Keto revolutie
  • Keto revolutie
  • Tijdelijk van €97 voor slechts €37. Beste dieet van 2020 volgens onze deskundigen.
Afslank receptenbijbel
  • Afslank receptenbijbel
  • Direct starten met verantwoord koken en een gezonde leefstijl. Simpel en goedkoop afslanken.
50 dagen koolhydraatarm dieet
  • Koolhydraatarm dieet
  • Een voordelig 50-dagen dieet. Ontvang alles wat je nodig hebt voor een gezond en fit lichaam!
trainingsprogramma voor mannen
  • Training mannen
  • Trainingsprogramma gericht op mannen. Werk aan spieren, mindset en je gezondheid!
trainingsprogramma voor vrouwen
  • Training vrouwen
  • Succesvol product voor vrouwen. Strakke buik, meer spieren en een gezond lichaam.

Hoe kan ik metabolisme versnellen?

Een goede manier om snel en gezond af te vallen is het versnellen van je metabolisme oftewel je stofwisseling. Het metabolisme zorgt voor de verbrandingssnelheid van uw lichaam. Als je beweegt verbrand je lichaam meer energie dan wanneer je stil zit dat zal je niet verbazen. Er zijn echter verschillende manieren die er voor zorgen dat je lichaam door gaat met vet verbranden lang nadat je gestopt bent met bewegen. Ik zal je een paar van deze handige afval tips geven in deze blog:

Wat is metabolisme

In Nederland eten we meestal drie maal per dag, dat zijn we zo gewend en waarom zouden we het anders doen? Nou uit onderzoek is gebleken dat door slechts drie maal per dag te eten je metabolisme veel minder gestimuleerd word dan wanneer je bijvoorbeeld zes keer een maaltijd zou nuttigen. Dit is dan ook wat we moeten doen in plaats van drie grote maaltijden nemen we zes kleinere maaltijden verspreid over heel de dag. Elke keer als je eet word je metabolisme aan het werk gezet. Met zes maaltijden houd je je lichaam de hele dag goed bezig. Het grote voordeel hier aan is dat als je je laatste maaltijd op hebt, je metabolisme nog erg lang door blijft werken. Tijdens het tv kijken en zelfs wanneer je in bed licht blijft je lichaam calorieën verbranden.

Definitie: Het geheel van scheikundige reacties waarbij het lichaam stoffen omzet in andere stoffen. Het opbouw proces heet anabolisme en het afbraakproces noemen we katabolisme. Zo zie je het als je het opzoekt. Dan zal je ook over de rol van de enzymen lezen en hun belangrijke deel in het stofwisselingsproces. Maar wat is het nou precies en waar is het voor. In klare taal. Kort gezegd is je metabolisme een soort fabriek in je lijf. Die fabriek heeft twee taken. de eerste is energie maken en afval lozen. de tweede is opbouwen van alles wat maar nodig is of gevraagd. Al het eten en drinken wordt door kauwen en slikken vermengd en komt in je maag terecht. Dit is de voedingsbron voor je fabriek. Hiermee gaan de enzymen in je lijf en die al in het eten zaten aan het werk. Enzymen zijn eiwitten waarvan de meeste maar één ‘smaak’ kennen. Als we de enzymen gaan zien als werknemers van onze fabriek komen we al een heel eind.

Hoe stimuleer je metabolisme?

Het drinken van water heeft een positief effect op je metabolisme. Water bevat namelijk geen calorieën maar het verbranden van water kost je lichaam wel energie. Wanneer je dus flink wat glazen water per dag drinkt, verbrand je lichaam calorieën zonder dat je hier enige moeite voor hoeft te doen. Wil je nog meer calorieën verbranden zorg er dan voor dat het water zo koud mogelijk is. Je lichaam moet dan eerst het water op lichaamstemperatuur brengen en dat kost weer extra calorieën.

Versnelt gewicht verliezen

We weten allemaal dat bewegen gezond is. Maar wist je dat het hebben van spieren enorm helpt bij het verbranden van calorieën? Waarschijnlijk niet ik zal je uitleggen hoe dit zit. Spieren verbranden namelijk zo’n anderhalf tot twee keer zoveel calorieën, omdat hun bestaan nu eenmaal veel energie kost. Het hebben van spieren versnelt dus het metabolisme een goede redenen om een paar maal per week push-ups en sit-ups te doen. Je hoeft namelijk echt geen uit zijn krachten gegroeide bodybuilder te zijn om het effect van het hebben van getrainde spieren op je metabolisme en gewicht te merken. Met het letten op je metabolisme ben je goed op weg naar een slanker en gezonder lichaam. Wanneer je echter echt snel wilt afvallen dan raad ik je aan het een goed en verantwoord dieet te kiezen.