Keto revolutie
 • Keto revolutie
 • Tijdelijk van €97 voor slechts €37. Beste dieet van 2020 volgens onze deskundigen.
Afslank receptenbijbel
 • Afslank receptenbijbel
 • Direct starten met verantwoord koken en een gezonde leefstijl. Simpel en goedkoop afslanken.
50 dagen koolhydraatarm dieet
 • Koolhydraatarm dieet
 • Een voordelig 50-dagen dieet. Ontvang alles wat je nodig hebt voor een gezond en fit lichaam!
trainingsprogramma voor mannen
 • Training mannen
 • Trainingsprogramma gericht op mannen. Werk aan spieren, mindset en je gezondheid!
trainingsprogramma voor vrouwen
 • Training vrouwen
 • Succesvol product voor vrouwen. Strakke buik, meer spieren en een gezond lichaam.

Hoe kan ik buikvet wegtrainen?

Het is niet zo dat buikvet wegtrainen gaat door specifieke buikspieroefeningen te doen. Plaatselijk vet verbranden is namelijk niet mogelijk. Wat de apparaatjes van tv dus ook beloven het kan niet! Even een riem omdoen en je bent je buikvet kwijt, was het maar zo, dan had iedereen nu een mooie strakke buik. Wanneer je weet hoe je moet trainen kun je buikvet verminderen. Je kunt dus niet plaatselijk vet verbranden, maar wel rond de plekken waar jij graag vet kwijt wilt raken. Ik wil je in dit artikel verschillende tips geven zodat het verminderen van buikvet geen drempel meer voor je is. Ik zou zeggen, pas alle tips zorgvuldig toe dan zul je snel genieten van een strakke buik.

Buikvet verminderen door training

Je kan nog zoveel vet verbrandende oefeningen uitvoeren, nog zo lang sporten, uren lang cardio, maar het is allemaal zonde van je tijd als je hier niet voor zorgt. Mensen denken vaak dat buikvet wegtrainen alleen lukt met lang sporten. Het gaat er niet om hoelang je traint, maar hoe goed je sport. Iemand die weet hoe die moet trainen kan met 2 oefeningen uitvoeren in een kwartier meer bereiken dan iemand die niet kan trainen en 4 oefeningen uitvoert in een uur.
Het gaat allemaal om basiskennis.

Sporten gericht op de buik

Buikvet verminderen gaat gemakkelijk als je scheurtjes maakt tijdens een training in je spierweefsel! Het zit zo in elkaar: wanneer jij scheurtjes maakt moet je lichaam dit herstellen. Omdat je lichaam ook nog andere dingen te doen heeft zoals je longen laten ademen, je hart bloed laten pompen, kan het niet in 1 keer na de training de scheurtjes voor jou herstellen. Dus word dit uitgesteld. Wanneer je onwijs veel scheurtjes hebt gemaakt kan het wel 48 uur duren voordat de scheurtjes hersteld zijn! Weet je wat dat betekend? Dat er 48 uur lang calorieën worden verbrand, voor het repareren van de scheurtjes.

Hoe meer scheurtjes jij creëert, hoe langer de herstel tijd zal zijn. Zodra de scheurtjes hersteld zijn betekend dit dat er nieuw spierweefsel is aangemaakt! Dit doet je lichaam omdat het wilt voorkomen dat het de volgende keer weer zolang moet herstellen. Weetje wat spierweefsel met je doet? Een hoop. 3 kilo spierweefsel verbrand dagelijks 300 calorieën extra voor je! Buikvet trainen lukt dus het snelste door in tijdens een training te focussen op scheurtjes maken! Het gaat er dus echt niet om hoelang je sport, maar hoeveel scheurtjes jij maakt!

Hoe maak je scheurtjes in je buikspieren?

Scheurtjes maken is eigenlijk heel simpel als je elke training:

 1. Werkt met setjes en herhalingen.
 2. Meer dan 2 oefeningen per spiergroep uitvoert.
 3. Fitnessoefeningen heel langzaam en mooi uitvoert.
 4. Elke set iets zwaarder gaat met het gewicht.

Train de grotere spiergroepen

Wees slim en concentreer je vooral op het trainen van de grote spiergroepen. In grote spiergroepen kun je namelijk meer scheurtjes maken dan in kleine spiergroepen. Grote spiergroepen van je lichaam zijn je borst, rug en benen. Ook is het natuurlijk belangrijk dat je niet de kleine spiergroepen van je lichaam vergeet. Alleen concentreer je voornamelijk op de grote spiergroepen. Voor grote spiergroepen kun je op een trainingsdag 4 oefeningen per spiergroep doen en voor kleine spiergroepen 2 oefeningen.