koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

Liposuctie

Heeft u last van plaatselijk vet dat niet verdwijnt, ongeacht de hoeveelheid die u sport of het dieet dat u volgt? Dan kan een liposuctie, ook wel liposculpture genoemd, de perfecte oplossing voor u zijn. Tijdens een liposuctie wordt het overtollige vet, bijvoorbeeld op uw buik, billen of benen, door middel van zuignaalden verwijderd. Een liposuctie is echter geen afvalmethode, wat sommige mensen wel denken, en niet iedereen komt in aanmerking voor een liposuctie. Daarom vindt u op deze pagina meer informatie over liposucties. Indien u een vraag of opmerking heeft, of direct een gratis en vrijblijvend intakegesprek wilt plannen, schroom dan niet om contact met een kliniek op te nemen.

Programma USP Prijs Beoordeling Informatie
keto dieet Beste keuze 2024.
Snel resultaat.
€39
Normaal €260
Bekijken
Afslank receptenbijbel Simpele recepten.
Eenvoudig afvallen.
€37
Normaal €67
Bekijken
Koolhydraatarm dieet 50 dagen diëten.
Gezonde leefstijl.
€37
Normaal €67
Bekijken
Training mannen Snel detoxen.
Max. ontgiften.
€37,00 Bekijken
Training vrouwen Frisse smoothies.
Gezonde hormonen.
€14,95 Bekijken

Wat is liposuctie?

Liposuctie betekent letterlijk het wegzuigen (suctie) van vet (lipo). Deze abnormale vetophopingen, waarbij het aantal vetcellen op die plekken beduidend hoger is dan elders op het lichaam, komen alleen voor bij personen die er aanleg voor hebben. Voor vrouwen geldt dat het vet zich meestal rond de heupen, buik, bovenarmen en/ of bovenbenen ophoopt. Bij mannen ontstaat de vetophoping het vaakst rond de buik, de lendenen en de maag-/ halsstreek. Elk geval is natuurlijk echter uniek. Liposuctie Amsterdam heeft de behandeling bijvoorbeeld ook regelmatig uitgevoerd op billen, knieën en enkels. In principe kan de liposculptuur dan ook op elke plek op het lichaam uitgevoerd worden, want de behandeling blijft hetzelfde. Via kleine zuignaaldjes wordt onderhuids plaatselijk vet weggezogen, waardoor wij uw lichaam in balans brengen. Een liposuctie is een behandeling met blijvend resultaat, wat wilt zeggen dat de verwijderde vetcellen na de behandeling niet meer terugkomen.

Voorbereidingen
Als voorbereiding op de operatie wordt de patiënt medisch onderzocht. Een patiënt met een normale gezondheid kan zonder problemen de operatie ondergaan. De patiënt dient de behandeling nuchter te ondergaan. Op de dag van de operatie, vanaf 0.00 uur, mag er niks meer gegeten danwel gedronken worden. Men wil tijdens de operatie de garantie hebben dat de patient een lege maag heeft. Een lege maag voorkomt het opbraken van de maaginhoud tijdens en na de operatie. De meeste operaties vinden plaats in de ochtenduren.

Tijdens de behandeling
Liposuctie wordt meestal uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Alleen bij ingrijpende liposucties wordt gebruik gemaakt van volledige verdoving. Bij de normale ingrepen kan de patiënt na afloop ook direct naar huis. In uitzonderlijke gevallen wordt de patiënt nog wel eens een nacht ter observatie in de polikliniek gehouden. Voor de operatie worden er kleine sneden in de huid gemaakt. In deze spleetjes wordt een bloedstollende stof ingespoten. Tijdens de operatie wordt door middel van een zuigpomp het overtollige vet weggezogen. Wanneer het vet opgezogen is worden de sneden gehecht. De sneden in de huid worden aangebracht op niet zichtbare plaatsen. Huidplooien zijn bijvoorbeeld een veelgebruikte plaats om deze sneetjes aan te brengen. Na afloop van de operatie dient de patiënt rechtop te gaan staan. Eventuele effecten van de zwaartekracht worden dan gecorrigeerd.

Na de behandeling
De meeste patiënten hebben na een behandeling geen pijn of last van de behandeling. Voor de zekerheid gebruiken patiënten enkele dagen na de behandeling nog pijnstillers. Als dit toch te licht blijkt te zijn is het raadzaam om contact op te nemen met de kliniek waar je behandeld bent. Het is raadzaam om na de behandeling een aantal dagen rustig aan te doen. Wel dient een patiënt in beweging te blijven. Door beweging zullen de zwellingen (als gevolg van de behandeling) eerder verminderen. Na een week kan de patiënt zich weer als vanouds bewegen. Wel wordt aangeraden om nog niet te gaan sporten. Na drie weken mag een patiënt dit wel weer doen. Tot zo’n drie weken na de behandeling kunnen patiënten last hebben van een gezwollen huid, en bloeduitstortingen. Dit is normaal en is geen reden tot zorg.

