koolhydraatarm 50 dagen
  • 50 dagen
    koolhydraatarm
  • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

    Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
  • Zomerslank
    in 4 weken
  • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

    Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
  • Keto challenge
    50 dagen afvallen
  • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

    Van €67 nu €37!
detox dieet
  • Detox Dieet
  • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

    Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
  • Smoothies
    Simpel & lekker
  • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

    Slechts €14,95

Afslanken tijdens de overgang

Oestrogeen vermindert dankzij de overgang en daardoor kan het zijn dat je sneller gewicht bijkomt. Heel je hormoonhuishouding verandert. Oestrogeen zorgt normaal gezien voor een snellere stofwisseling en minder opslag van vetstoffen in het lichaam. Helaas kan het dus zijn dat je na de overgang steeds meer vetstoffen gaat opslaan tussen de organen. Dit is gevaarlijker dan oppervlakkig vet. Er is niet echt iets aan te doen, het valt niet te genezen. Toch zijn er wel een aantal tips waardoor je kunt afvallen tijdens en na de overgang. Bekijk ook deze tips van Nouveau.nl.

Afslanken en de overgang, minder vetten eten
Beperk je na de overgang tot maximaal 40 gram vet en daarvan mag maximaal 10 gram verzadigde vetten zijn. Vet is belangrijk, maar teveel aan vetten zorgt enkel voor gewichtstoename. Voorheen zorgde oestrogeen nog iets of wat voor bescherming, maar nu zal je er toch echt op moeten letten.

Afvallen en de overgang, ga meer bewegen.
Het is algemeen bekend dat bewegen altijd belangrijk is. Zeker na de overgang moet je minimaal dertig minuten per dag gaan bewegen. Niet enkel om te kunnen afvallen, maar ook om je gewrichten soepel te houden. Voldoende beweging beschermt je ook tegen diabetes, hartklachten, botontkalking en andere belangrijke zaken. Daarnaast voel je jezelf jonger en fitter. Dit komt het afvallen ook weer ten goede.

Minder calorieën is de boodschap.
Wanneer je ouder wordt heb je steeds minder calorieën nodig. Wanneer je een vergelijking maakt zal je op je veertigste 20% minder calorieën nodig hebben dan op je twintigste. Tijdens de overgang wordt je stofwisseling ook nog eens vertraagd waardoor je nog minder energie nodig hebt. Om afvallen tijdens en na de overgang mogelijk te maken zijn er toch een aantal zaken waar je rekening mee moet houden namelijk:

  • Wanneer je calorie inname voornamelijk komt uit voedzame stoffen zoals groenten, fruit en volkoren producten, ben je al een heel eind op weg.
  • Zorg ervoor dat je niet meer dan 1200 tot 1500 calorieën per dag tot je neemt.
  • Neem minder producten met alcohol of cafeïne.
  • Ga vezelrijk eten.

Er zitten niet zo heel veel verschillen tussen afvallen bij de overgang of gewoon afvallen, toch kan je er niet vroeg genoeg mee starten je levensstijl aan te passen wanneer de overgang intreedt. Op deze manier kan je slank en fit blijven.

Afvallen op je billen.
Mooie billen iedereen wil ze. Het liefst strak en stevig en zonder cellulitis. Tegen het laatste kan je helaas weinig doen en alleen afvallen helpt ook niet om een strakkere bips te krijgen. Toch hebben we een aantal tips waarbij ook ook jij mooie strakke buik en billen kunt krijgen.
Helaas is plaatselijk afvallen niet mogelijk. Helaas heb je ook niets aan sterke bilspieren als je ze niet kunt zien doordat er teveel vet over zit. Zorg er dus voor dat je eerst je ideale gewicht bereikt en je ook kunt zien dat je billen strakker worden.

Cardio training voor strakke billen.
Probeer cardio training te doen en dit op zo een manier dat je nog normaal kunt praten. Zo verbrand je het meeste vet. Vooral fietsen en wandelen helpen heel goed om sterke bilspieren te krijgen en daar ook mooi af te vallen.

Krachttraining voor strakke billen.
Door je spieren dankzij krachttraining te versterken zal je meer vet gaan verbranden. Je krijgt tenslotte ook meer spiermassa. Je billen bestaan dan ook voor een groot deel uit spieren dus ze zijn zeer goed te trainen. Enkele voorbeelden van oefeningen:

  • Traplopen
  • Heuvels oplopen of rennen
  • Sprinten
  • Fietsen