koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

Eiwitdieet

Een andere naam voor eiwitdieet is proteïnedieet. In Nederland wint deze vorm van dieet steeds meer aan populariteit. De reden dat het zo populair wordt is, dat je bij dit dieet geen hongergevoel krijgt. Door de juiste voeding heb je namelijk langer een verzadigd gevoel. Het eiwitrijk dieet staat er ook om bekend dat je nauwelijks of minder last krijgt van schommelingen in gewicht, wanneer je het dieet volgt. Het is ook een dieet waarbij gezond gegeten wordt. Pasta’s, aardappelen, brood, fruitsappen en alcohol dien je te vermijden tijdens dit dieet. Er zijn mensen die dit dieet verwarren met het koolhydraatarm dieet. Beide dieetvormen zijn effectief als je gewicht wilt verliezen en ook wanneer je op je gewicht wilt blijven.

Programma USP Prijs Beoordeling Informatie
keto dieet Beste keuze 2024.
Snel resultaat.
€39
Normaal €260
Bekijken
Afslank receptenbijbel Simpele recepten.
Eenvoudig afvallen.
€37
Normaal €67
Bekijken
Koolhydraatarm dieet 50 dagen diëten.
Gezonde leefstijl.
€37
Normaal €67
Bekijken
Training mannen Snel detoxen.
Max. ontgiften.
€37,00 Bekijken
Training vrouwen Frisse smoothies.
Gezonde hormonen.
€14,95 Bekijken

Let op: dit dieet is een duidelijk voorbeeld van een crashdieet. Ja, snel kilo’s verliezen kan. Maar het is niet de meest duurzame methode. Je leert namelijk een ongezonde leefstijl aan. Ga je toch beginnen? Wees er dan zeker van dat je voldoende vitamines, mineralen en vooral ook water binnenkrijgt.

Wat zijn de voordelen van het eiwitdieet

Het eiwitdieet kent een groot aantal voordelen, een daarvan is dat je geen spiermassa kwijtraakt. De overtollige gebieden worden nu aangepakt, je gaat echt zien dat je af gaat vallen. Er zijn veel soorten van het eiwitdieet. Het onderscheid wordt vaak gemaakt tussen twee soorten namelijk gezonde voeding en eiwit shakes of een eiwitdieet met alleen eiwitrijk voedsel (je gaat hierbij de eiwitten alleen uit gezonde voeding halen).

Leer tijdens een eiwitdieet
Er kan veel geleerd worden tijdens het volgen van een eiwitrijk dieet. Je leert om te beginnen welke voeding je het beste kunt nuttigen. Je eet dus producten waar veel eiwitten inzitten en minder koolhydraten. Goede producten zijn van groot belang bij een goed dieet. Zorg er daarom voor dat je pasta’s, aardappelen, brood e.d. laat staan en zorg er voor dat je eiwitrijk gaat eten. Binnen de kortste keren zie jij al resultaat en dat motiveert je om door te gaan. Het is van belang dat je je bewust bent van wat je mag eten en wat je beter kunt laten staan. Hierdoor kun je nog sneller het resultaat bereiken wat je voor ogen hebt.

Nadelen proteïnedieet

 • Kans op een jojo-effect
 • Het vergt veel discipline en doorzettingsvermogen
 • Je eet minder gevarieerd en je leert mogelijk een ongezonde leefstijl aan
 • Sommige mensen die het programma volgen klagen over minder energie en moeheid

Tips
Eiwitten, of ook wel proteïne genoemd, heb je nodig voor het aanmaken van spieren, organen en vele andere delen van je lichaam. In het kort zorgt het voor de opbouw en in standhouding van je lichaam. Het mooie van meer eiwitten eten is dat het er voor zorgt dat je minder calorieën binnen krijgt. Je eet namelijk minder als je meer dan normaal eiwitten binnen krijgt. Tijdens het afvallen zorgt een eiwitten dieet er onder meer voor dat je spieren niet afnemen. Dit is goed omdat spierweefsel meer energie verbruikt dan vetweefsel.

