koolhydraatarm 50 dagen
  • 50 dagen
    koolhydraatarm
  • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

    Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
  • Zomerslank
    in 4 weken
  • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

    Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
  • Keto challenge
    50 dagen afvallen
  • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

    Van €67 nu €37!
detox dieet
  • Detox Dieet
  • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

    Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
  • Smoothies
    Simpel & lekker
  • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

    Slechts €14,95

Is een maagverkleining gevaarlijk?

Lost een maagverkleining jouw problemen op? Afvallen is niet gemakkelijk en ook niet leuk, daarom denken mensen wel eens dat een maagverkleining een goede oplossing zou kunnen zijn, maar bedenk wel dat zo’n ingreep de rest van je leven nog effect heeft. Je wordt gedwongen om minder te eten, als je te veel eet, dan zul je dat merken ook.

Verschillende soorten maagverkleiningen

Maar het is ook weer niet zo dat je even zomaar naar de huisarts kunt gaan en een maagverkleining kunt krijgen. Voordat er geopereerd wordt, vindt er eerst een gesprek plaats met een psycholoog en moet je verschillende vragenlijsten invullen. Je moet de artsen dan vertellen over je eetgedrag en hoe je omgaat met bepaalde problemen en stress. Er wordt dan ook gekeken of je dan wel voorbereidt bent op de gevolgen van een maagverkleining. Want je hebt ook wel enige discipline nodig na een maagverkleining, het is dus niet per se makkelijker dan zelf proberen af te vallen.

Kan je zomaar een operatie krijgen?
Je krijgt dus niet zomaar een maagverkleining. Dit is alleen bedoeld voor mensen die al van alles geprobeerd hebben om gewicht te verliezen, maar waarbij het maar niet wilt lukken. Dit zijn meestal mensen die steeds maar weer in dezelfde levensstijl blijven terugvallen. Soms lukt het dan wel om tijdelijk gewicht te verliezen, maar hierna vallen mensen weer terug in hun oude gewoontes en komen ze weer aan. Als je het echt moeilijk vindt om je eetpatroon en je gedrag te veranderen, dan is een maagverkleining een optie, omdat je op deze manier gedwongen wordt om je eraan te houden. Je zult dan wel je eetpatroon moeten aanpassen, want anders merk je de gevolgen door middel van lichamelijke klachten, zoals misselijkheid en buikpijn. Maar bedenk wel dat dit dus voor de rest van je leven is.

Een ingreep met gevolgen voor de rest van je leven
Het is niet zoals een dieet dat je een aantal maanden af probeert te vallen en als het er eenmaal af is, dat je dan een routine kunt ontwikkelen om op gewicht te blijven. Want tijdens het op gewicht blijven kun je heus wel eens een keertje wat friet nemen of een keertje uitgebreid uit eten, maar met een maagverkleining wordt dit een stuk moeilijker. Je kunt minder eten en je zult dus vaker op een dag moeten eten in kleinere porties en je moet beter kauwen en dit de rest van je leven. Ook zul je dan de rest van je leven voedingssupplementen moeten nemen. Nu heb je ook wel minder behoefte aan eten na een maagverkleining, dus dat helpt wel een beetje, maar je zult je altijd aan strikte regels moeten houden.

Effecten voor en na de operatie

Ook is er de kans dat je hongergevoel verdwijnt. Dat klinkt misschien fijn, maar hierdoor moet je dus meer gaan eten aan de hand van de klok, dan afgaan op je hongergevoel. Ook dat vraagt een zekere discipline. Natuurlijk kun je nog wel genieten van eten na een maagverkleining, maar een avondje doorzakken zit er dan niet meer in, want dat zul je moeten bekopen met misselijkheid, overgeven en buikpijn. Maar met een maagverkleining ben je dus wel in staat om af te vallen en dit draagt natuurlijk ook weer bij aan je kwaliteit van leven, want overgewicht is niet goed voor je gezondheid. Je kunt weer meer gaan bewegen en je zult je daardoor ook beter gaan voelen.

Eenvoudig afvallen met een sleeve of kleinere maag?
Maar bedenk dus wel dat een maagverkleining niet zomaar een gemakkelijke uitweg is om gewicht te verliezen. Het heeft gevolgen voor de rest van je leven en het vergt nog steeds discipline, net als afvallen met een dieet. Je zult nog steeds je levensstijl moeten aanpassen en meer moeten gaan bewegen. Dus zo’n operatie lost dus niet zomaar in één keer alle problemen op. Je zult nog steeds moeten letten op wat je eet en hoeveel je eet en dat je voldoende van alles binnenkrijgt, net als bij een dieet, alleen kan een maagverkleining je helpen als je steeds terugvalt in je oude patroon. Maar dat betekend ook dat je niet meer uit je nieuwe patroon kunt stappen, ook niet voor een dag. Een maagverkleining is dus een serieuze ingreep waar je goed over na moet denken en eerst informatie over moet inwinnen, voordat je echt naar een arts toe gaat.