koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

Afvallen op oudere leeftijd

Is het moeilijker om gewicht te verliezen als je ouder wordt? Afvallen is nooit gemakkelijk. Je moet namelijk je leven aanpassen en je gewoontes veranderen. Aankomen is altijd gemakkelijker dan het er weer af te krijgen. Maar als mensen af gaan vallen, dan staan ze niet stil bij hun leeftijd. Maar je leeftijd kan wel degelijk invloed hebben op het afvallen, ook al volg je het beste dieet.

Gewicht verliezen op latere leeftijd

Als je een streefgewicht voor jezelf stelt, dan gaan veel mensen die willen afvallen zich al meteen afvragen of ze dit wel echt kunnen bereiken. We gaan vaak denken wat voor moeilijkheden er allemaal kunnen zijn bij het afvallen. En sommige mensen gaan dan voor zichzelf excuses bedenken waarom ze het niet zouden hoeven doen, zoals ‘zo zwaar ben ik nou ook weer niet’ of ‘ik begin volgend jaar wel’ of ‘ik ben hier te oud voor’. En zo zijn er nog talloze smoesjes die mensen voor zichzelf bedenken om toch maar niet te beginnen aan het afvallen. Maar als we eenmaal inzien dat dit allemaal smoesjes zijn en geen waarheid, dan is het tijd om het heft in eigen handen te nemen en er wat aan te gaan doen. Om af te vallen moeten we onze gewoontes veranderen. Als je elke dag na je laatste maaltijd toch nog een snack neemt terwijl je tv kijken, dan moet je hier of mee stoppen of dit vervangen door een snack waar weinig vet en suiker in zit. Het is niet gemakkelijk om in één keer je gewoontes te veranderen, maar uiteindelijk zul je ook aan je nieuwe gewoontes gewend raken.

Senioren en bejaarden op gezond gewicht

Het is wel zo dat als je ouder bent dan 70, dat afvallen soms niet zo goed meer voor je is, omdat je lichaam zich niet meer zo gemakkelijk kan aanpassen. Maar voor die tijd bent je echt niet te oud om af te vallen. Wel is het zo dat je lichaam naar mate je ouder wordt anders gaat werken en dat je daar dus rekening mee moet houden als je wilt afvallen als je rond de 50 jaar of ouder bent. Dit komt omdat je stofwisseling veranderd naar mate je ouder wordt en dit heeft natuurlijk gevolgen voor je gewicht en voor het afvallen. Vrouwen hebben hier iets meer last van dan mannen, omdat zijn rond deze leeftijd in de overgang komen. Je stofwisseling veranderd en sommige vrouwen houden ook meer vocht vast tijdens de overgang. Hierdoor is het soms moeilijk te zien of je afvalt of niet.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je dan helemaal niet meer moet gaan afvallen en het gewoon maar op moet gaan geven. Je moet je alleen bedenken dat het soms wat lastiger gaat of dat je het soms wat minder snel zult opmerken als je afgevallen bent. Maar het blijft natuurlijk belangrijk om gezond te eten en te bewegen. Door op de calorieën te letten zul je uiteindelijk toch afvallen, hoewel dit misschien niet zo snel zou gaan als toen je in de dertig was. Als je 40 bent heb je ook ongeveer 20 procent minder calorieën nodig dan toen je 20 was. Als je vijftig bent is dit nog minder en als je af wilt vallen, is dit nog iets minder. Eet dus niet meer dan zo’n 1500 calorieën per dag als je af wilt vallen. Eet producten met veel voedingsstoffen, zoals fruit, granen, groente en vis. Ook vezels zijn erg belangrijk, niet alleen voor ons lichaam maar ook voor de stofwisseling. En probeer niet te veel alcohol en cafeïne binnen te krijgen.

Gezond eten en lichaamsbeweging is onmisbaar voor ouderen

Je moet niet alleen op de calorieën letten, maar ook op hoeveel vet je binnenkrijgt, want in vet zitten veel calorieën en hoewel er ook goede vetten bestaan, is een grote hoeveelheid vet niet goed voor je lichaam. Denk hierbij aan ongeveer 30 tot 40 gram vet per dag, waarvan ongeveer 10 gram verzadigd. Lichaamsbeweging zorgt er niet alleen voor dat je lichaam in vorm blijft, maar zorgt er ook voor dat je stofwisseling op gang blijft. Het is daarom belangrijk dat je zeker minimaal 30 minuten per dag beweegt, vooral rond de overgang. Afvallen als je ouder wordt, is dus wel iets lastiger, maar zeker niet onmogelijk. Ook op latere leeftijd is het belangrijk dat je gezond eet en voldoende beweegt.