koolhydraatarm 50 dagen
  • 50 dagen
    koolhydraatarm
  • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

    Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
  • Zomerslank
    in 4 weken
  • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

    Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
  • Keto challenge
    50 dagen afvallen
  • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

    Van €67 nu €37!
detox dieet
  • Detox Dieet
  • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

    Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
  • Smoothies
    Simpel & lekker
  • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

    Slechts €14,95

Hoe kan ik calorieën verbranden?

Elke dag krijg je door je voeding calorieën binnen. Deze calorieën moeten worden verbrand om te voorkomen dat overtollige calorieën worden omgezet in vet. In het plaatje onderaan de pagina kun je zien dat een man dagelijks gemiddeld 2500 calorieën binnen moet krijgen. Voor een vrouw is dat minder namelijk 2000. Voor alles wat je boven deze dagelijkse hoeveelheid zit zul je moeten werken om ze te verbranden indien je niet wilt aankomen. Ook mensen die willen afvallen moeten calorieën verbranden omdat je lichaam dan ook je reserve calorieën, namelijk vetten, gaat verbranden en je dus kunt afvallen.

Hoe werken calorieën?

Om calorieën te verbranden zul je moeten bewegen. In principe verbrand je met elke beweging calorieën omdat calorieën de brandstof zijn van het menselijk lichaam. Zowel lopen, ademhalen als je hartslag verbranden calorieën, echter verschilt de hoeveelheid calorieën die je verbrand wel. Zo verbrand je met lopen bijvoorbeeld meer calorieën dan met ademhalen maar met hardlopen verbrand je er nog meer. De algemene regel die geld is: hoe langer en intensiever je traint hoe meer calorieën je verbrand. Welke oefeningen je precies doet maakt niet zoveel uit als je maar beweegt. De sleutel tot succes is het vormen van een vaste routine, neem het bewegen dus op in je dagelijkse leven. Je kan onder andere calorieën verbranden door:

  • Met regelmaat langdurig te sporten.
  • Krachtoefeningen als push-ups, sit-ups en kikkersprongen te doen.
  • Je waar mogelijk te verplaatsen met de fiets of gewoon lopend in plaats van met de auto.

Hoe weet ik hoeveel calorieën ik binnen krijg?
Het is in Nederland eigenlijk niet moeilijk te bepalen hoeveel calorieën je binnen krijgt omdat het verplicht is bij elk product dit op de verpakking te vermelden. De beste manier om te bepalen hoeveel calorieën jij per dag moet verbranden is om een week lang van alles wat je eet op te schrijven hoeveel calorieën er in zaten, tel dit bij elkaar op en zie hoeveel het afwijkt van wat je gemiddeld binnen zou moeten krijgen en je weet hoeveel calorieën je zal moeten gaan verbranden.

Wat is een gezond gewicht?

Het is moeilijk te zeggen wat precies een gezond gewicht is. Dit komt doordat het erg verschilt per categorie mensen. Het hangt onder andere af van je leeftijd en lengte. Wat mensen echter vaak vergeten is dat het ook afhangt van de geslacht en de bevolkingsgroep. Als je dus heel precies wilt bepalen wat voor jou een gezond gewicht is moet je eerst bepalen in welke categorieën je precies valt en zul je vervolgens je BMI moeten berekenen en deze moeten vergelijken met de gemiddelden. Dit duurt echter erg lang en wij zouden hier op de site daar dan ook geen eenduidig antwoord op kunnen geven.

Hoeveel calorieen heb ik per dag nodig?

De hoeveelheid calorieën die je per dag nodig hebt is afhankelijk van meerdere factoren. Onder andere van je leeftijd. Ook hangt het daarnaast af van je geslacht en je leefstijl. Mannen hebben namelijk meer calorieën nodig dan vrouwen en topsporters verbranden meer dan bankzitters en gamers. Op deze pagina vind je een tabel. Let wel op: dit zijn richtlijnen dus bind uzelf er niet op vast en bekijk eerst wat voor leefstijl u heeft. Afhankelijk hiervan kan het iets meer of minder zijn.

Indien je langdurig meer calorieën per dag binnen krijgt dan onderstaande aanbevelingen kan het zijn dat je overgewicht krijgt. Indien u overgewicht heeft zult u moeten afvallen om uw gezondheid te waarborgen. De risico’s van overgewicht zijn onder andere: Suikerziekte, hoge bloeddruk, galziekten en slaapstoornissen. Indien je langdurig minder calorieën per dag binnen krijgt dan in de tabel aangegeven dan kan het zijn dat je onderwicht hebt of krijgt. Ook ondergewicht is absoluut ongezond en moet voorkomen worden. Risico’s van ondergewicht kunnen onder andere de volgende zijn: moeheid en lusteloosheid, het uitblijven van de menstruatie, problemen met de darmen en in ernstige gevallen zelfs de dood.

LeeftijdKJ vrouwKJ manKcal vrouwKcal man
1-3 jaar4200450010001100
4-8 jaar5700620014001500
9-13 jaar8600940021002200
14-18 jaar92001210022002900
19-30 jaar90001140021002700
31-50 jaar84001070020002500
51-70 jaar8000970019002300
71 en ouder670080016001900