koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

Het Goedkoopste dieet van Nederland

Wil jij graag afvallen? Dan heb je tegenwoordig de keuze uit talloze diëten. Paleo, keto, South Beach, Dr. Frank, een eiwitdieet of toch het nieuwe Pioppi dieet? De keuze is reuze. Sommige programma’s zijn best prijzig. Een lidmaatschap bij Weight Watchers kost je al gauw €18,00 per maand en het Personal Body Plan kan oplpoen tot wel €51,99 per maand. Andere diëten bestaan enkel uit een boek die je voor €20 – €25 al kunt kopen.

Programma USP Prijs Beoordeling Informatie
keto dieet Beste keuze 2024.
Snel resultaat.
€39
Normaal €260
Bekijken
Afslank receptenbijbel Simpele recepten.
Eenvoudig afvallen.
€37
Normaal €67
Bekijken
Koolhydraatarm dieet 50 dagen diëten.
Gezonde leefstijl.
€37
Normaal €67
Bekijken
Training mannen Snel detoxen.
Max. ontgiften.
€37,00 Bekijken
Training vrouwen Frisse smoothies.
Gezonde hormonen.
€14,95 Bekijken

Het beste dieet is gratis
De wereld van de diëten is bijzonder: er is zo ontzettend veel aanbod. En er worden vooral veel dromen verkocht. Ontzettend veel Nederlanders starten vol goede moed met een afvalmethode, en vallen daadwerkelijk af. Maar na verloop van tijd valt men weer terug in het oude ritme. De kilo’s komen er al gauw weer bij aan. Dit komt omdat veel programma’s niet duurzaam zijn. Het is vaak op korte termijn scoren. Daarom adviseren wij ook om te kiezen voor een nieuwe leefstijl. En dat hoeft niet met reuzenstappen: begin gewoon kleine. Op deze pagina lees je hoe je in 3 stappen op een gezonde en duurzame manier kunt afvallen

Stap 1: Bereid je goed voor

Begin niet zomaar met afvallen. Begin met een goede voorbereiding. Het is belangrijk dat je de huidige situatie in kaart brengt, en dat je duidelijk jouw doelstellingen formuleert. Door jouw doelen te visualiseren wordt het ook veel gemakkelijker om iets voor elkaar te krijgen. Hieronder een aantal tips om je optimaal voor te bereiden op het goedkoopste dieet van Nederland:

 • Weeg jezelf, en bereken je MBI
 • Stel een realistisch doel vast
 • Weest niet té streng voor jezelf
 • Maak een afspraak bij een diëtist of voedingsdeskundige. Dit is vooral aan te raden als je met medische aandoeningen te maken hebt zoals diabetes
 • Vertel je omgeving dat je gaat afvallen, dit is een goede stok achter de deur
 • Bekijk kritisch jouw huidige eetpatroon, en bedenk wat er sowieso anders moet

Stap 2: Gezond eten (gevarieerd en minder)

Om af te vallen zul je vooral iets moeten doen aan de voeding die je binnenkrijgt. In feite is het heel simpel: de energiebalans. Zorg dat je meer verbruikt dan dat er binnenkomt. Op dat moment ga je afvallen. In feite kun je dit realiseren door de volgende 3 speerpunten:

 • Eet gezond en gevarieerd
 • Zorg dat je minder gaat eten

Gezond eten
Gezond eten lijkt natuurlijk makkelijker dan het is. Gelukkig kun je in de basis vasthouden aan de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.  Als je genoeg groente, fruit, volkoren graanproducten, bonen, olie en noten eet. En op het moment dat je genoeg water drinkt en niet teveel snoept, dan ben je echt al een heel eind op weg.

Daarnaast kun je huidige gewoontes inwisselen voor een gezonder alternatief. Eet bijvoorbeeld volkoren brood in plaats van wit brood. Of kies voor vers fruit na het eten in plaats van vla. Er zijn talloze manieren om jouw huidige ongezonde voeding in te wisselen voor een gezondere variant. In het begin is dat natuurlijk wennen, maar je zult merken dat het al snel een gewoonte wordt.

Onvermijdelijk zijn de momenten dat je gewoon trek hebt, en zin hebt in een tussendoortje. Juist dan kun je het verschil maken. Vermijd snoep, koek en andere snacks met veel suikers. Kies juist voor gezonde snacks zoals fruit, een broodje, een cracker of yoghurt.

Minder eten
Wie wil afvallen moet vaak ook minder eten. Ook dat is in de praktijk best lastig. Een tip hierbij is om meer regelmatig te eten. Dus creëer meer eetmomenten op een dag. Op die manier voorkom je een hongergevoel. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je tijdens deze eetmomenten voor allerlei ongezonde snacks gaat. Probeer zoveel mogelijk producten te eten die ook in de Schijf van Vijf zitten, en zorg dat er genoeg variatie in zit. Dus niet te veel fruit, niet te veel brood, niet te veel zuivel, etc.

Daarnaast kun je ook proberen om met aandacht te gaan eten. Dat betekent dat je er meer de tijd voor neemt. Neem kleinere happen en kauw goed. Op die manier geniet je meer van een kleinere maaltijd. Je kunt ook kijken of je je brein voor de gek kunt houden met een kleiner bord.

Stap 3: Bewegen

Naast gezond, gevarieerd en minder eten is ook voldoende beweging heel belangrijk om af te vallen. Beweging zorgt ervoor dat je jouw “dieet” gemakkelijker kunt volhouden. Ook zorgt het ervoor dat je ook gewicht blijft. Ook hierbij geldt: probeer klein te beginnen. En probeer iets op te bouwen wat in jouw nieuwe leefstijl past. Dus bijvoorbeeld elke maandagochtend wandelen, elke woensdagavond zwemmen, 2 keer per week op de fiets naar het werk, etc.

Het voedingscentrum adviseert om ten minste 1 uur per dag actief te zijn, en dat elke dag van de week. Je kunt deze 60 minuten natuurlijk verspreiden over meerdere activiteiten. Wat is dan bewegen? Alles waar je hart sneller van gaat kloppen is relevant. Hieronder een aantal tips om te beginnen met meer bewegen.

 • Kies een vast moment in de week om te wandelen of fietsen
 • Ga 1 of 2 dagen per week op je fiets naar het werk
 • Loop een stukje na het avondeten
 • Neem niet de lift, maar ga met de trap
 • Meld je aan bij de sportschool
 • Zoek je iets laagdrempeligs? Kijk eens naar powerwalk of bootcamp in de buurt