomerslank
    in 4 weken
  • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

    Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
  • Keto challenge
    50 dagen afvallen
  • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

    Van €67 nu €37!
detox dieet
  • Detox Dieet
  • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

    Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
  • Smoothies
    Simpel & lekker
  • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

    Slechts €14,95

Het effect van calcium tijdens afvallen

Kan calcium helpen bij het afvallen? We weten allemaal dat calcium belangrijk is voor onze botten en tanden en daarom drinken we ook melk en eten we andere melkproducten. Maar wist je dat calcium ook kan helpen bij het afvallen? Recent onderzoek heeft uitgewezen dat calcium helpt bij stimuleren van een lager vetpercentage. Er wordt steeds meer onderzoek naar calcium gedaan en het wijst erop dat een dieet met veel calcium erin je in staat stelt om meer calorieën per dag te verbranden en dat is natuurlijk wat je wilt als je wilt afvallen. Want je moet nu eenmaal meer calorieën verbranden dan dat je binnenkrijgt om gewicht te verliezen. Er is ook bewijs dat als het calcium niveau in het lichaam laag is, je brein dit doorkrijgt en dan ervoor zorgt dat je honger krijgt in de hoop dat je dan meer calcium gaat eten, maar in werkelijkheid eten we dan van alles iets meer.

Afvallen en meer calcium eten

Volgens sommige onderzoekers zou meer calcium in het dieet er ook voor zorgen dat er minder vet wordt opgenomen in je bloed en je lichaam dus minder van je voedsel kan opslaan in vet. Het calcium zorgt er dus voor dat ons lichaam eerder vet afvoert in plaats van opneemt. In melk zit veel calcium en vooral tot je 18e is dat een belangrijke bron als je nog in de groei bent. Na je 18e kun je er ook teveel van binnenkrijgen, want je krijgt misschien meer melk binnen dan je denkt. Melk bij de muesli, melk in je koffie, boter op je brood, boter of crème in de cake, kaas op je boterham of in ons eten en ga zo maar door.

Is calcium goed voor ons lichaam?
Dus hoewel calcium goed voor ons is, is melk dat niet per se. Hoe zit dat nou? Dat komt omdat de proteïne in melk in grote hoeveelheden niet goed is voor ons lichaam en om dit tegen te gaan gaat ons lichaam dan juist calcium uit onze botten halen. En dat wil je natuurlijk niet. Verder kan melk ook zorgen voor ontstekingen in het lichaam en je kunt uiteindelijk ook allergisch worden voor lactose, dat is zeg maar het suiker dat in melkproducten zit. Dus je wilt het goede van calcium, maar je wilt niet dat je te veel melkproducten binnenkrijgt, dus hier moet je wel op letten. Nu denk je misschien: ‘Waar hoort de yoghurt thuis in dit rijtje?” Yoghurt is in dit opzicht beter voor je dan melk, omdat je dan juist gemakkelijker lactose kunt opnemen in plaats van dat je er intolerant voor wordt. Daarom kun je beter yoghurt toevoegen aan je dieet, want dan krijg je toch calcium binnen en er zijn ook bepaalde kazen die je kunt eten.

Sterke botten en gezonder gewicht
De botten van onze voorouders laten zien dat zij ongeveer twee keer zoveel calcium binnenkregen, als wij vandaag de dag doen en onze voorouders waren niet te dik, hoewel zijn natuurlijk ook minder voedsel voor handen hadden. Maar zij hadden ook geen melkproducten voor handen, dus wat aten ze dan? Wij kunnen vandaag de dag nog een vitaminen pil nemen als we denken dat we ergens niet genoeg van binnenkrijgen, maar dat konden onze voorouders ook niet. Om sterke botten te krijgen heb je niet alleen calcium maar ook magnesium, vitamine D, vitamine K, zink, koper, vitamine B6 en omega 3 en omega 6 nodig. Dus alleen een beetje yoghurt is niet voldoende.

Hoe ging dat vroeger?
Onze voorouders aten rood vlees en gevogelte, vis en schelpdieren, wortelgroenten en zeegroenten, andere groene planten en eieren van vogels. Dit leverde veel voedingsstoffen op en dat hadden ze ook wel nodig, want ze hadden een actieve levensstijl. Nu wil dit niet zeggen dat je eieren van vogels uit hun nesten moet gaan halen en op botten van dieren moet gaan kauwen, maar wel dat je een gevarieerd en gezond dieet nodig hebt met voldoende calcium, maar ook vis en genoeg groenten. Het is beter om je voedingsstoffen stoffen uit je voedsel te halen dan uit voedingssupplementen. Je kunt je voeding er wel mee aanvullen, maar het is geen vervanging van een gezonde levensstijl. Calcium kan dus helpen bij het afvallen, maar is op zichzelf niet genoeg. Dus eet naast yoghurt ook eens een stukje zalm en zorg voor voldoende groente en fruit elke dag.