koolhydraatarm 50 dagen
  • 50 dagen
    koolhydraatarm
  • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

    Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
  • Zomerslank
    in 4 weken
  • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

    Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
  • Keto challenge
    50 dagen afvallen
  • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

    Van €67 nu €37!
detox dieet
  • Detox Dieet
  • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

    Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
  • Smoothies
    Simpel & lekker
  • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

    Slechts €14,95

Wat is ketose?

Je leest de laatste tijd veel over het ketogeen dieet. Dit dieet bestaat uit een koolhydraatarm dieet wat ervoor zorgt dat je lichaam in een ketose raakt. Niet schrikken, het is geen ziekte of aandoening. Ketose (ketogenese) is een proces wat ontstaat zodra je lichaam geen energie meer haalt uit suikers om vet te verbranden wanneer je bijvoorbeeld veel wilt afvallen in een snel dieet.

Wat is ketose nou eigenlijk?
Zoals je aan het begin hebt kunnen lezen is dat een tekort aan koolhydraten waardoor je lichaam op zoek gaat naar andere energiebronnen en eenvoudiger vet verbrand tijdens langdurige of intensieve inspanningen. Ketose start in de meeste gevallen na 48 uur, de koolhydraat voorraad is dan helemaal uit het lichaam verdwenen. De eerste voorraad die wordt aangesproken, dat is de basis van het ketogeen dieet, is de vetvoorraad die je bij je draagt. Deze voorraad wordt gebruikt om je energielevel op een goed niveau te houden en je spieren van voldoende eiwitten te blijven voorzien.

Er zijn artsen die beweren dat ketose een gevaarlijke stand in het lichaam is zodra je spieren begint af te breken, in de regel gebeurt juist iets heel anders, er wordt vet verbrand. Een koolhydraatarm dieet is prima vol te houden zonder gevaren voor een week of 4, misschien 5. We raden aan om niet langer aan een ketogeen dieet, crash dieet of koolhydraatarm dieet te gaan omdat de organen in ons lichaam op een andere manier werken. Dit kan op de lange termijn problemen met de gezondheid veroorzaken.

Zijn er ook alternatieven?

Op de markt zijn heel veel veilige alternatieven te vinden. Ze werken misschien niet zo snel als een crash dieet of koolhydraatarm dieet maar je behaalt op de lange termijn veel betere resultaten. Vooral als je daarbij ook intensief gaat sporten. Zonder sporten kun je met een goed dieet 2 kilo per week blijvend afvallen. Ga je wel sporten is het mogelijk om 3 tot 5 kilo per week af te vallen. Een dieet wat hier soms bij wordt aangeraden is bijvoorbeeld de keto revolutie. Makkelijk vol te houden, veel over bekend en goede resultaten.

Sporten is nooit verkeerd voor ons lichaam, als je nog gezonden door het leven wilt gaan raden we het af om je lichaam dusdanig uit te putten zonder koolhydraten dat het in een ketose raakt. Gezonde voeding, krachttraining, mindfulness en doorzettingsvermogen zijn de formule om voor eens en altijd met de overtollige kilo’s af te rekenen.