koolhydraatarm 50 dagen
  • 50 dagen
    koolhydraatarm
  • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

    Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
  • Zomerslank
    in 4 weken
  • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

    Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
  • Keto challenge
    50 dagen afvallen
  • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

    Van €67 nu €37!
detox dieet
  • Detox Dieet
  • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

    Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
  • Smoothies
    Simpel & lekker
  • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

    Slechts €14,95

Hoe werkt vetverbranding?

Om goed te kunnen functioneren heeft het lichaam energie nodig. Deze energie krijgt men binnen door middel van het eten van verschillende voedingsmiddelen. Wanneer het lichaam echter meer voedingsstoffen tot zich neemt dan men kan verbranden dan zal het gedeelte dat niet wordt gebruikt worden opgeslagen in de vorm van een vetreserve. Het gevolg hiervan is dat men een toename in lichaamsgewicht zal krijgen. Wanneer men dit overtollige gewicht weer wil kwijtraken dan zal men de vetverbranding in gang moeten zetten. Dit kan men doen door extra te gaan bewegen. Het lichaam zal dan, mits men niet meer energie tot zich gaat nemen, de vetreserves gaan gebruiken om het lichaam van de energie te voorzien die nodig is om het extra bewegen mogelijk te maken.

Hoe kan je vetverbranding stimuleren?

Belangrijk bij een dergelijke vetverbranding is echter wel dat men in de loop van de dag minimaal twee liter vocht, het liefst water, drinkt om zo de afvalstoffen die tijdens de verbranding van het vet zijn ontstaan op een goede wijze af te kunnen voeren. Men kan extra vet gaan verbranden door elke dag stevig te gaan bewegen. Dit kan bijvoorbeeld in een fitnesscentrum of sportschool maar even goed door flink te gaan wandelen, te gaan hardlopen of baantjes te trekken in het zwembad. In de regel wordt gesteld dat wanneer men per dag dertig minuten op een intensieve manier beweegt dit niet alleen zorgt voor een extra vetverbranding maar tevens voor een algehele verbetering van de lichamelijke (en geestelijke) conditie. Voldoende vetverbranding kan bovendien zorgen dat het risico op welvaartziektes wordt teruggebracht. Aandoening aan het hart- en de vaten evenals diabetes ontstaan immers onder invloed van te veel lichaamsvet.

Wat is vetzucht?

Voor vetzucht zijn nog allerlei andere termen te gebruiken. Te denken valt aan zwaarlijvigheid, corpulentie en obesitas. Welk woord men ook wens te gebruiken, de betekenis blijft gelijk. Vetzucht is een ernstige vorm van overgewicht die de gezondheid in gevaar kan brengen. Vetzucht is de laatste decennia enorm toegenomen. Steeds meer mensen en ook steeds meer jongeren en kleine kinderen krijgen te maken met vetzucht. Al op jonge leeftijd moeten sommige kinderen al een dieet volgen om op die manier hun gewicht op peil te houden of het zelfs verminderen. De oorzaken van zoveel vetzucht in de huidige maatschappij zijn heel divers. Men eet tegenwoordig steeds meer calorierijk voedsel en beweegt veel minder dan vroeger het geval was.

Verschil tussen kinderen en volwassenen

Niet alleen volwassenen maar ook kinderen bewegen steeds minder vaak. Ze spelen immers liever met een spelcomputer of chatten op het internet in plaats van lekker buiten te spelen. Bovendien zijn kinderen ontdekt door de voedselindustrie als belangrijke doelgroep. Er worden speciale kinderproducten op de markt gebracht met populaire figuurtje erop die kinderen aanspreken. Zo zijn er speciale kinderkoekjes, -snoepje, -desserts, -drankjes, enzovoorts. Op zich steekt er geen kwaad in deze kinderproducten maar in de meeste gevallen zijn ze erg zoet en dus heel calorierijk. Door te veel energierijk voedsel (en met name zoetigheid en snacks) en te weinig beweging worden de vetreserves van het lichaam alleen maar groter in plaats van ze te gebruiken in tijden van honger. Gevolg: gewichtstoename bij zowel kinderen als volwassenen en senioren met ernstige gevolgen voor de gezondheid.

