koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

Afvallen voor kinderen

Afvallen bij kinderen kan soms lastig zijn. In ons dagelijkse leven, waar we voortdurend geconfronteerd worden met advertenties en reclamespots over allerlei lekkere koekjes en snoepgoed, is het moeilijk voor kinderen om hier aan te weerstaan. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat 1 op de 10 kinderen lijdt aan obesitas, overgewicht. Als ouder is het belangrijk dat je je kinderen niet enkel leert om gezond te eten, maar ook om voldoende te bewegen of sporten. De grootste oorzaak van obesitas bij kinderen is niet zozeer te veel of ongezond eten, maar vooral het gebrek aan beweging.

Kindvriendelijke diëten

Veel kinderen komen thuis van school en nestelen zich voor de TV of computer en blijven daar doorgaans tot bedtijd. Als je zelf veel beweegt of sport, zullen je kinderen sneller geneigd zijn dit ook te doen. Wanneer je als tussendoortje kiest voor fruit of een rauwe wortel bvb. zullen je kinderen dit ook lekker gaan vinden. Het is belangrijk dat wij als ouders het goede voorbeeld geven aan onze kinderen om hun gezondheid én gewicht op peil te houden. Zodoende zal het niet nodig zijn dat je kind zal moeten afvallen omdat zijn gewicht de hoogte in gaat. Vergeet niet dat dit al start op zeer jonge leeftijd. Wat een kind niet kent, zal hij ook niet zo snel achter vragen. Als je ervoor zorgt dat je geen frisdranken of snoepgoed in huis haalt, en je kinderen een gezonde gezinspot voorschotelt, zal je kind ook niet hoeven af te vallen.

Overgewicht bij kids

Als kinderen om één of andere reden zich slecht voelen, verdrietig of boos zijn, durven zij hun toevlucht zoeken in eetuitbarstingen. Ook “peer-pressure” – de druk die kinderen soms voelen van leeftijdsgenootjes om erbij te horen – zorgt er vaak voor dat kinderen mee zullen snoepen omdat hun vriendjes dat ook doen. Ook de media speelt hier een enorme rol in door allerlei snoepgoed op de markt te brengen met één of andere cartoonfiguur. Vanaf dat kinderen het woord “afvallen” horen, kan dit nog eens voor een extra gevoel van onzekerheid zorgen, dus probeer zelf niet te veel over je gewicht of afvallen te praten. Soms is het onverstandig om te kiezen voor het snelste dieet.

4 praktische tips voor gezondere jongeren

 • Beweeg voldoende en motiveer je kind om hetzelfde te doen: maak samen een gezinswandeling, speel spelletjes waarbij je moet bewegen, ga samen fietsen etc.
 • Bereid gezonde maaltijden en beperk het in huis halen van frisdranken en snoepgoed.
  Eet gezonde tussendoortjes en probeer ´s avonds lichte maaltijden te eten zoals soep of boterhammen.
 • Leer je kind van kleins af aan om veel water te drinken, fruit te eten en zo weinig mogelijk suiker te consumeren.
 • Om afvallen te vermijden: probeer gezond te eten en het gewicht van je kind op peil te houden, m.a.w. beter voorkomen dan genezen!