koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

Afvallen met minder Koolhydraten

Koolhydraten, je hebt er vast al een keer iets over gehoord. Zodra je met succes wilt afvallen in een week is het belangrijk dat je leert wat de functie is van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten? Koolhydraten zijn voedingsstoffen die in je lichaam worden omgezet in suikers. Deze suikers word glucose genoemd. Weer een andere term voor glucose is bloedsuikers.

Wat zijn koolhydraten?

Om te leven heb je suikers nodig. Deze kun je niet uit je voedingspatroon houden omdat je dan geen tot weinig energie hebt. Suikers geven je namelijk energie. Wanneer je suikers dus uit je lichaam haalt worden eiwitten aangesproken voor verbranding. Dat is natuurlijk niet de bedoeling want eiwitten heb je nodig voor spieropbouw! Spierweefsel zorgt ervoor dat je sneller afslankt. Dit komt zo omdat spieren hersteld en gevoed moeten worden. Schrap dus nooit alle koolhydraten uit je voedingspatroon. Dan zit je waarschijnlijk met de volgende vraag: Welke koolhydraten kan ik dan het beste nemen?

Welke verschillende koolhydraten zijn er?

Er zijn slechts 2 soorten koolhydraten. Je hebt snelle en trage koolhydraten. De snelle zijn enkelvoudige koolhydraten en de trage zijn complexe koolhydraten. Waarom word de één snel genoemd en de andere traag? Dit heeft te maken met de verwerking in je lichaam. Stel je neemt koolhydraten dan worden deze suikers omgezet in glucose/bloedsuikers. Zodra er bloedsuikers in je bloed stromen komt er een hormoon insuline vrij. Dit hormoon zorgt ervoor dat de suikers die niet meteen worden gebruikt vervoert of opgeslagen worden.

Snelle koolhydraten

Wanneer jij snelle koolhydraten neemt dan word je bloed overspoeld met bloedsuikers. Dit komt dus omdat snelle koolhydraten onwijs snel worden omgezet in suikers. Het hormoon insuline komt vrij en denkt; wat nu?. Het hormoon insuline raakt dan helemaal in paniek en gaat er zo snel mogelijk wat aan doen. Zodra je bloed overstroomd is met veel suikers heb je te maken met een insuline piek. Om je bloed weer schoon te krijgen slaat het hormoon de suikers gewoon op als vet. Dat is dus de reden waarom je geen snelle koolhydraten moet nemen maar trage. Trage koolhydraten worden langzaam omgezet in glucose. Met deze suikers heb je lang energie. Zodra je bloedsuikerspiegel constant blijft worden koolhydraten gebruikt voor de opbouw van en herstel van cellen.

Weleens van GI Gehoord?
Gi valt onder Glykemische Index. De GI geeft aan met getallen hoe snel het voedingsmiddel word omgezet in suiker. De voedingsmiddelen met een hoge GI worden dus sneller omgezet in bloedsuiker dan voedingsmiddelen met een lage GI. Hier een aantal getallen om een indruk te krijgen:

Pinda’s 1 – Wortelen 3 – Peer 4 – Appel 6 – Kiwi 6 – Druiven 7 – Ananas 7 – Banaan 12 – Donut 17 – Rijstwafels 17 – Witte rijst 23 – Rozijnen 28 – Spaghetti 27.

Welke voedingsmiddelen bevatten goede gezonde koolhydraten?

Nu je weet dat het belangrijk is om dagelijks trage koolhydraten te nemen zal ik je een aantal gezonde voedingsmiddelen geven. Zodat buikvet verbranden makkelijker voor je word. Deze voedingsmiddelen zijn gezond: Pinda’s, Pindakaas, Appels, Kiwi’s, Tomaten, Ananas, Paprika’s, Eieren, Lijnzaadolie, Olijfolie, Spruiten, Bruine Bonen, Kipfilet, Kalkoenfilet, Haring, Makreel, Zalm.