Vetverbrander

Onder mensen die snel gewicht wilden verliezen is de vetverbrander (die ook wel stackers worden genoemd) enorm populair. De vetverbranders zijn al jaren te koop en ze zijn er in allerlei verschillende versies. Deze producten zijn vooral afkomstig uit de Verenigde Staten van Amerika. Hoewel de effectiviteit van de vetverbranders is aangetoond is het niet aan te raden om op eigen initiatief te beginnen met het gebruik van deze middelen.

Welke vetverbranders zijn er?
Er zijn namelijk vetverbranders in de handel die de gevaarlijke stof efedrine bevatten. Zeker de pillen die via het internet te koop zijn kunnen deze stof nog steeds bevatten ook al is deze verboden. De reden voor het verbod op gebruik van efedrine heeft te maken met de gevolgen die deze stof kan hebben op het hart. Er zijn al verschillende mensen komen te overlijden doordat ze een hartinfarct kregen na het gebruik van vetverbranders die de stof efedrine bevatten.

Hoe werken ze? 
Vetverbranders werken doorgaans als volgt: het hongergevoel wordt allereerst onderdrukt waardoor men minder trek heeft in eten. Daarnaast geeft de vetverbrander een soort extra energiestoot waardoor men langer en meer kan bewegen. Hierdoor verbrandt men dan weer extra calorieën en valt men nog meer af. De huidige legale versies van vetverbranders bevatten in de meeste gevallen cafeïne en een synthetische variant van efedrine, synefedrine genaamd. Maar ook deze variant heeft bijwerkingen zoals hartkloppingen, versnelde hartslag, slapeloosheid en een erg lichte vorm van slaap waardoor men is ochtends slecht uitgerust kan zijn. Kortom vetverbranders werken wel maar met tamelijk veel bijwerkingen.

Wat is het verschil tussen vet verliezen en afvallen?

Er is een duidelijk verschil tussen gewicht verliezen en vet verliezen. Wanneer men vet verliest valt men automatisch ook af, maar wanneer men gewicht verliest wil het niet zeggen dat je ook vet kwijtraakt. Er is een groot verschil tussen het verliezen van vet en het verliezen van gewicht. Dit kan te maken hebben met mislukte afvalpogingen.

  • Men gaat slecht om met hun lichaam in de sportschool
  • Men valt ten prooi aan een jojo effect
  • Men haakt na een te korte tijd af
  • Men doet nog steeds regelmatig aan crash diëten.

Wanneer je kiest voor een crash dieet zal je waarschijnlijk wel gewicht verliezen. Dit is ook niet zo moeilijk. Enkel verlies je geen vet maar voornamelijk vocht en spiermassa. Natuurlijk is dit niet de bedoeling bij het afvallen. Helaas zal je na een crashdieet dan ook weer aankomen aan vocht. Ook is het bewezen dat je voldoende calorieën nodig hebt om ook daadwerkelijk vet te kunnen verbranden en dus te verliezen.

Vet heeft meer tijd nodig om te verbranden

Wanneer je heel fanatiek begint en de verkeerde oefeningen hebt en daarnaast er ook nog eens achter komt dat je op een week tijd een aantal kilo’s bent afgevallen kan je er zeker van zijn dat dit geen vet is. Vet heeft meer tijd nodig om te verbranden. In het begin zal je voornamelijk weer vocht en spieren verliezen in plaats van vet. Het gaat er in de sportschool om dat je de juiste oefeningen een langere tijd vol kunt houden. En dit een aantal maanden aan een stuk. Dan zal je niet enkel gewicht verliezen maar ook vet gaan verbranden.

Tot slot over vet verliezen.
Wanneer je vet wilt kwijtraken en echt wilt afvallen op probleemgebieden moet je daar heel hard voor werken. Buiten een gezonde levensstijl en het innemen van een normale dosis calorieën zal je ook moeten sporten. Alleen wanneer je dit langere tijd kunt volhouden zal je vet gaan verbranden en daardoor strakker in je vel gaan zitten.