Je stofwisseling versnellen
Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar je stofwisseling zorgt er voor dat je calorieën in je lichaam verbrand. Laat dit laatste nou net goed zijn om af te vallen. Hoe handig zou het zijn als je deze stofwisseling kunt versnellen? Het is namelijk aangetoond dat eiwitten maar langzaam verteren. Dit zorgt er onder andere voor dat je veel minder snel weer honger krijgt, maar ook dat je stofwisseling wordt verhoogd. Ofwel: Je verbrand calorieën zonder er ook maar iets voor te hoeven doen. Je lichaam doet dit op de automatische piloot. Op de achtergrond. Terwijl jij aan het werk bent of op de bank hangt.

Is een eiwitdieet gezond?

Om te weten of het eiwitdieet een gezond dieet is, is het essentieel om te weten welke soorten eiwitten er zijn. Eiwitten zijn belangrijk voor het lichaam. Ze worden omgezet in aminozuren. Deze aminozuren zijn als het ware de bouwstenen van je lichaam. Er zijn 20 belangrijke aminozuren, elf hiervan maakt je lichaam zelf door vetten af te breken en deze om te zetten. Negen soorten neemt je lichaam op uit je dagelijkse voeding. Bij een eiwitdieet probeer je hierop in te spelen en je lichaam de goede eiwitten te geven. Zo is het dat het eiwitdieet een gezond dieet is Niet alle eiwitten bevatten de negen aminozuren die je lichaam op moet nemen. Vooral vlees, vis en sojaeiwitten bevatten de negen belangrijke aminozuren. Het is dus heel belangrijk dat je bij het eiwitdeel wel de benodigde aminozuren binnen krijgt. Daarom is het eiwitdieet niet gebaseerd op minder gaan eten (diëten) maar op het juist doseren van de dagelijkse eiwitten die je binnenkrijgt.

Tip: lees ook meer informatie over afvallen in Velsen, Hoorn en bekijk meer informatie over het Dukan Dieet.

Dierlijk en/of plantaardig
Er is een verschil tussen dierlijke en plantaardige eiwitten. Dierlijke vetten zijn vaak verhit, hierdoor ontstaan verzadigde vetten. Het is dus belangrijk dat je niet te veel dierlijke eiwitten eet. In gebakken vlees zitten alle negen de benodigde aminozuren, dit is dus een goede eiwittenbron. Helaas bevat gebakken vlees ook veel vet en omdat het gebakken is ook veel verzadigd vet. Verzadigde vetten proberen wij te vermijden. Daarom kun je om de dagelijkse hoeveelheid aminozuren binnen te krijgen beter vis eten. Gebakken vis bevat veel minder vet en dus ook minder verzadigd vet. Wel bevat vis alle negen aminozuren. Daarom is vis een betere keuze. Wil je toch graag vlees eten, kies dan voor kip of ander gevogelte. Omdat plantaardige eiwitbronnen bijna geen vetten bevatten zijn zij heel essentieel bij dit dieet. Bij plantaardige eiwitten zijn bonen, noten en granen een goede eiwitbron.

Is het een effectief dieet?
Het eiwitdieet is effectiever en is beter vol te houden dan een vetarm dieet. Hierdoor wordt het dieet gezonder. Voeding waar veel eiwitten in zitten zijn zwaar te verteren. Het duurt dus lang voordat het voedsel verteerd is. je maag blijft hierdoor langer vol en zo duurt het langer voordat je weer honger hebt. Omdat je maag lang druk bezig is met het verteren van je voedsel blijft je bloedsuikerspiegel laag. Zo komt er dus minder suiker in je bloed dat opgeslagen zou kunnen worden als vet. Op deze manier zal je dus gezond en snel afvallen zonder de hele dag dat hongergevoel te hebben. Je zult na gezonde dieet geen terugval krijgen. En dus ook geen jojo-effect. Hierdoor is het eiwitdieet een bewezen gezond dieet dieet.