koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

Eiwitshake tijdens een krachttraining?

Op het internet stellen mensen heel vaak de vraag: heeft een eiwitshake tijdens een krachttraining eigenlijk wel zin? Ga ik daar beter van presteren tijdens mijn workout? Misschien heb jij je dit ook wel eens afgevraagd. In deze blog lees je meer.

Wat zijn eiwitten ook alweer?
Eiwitten zijn belangrijk voor het herstel en de opbouw van onze spieren na een training. Hoe meer eiwitten het lichaam beschikbaar heeft, hoe beter de spieren kunnen herstellen na een workout. Het is bewezen dat eiwitten een duidelijke toegevoegde waarde hebben voor het herstel en het prestatievermogen van spieren. Koolhydraten zijn ook belangrijk, alleen komen koolhydraten veel beter tot zijn recht tijdens workout sessies die 2 uur of langer duren.

Tijdens een krachttraining heeft het lichaam niet heel veel aan extra eiwitten. Als je voor het sporten goed hebt gegeten en voldoende energie hebt kun je beter geen extra shake tijdens de workout gebruiken. Een extra shake betekent extra calorieën. Extra calorieën zorgen er weer voor dat het verliezen van gewicht moeizamer gaat.

Wanneer kun je het beste eiwitten tot je nemen?
Het nuttigen van een eiwitshake kun je beter uitstellen tot na je training. Spieren hebben scheurtjes opgelopen en hebben eiwitten nodig om te herstellen. Het advies luid dan ook: drink een eiwitshake na de workout. Het is wel belangrijk dat hier niet al te veel tijd tussen zit, maximaal een uur.

Wat wel gebruiken met een training?

Heel simpel, gewoon water! Een goede krachttraining zorgt ervoor dat je veel vocht verliest. Het is daarom belangrijk om 200ml water per kwartier te drinken om de vochtbalans in het lichaam op pijl te houden. Voldoende water zorgt er voor dat je spieren soepel blijven, je vochtbalans op pijl blijft. Als je te weinig water drinkt kun je uitdrogen en dat heeft een negatief effect op de training en je gezondheid. Conclusie: drink een eiwitshake alleen na je workout. Tijdens je training drink je 200ml water per kwartier. Verder drink je de rest van de dag gewoon voldoende water, 2,5 liter.