Resultaten
Als snel na de operatie zal je veranderingen zien in de vorm van je lichaam. De echte verbeteringen zijn pas na zo’n drie à zes weken zichtbaar. Na deze periode zijn de grootste zwellingen weggetrokken. Pas na zo’n drie à vier maanden zullen de laatste zwellingen weggetrokken zijn. Dan zal het eindresultaat echt zichtbaar zijn. Sommige mensen hebben erg hoge verwachtingen van liposuctie. Dan kunnen de resultaten nog wel eens tegenvallen. Na de behandeling is het belangrijk om gezond te eten en een dieet te volgen. In combinatie met voldoende fysieke beweging is dit meestal voldoende om je nieuwe figuur te behouden.

Veelgestelde vragen voor een liposuctiebehandeling

Voor een liposuctiebehandeling is het belangrijk om van te voren een aantal zaken uit te zoeken. Hieronder vind je deze aandachtspunten:

 1. Wat is de opleiding van de arts? Waar is de arts opgeleid? Heeft de arts daar ook een diploma/bewijs van? Door wie is de arts opgeleid?
 2. Hoe veel liposuctiebehandelingen heeft de arts al uitgevoerd? Welke probleemgebieden heeft hij behandeld (benen, buik, etc.) Waar heeft de arts gewerkt?
 3. Is de arts aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie?
 4. Moet je naast de genoemde tarieven rekening houden met andere kosten?
 5. Is de patiënt na een behandeling helemaal klaar, of bestaat er nog de kans op vervolgbehandelingen? Wat zijn hier van de kosten?
 6. Welke technieken gebruikt de arts? Waarom juist deze technieken? Hoelang worden deze technieken al door de arts gebruikt?
 7. Hoe vaak zijn er problemen met de operatie opgetreden bij de betreffende kliniek? Wat gebeurd er als de behandeling niet succesvol verlopen is? Wat zijn de risico’s? Hoe lang is de herstelperiode? Na welke periode kan de patiënt het dagelijks leven weer hervatten?

Risico’s van liposuctie

Normaal is liposuctie veilig als het gedaan wordt door de juiste persoon in een kliniek die hier geschikt voor is. Het is belangrijk om uit te zoeken of de arts een erkende opleiding heeft om chirurgische operaties uit te voeren. Vraag altijd of de arts ingeschreven is bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. Dit geeft geen garantie dat er geen fouten gemaakt worden, wel wordt het risico verkleind. Complicaties komen gelukkig niet meer vaak voor bij liposuctiebehandelingen. Het risico neemt toe als er meer probleemgebieden tegelijkertijd behandeld worden. Er wordt bijvoorbeeld vet weggehaald bij de onderbenen, maar ook bij de buik. Wanneer er veel vet weggezogen dient te worden, kan dit in meerdere operaties gedaan worden om de kans op complicaties te verkleinen. De belangrijkste risico’s/complicaties bij een liposuctiebehandeling zijn:

 1. Infecties: Het is belangrijk dat de wonden goed schoon gehouden worden na de behandeling. Sommige klinieken schrijven antibiotica voor, andere weer niet. Infecties kunnen na elke chirurgische ingreep optreden, dus ook liposuctie. Sommige infecties kunnen levensbedreigend zijn.
 2. Beschadiging van organen: Het kan zijn dat tijdens het wegzuigen van het vet organen beschadigd worden.
 3. Zwelling: Elke chirurgische ingreep heeft zwellingen tot gevolg. In de meeste gevallen houdt de zwelling een aantal maanden aan. In principe is dit niet gevaarlijk.
 4. Gevoelloosheid: Het kan voorkomen dat er zenuwen tijdens de operatie beschadigd raken. Dit kan resulteren in plaatselijke gevoelloosheid van de huid. In 5% van de gevallen is de gevoelloosheid blijvend.
 5. Vochtbalans: Tijdens liposuctie wordt het vet weggezogen. Dit vet bevat ook veel vocht. Het is belangrijk dat de vochtbalans van het lichaam in orde blijft. Meestal wordt er dan ook tijdens de operatie kunstmatig vocht ingebracht. Na afloop van de operatie is het belangrijk dat de vochtbalans in de gaten wordt gehouden.