koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

Kan ik afvallen met water drinken?

We weten allemaal dat het drinken van water goed voor ons is. Helaas maken de meeste mensen er geen gewoonte van regelmatig water te drinken. We letten vaak niet op wat en hoe vaak we drinken. We doen ons te goed aan frisdranken (bevatten veel suikers en calorieën) of drinken juist te weinig. Te weinig drinken wil zeggen: pas drinken wanneer je dorst hebt. In dit artikel ga ik je wijzen op de belangrijke redenen om voldoende water te drinken:

Drink water voor gewichtsverlies (sneller afvallen)

Water is een van de belangrijkste hulpmiddelen die we ter beschikking hebben in onze strijd tegen overgewicht. In de eerste plaats zul je kilo’s afvallen omdat je slechte calorie rijke frisdranken en alcohol vervangt voor een drankje waar nul calorieën in zit. Ten tweede is water heel sterk in het onderdrukken van een honger gevoel. Ja het klinkt misschien vreemd maar uit onderzoek is gebleken dat een hongergevoel meer dan eens komt omdat ons lichaam dorst en behoefte heeft aan water. In plaats van naar de keuken te lopen en een zak chips (of een andere snack) aan te breken, schenk eens een flink glas water in en kijk of je tien minuten later nog steeds de zelfde trek voelt. Grote kans dat je nu nee zegt tegen die chips. Het vormen van deze gewoonte vereist slechts een klein beetje aandacht en doorzettingsvermogen.

Meer energie
Wanneer je uitgedroogd bent zul je je moe een energie loos voelen. Dit gebeurd al bij een lichte uitdroging van slechts 1 of 2 procent van je lichaamsgewicht. Je wist het misschien nog niet maar als je pas drinkt wanneer je dorst hebt dan heb je dus al last van uitdroging. Als je dorst hebt, ben uitgedroogd dit kan leiden tot vermoeidheid, spierzwakte, duizeligheid en andere symptomen.

Gezondere huid
Water helpt ons lichaam bij het wegspoelen van gifstoffen en afvalstoffen. Regelmatig water drinken zorgt voor een strakkere en jongere huid. Ook zal je huid egaler en mooier van kleur worden. Het is verbazingwekkend hoe snel het verschil zichtbaar is drink een week lang dagelijks een gezonde hoeveelheid water en zie het verschil.

Voorkom hoofdpijn
Soms als je hoofdpijn hebt is het simpelweg omdat je te weinig water hebt gedronken, hoofdpijn is namelijk een vaak voorkomend symptoom van uitdroging.

Conclusie & samenvatting: Is veel water drinken gezond?

Water helpt je op gewicht te blijven, water reinigt je lichaam, water zorgt voor een gezonde huid. Meer dan genoeg goede redenen om bewust veel meer water te gaan drinken lijkt me zo. Wanneer je voor het eerst bewust gaat letten op hoe vaak je water drinkt is het een goed idee een routine te vormen: drink bv een glas als je wakker wordt, een glas bij elke maaltijd, een glas tussen de maaltijden door, en zorg ervoor dat je drinkt voor, tijdens en na het sporten. Voor mij is het drinken van meerdere glazen water een dagelijkse gewoonte geworden. Een aangename gewoonte die ik niet meer zou willen missen. Natuurlijk is enkel water aan je dieet toe voegen niet genoeg wanneer je echt veel wilt afvallen.