koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

Koolhydraatarm dieet

Het volgen van een koolhydraatarme levensstijl betekent dat je bepaalde voedingsgroepen en strategieën uitzoekt die je helpen je doel te bereiken. Om het eten van koolhydraatarm voedsel tot een succes te maken, moet je weten hoe je portie grootte kunt schatten, hoe je de juiste tussendoortjes kiest en hoe je het best je keukenkastjes kunt vullen met allerlei voedsel dat weinig koolhydraten bevat. Als je niet helemaal goed weet hoe je het beste een koolhydraatarme levensstijl kunt beginnen en makkelijk kunt toepassen, dan zijn hier een paar tips voor je die het koolhydraatarme dieet vergemakkelijken.

Programma USP Prijs Beoordeling Informatie
keto dieet Beste keuze 2024.
Snel resultaat.
€39
Normaal €260
Bekijken
Afslank receptenbijbel Simpele recepten.
Eenvoudig afvallen.
€37
Normaal €67
Bekijken
Koolhydraatarm dieet 50 dagen diëten.
Gezonde leefstijl.
€37
Normaal €67
Bekijken
Training mannen Snel detoxen.
Max. ontgiften.
€37,00 Bekijken
Training vrouwen Frisse smoothies.
Gezonde hormonen.
€14,95 Bekijken

Wat is de basis van dit dieet?
De basis van het koolhydraatarme dieet bestaat uit (magere) eiwitten in combinatie met groenten en fruit. Het hangt er natuurlijk helemaal van af welk dieet je precies volgt of welke richting het beste voelt voor jou, maar dat is over het algemeen de basis, vooral als je al een tijd de koolhydraatarme richtlijnen hebt gevolgd en je op je ideale gewicht bent gekomen.

Als je altijd vooral vlees en aardappels hebt gegeten, kun je het makkelijkste focussen op het eten van vlees en de aardappels vervangen door meer groenten te eten, al hoef je natuurlijk niet perse alle aardappels voorgoed van je menu te schrappen. Dat is een geheel persoonlijke keuze die je maakt, naar gelang je eigen ervaringen en doelstellingen.

De uitgangspunten van dit dieet

Het koolhydraatarme dieet is enorm breed, en er zijn talloze voorbeelden van. Over het algemeen hebben deze verschillende programma’s wel een aantal overeenkomstige uitgangspunten. Deze vind je hieronder.

 • Neem als uitgangspunt (magere eiwitten), groenten en fruit als dagelijkse voeding.
  Als je granen en rijst wilt toevoegen, kies dan vooral voor volkoren producten en zorg dat je zo min mogelijk machinaal bereid voedsel eet.
 • Bekijk hoe je lichaam reageert op zuivelproducten en let daarop als je besluit zuivel te gebruiken.
 • Kies enkelvoudig onverzadigde vetten in plaats van verzadigde vetten.
 • Eet minimaal 3 a 4 maaltijden per dag en sla geen maaltijden over en zorg voor gezonde tussendoortjes.
 • Eet geen zware maaltijd vlak voor het slapen gaan.
 • Drink genoeg water, vooral als je veel eiwitten eet.
 • Zorg voor regelmatige beweging, minstens 30 minuten 4-5 keer per week.
 • Leer de 90/10 regel aanhouden: hou je minstens 90% van de tijd aan deze regels zodat je af en toe producten kunt eten die niet in een echt koolhydraatarm dieet thuishoren.

Hoe kan ik dit dieet volhouden?

Dit dieet is – net als vrijwel elke andere methode – best lastig vol te houden. Het is de kunst dat het integreert in jouw leefstijl. Hieronder vind je een aantal tips die je kunnen helpen met het volhouden

 • Zorg dat je altijd koolhydraatarm eten beschikbaar hebt en verwijder voedsel dat niet geschikt is.
 • Zorg dat je nooit heel erge honger hebt, maar eet regelmatig om het hongergevoel te ontwijken.
 • Zorg dat je verschillende tussendoortjes klaar hebt staan die je zo kunt pakken.
 • Zorg dat je vooral veel verschillende dingen eet en niet continue hetzelfde.
 • Zoek een aantal activiteiten die je leuk vindt om te doen, zodat je afleiding hebt.
 • Zelfs als je een keer de fout in gaat, is dat niet erg, ga gewoon weer verder zonder je al te schuldig te voelen.

Tip: lees ook meer informatie over tips voor afvallen in Leiden, Maastricht en lees meer informatie over het Cambridge Dieet

Waarom werkt een koolhydraatarm dieet zo goed?

Het eten van de juiste koolhydraten op het juiste moment is cruciaal voor het goed functioneren van je lichaam. Als je lichaam de juiste brandstoffen aangereikt krijgt in de juiste hoeveelheid dan werkt het ook efficiënter. Je lichaam gaat minder vet opslaan en je zal voelen dat je meer energie krijgt dan je ooit tevoren had. Maar opgelet: Te weinig koolhydraten verbruiken is ook niet goed. In ons koolhydraatarm dieet focussen we vooral op het eten van de goede koolhydraten in de hoeveelheid die specifiek voor jouw lichaam nodig zijn.

Wat zijn koolhydraten nu eigenlijk?

Om ons dag in dag uit te kunnen voorzien van de broodnodige energie heeft ons lichaam brandstof nodig. Deze brandstoffen komen voor in verschillende vormen, en we krijgen ze binnen via onze voeding. Een van deze brandstoffen zijn de koolhydraten. Wat zijn koolhydraten nu precies? Ze spelen een belangrijke rol in de werking van ons lichaam omdat ze zorgen voor de aanmaak van de stof glucose. Glucose is nodig om bijvoorbeeld te praten, denken en lopen. Iedereen heeft deze stof nodig en ze is dan ook bij ieder van ons aanwezig in ons bloed. De meesten onder ons kennen glucose beter als bloedsuiker. Om een goede balans in het lichaam te houden is het belangrijk dat je niet te weinig maar ook niet teveel koolhydraten opneemt. Een teveel aan koolhydraten kan ervoor zorgen dat je een overdaad aan energie krijgt die je niet kwijt raakt. Je lichaam gaat deze overschot aan energie opslaan als vetten. Een tekort aan koolhydraten kan leiden tot duizeligheid en een algemeen licht gevoel in je lichaam. Bij een koolhydraatarm dieet is het dus belangrijk dat je weet hoeveel koolhydraten je lichaam nodig heeft om perfect te kunnen functioneren.

Wat zijn de belangrijkste bronnen?

Granen, fruit, bonen en groentes zitten vol koolhydraten en de makkelijk verteerbare koolhydraten kan je juist vinden in wit brood, tomaten, spaghetti en aardappelen. Om een succesvol koolhydraatarm dieet te volgen is het cruciaal dat je weet waar de gezonde koolhydraten te vinden zijn en in welke dosis je lichaam deze nodig heeft om je tegelijk goed te voelen én af te vallen. Bestaan er dan ook slechte koolhydraten? Inderdaad! Deze kom je vooral tegen in snoepgoed zoals melkchocolade, snoep, taartjes en andere zoetigheden. Deze koolhydraten kunnen door ons lichaam moeilijk verteerd worden en zullen uiteindelijk in het lichaam terechtkomen als vetten.