koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

Afvallen met acupunctuur

Kan acupunctuur helpen bij het afvallen? Er bestaan tegenwoordig een hoop manieren die je zouden kunnen helpen bij het afvallen. Een van die manieren is acupunctuur en dit wordt steeds populairder. Dit komt onder andere omdat het een natuurlijke manier is. Je hoeft dus niet in de weer met chemische drankjes of pillen om gewicht te verliezen. En omdat het natuurlijk is heeft acupunctuur ook veel minder bijwerkingen dan sommige andere middelen. Daarnaast kan acupunctuur ook helpen bij het verlichten van pijn, slaap problemen en andere kwalen. Je kunt dus meerdere dingen tegelijk behandelen met acupunctuur terwijl je ook op een verantwoord dieet bent.

Het effect van acupunctuur

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt het verliezen van gewicht niet als een apart probleem beschouwd, het is daar enkel een gevolg van een ander onderliggend probleem. Volgens deze traditionele Chinese geneeskunde komt het overgewicht voort uit een verstoring van je lichaamsvocht. Dit lichaamsvocht heeft een dun gebied en een dik gebied volgens de Chinese geneeskunde. Overgewicht zou te maken hebben met te veel van het dikke gedeelte van het lichaamsvocht. Volgens de Chinezen zou dit niet alleen leiden tot overgewicht, maar ook hoofdpijn, je zwaarlijvig voelen en andere klachten.

Maar ook de traditionele Chinese geneeskunde gelooft dat dit overgewicht gecreëerd wordt door niet genoeg gezond voedsel en te weinig beweging. Dus het is niet zo dat je enkel wat vocht moet afvoeren en dat je dan weer op gewicht bent. Ook de Chinezen geloven dat je een gezonde levensstijl moet hebben wil je kunnen afvallen. Je lichaam neemt de voedingsstoffen uit je eten op en zorgt dat je de zuurstof uit de lucht kunt gebruiken om te kunnen leven. Als jij slecht eet dan raakt je lichaam uit balans en zo ook je lichaamsvocht. Hierdoor kom je dus aan en heb je minder energie. Hierdoor blokkeren ook de belangrijke energie banen in je lichaam en hierdoor krijg je dus andere klachten zoals hoofdpijn en last van je spijsvertering.

Voordelen acupunctuur voor overgewicht

Van overgewicht kom je niet zomaar even af, maar volgens de traditionele Chinese geneeskunde kan acupunctuur hier wel bij helpen. Door het ondergaan van acupunctuur kun jij je energie weer terugkrijgen, want op deze manier worden je energie banen weer vrijgemaakt. En het gebruik van acupunctuur op andere punten kan je ook helpen om van het overgewicht af te komen. Zo kan acupunctuur worden uitgevoerd op je onderarmen, je buik of je rug. Maar ook de oren zijn populair voor acupunctuur als het gaat om gewicht verliezen. Dit gaat dan samen met de zaadjes van de vaccaria plant en dit zou dan helpen bij het tegengaan van overgewicht. Ook zijn er kruiden die kunnen worden voorgeschreven die kunnen helpen bij het afvallen, maar je moet er dan wel op letten dat deze kruiden worden voorgeschreven door een acupuncturist die ervaring heeft in de traditionele Chinese geneeskunst. Kruiden nemen zonder dat je weet wat je aan het doen bent kan gevaarlijk zijn. Daarnaast kan de acupuncturist je ook helpen met het opstellen van een voedingsplan.

Een gezonde lichaam en geest in balans

Er zijn dus mensen die geloven dat je kunt afvallen met acupunctuur, maar heel veel wetenschappelijk onderzoek is hier nog niet naar gedaan. En net als bij veel andere alternatieve methoden is het op zichzelf geen wondermiddel. Het wil dus niet zeggen dat je alles kunt eten wat je wilt en dat je daarna even naar de acupuncturist gaat en dan je dan helemaal niet aankomt. Je moet nog steeds gezond eten en voldoende bewegen wil je kunnen afvallen. Maar als het je aanspreekt, dan kun je het wel een keer proberen en kijken of het je een handje kan helpen bij het afvallen. Want volgens de traditionele Chinese geneeskunst kan het je helpen om je lichaam weer in balans te brengen. En volgens veel mensen kan het je ook helpen bij het tegengaan van allerlei kwaaltjes, zoals pijn in je rug of bij last van je stoelgang. Maar het verschilt dus van persoon tot persoon of je denkt dat het je kan helpen en aangezien iedereen anders is zal het voor sommige mensen wel werken, maar misschien voor andere niet. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor diëten, het ene dieet past wel bij je en de andere niet. Dit geldt dus ook voor alternatieve manieren die je kunnen helpen om af te vallen (auriculotherapie).