koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

Koolhydraten

Er bestaat wat verwarring over het begrip Koolhydraten. Voedsel-producten worden vaak onderverdeeld in drie groepen :

 • koolhydraten
 • eiwitten
 • vetten

Afhankelijk van waar een product voor het grootse deel uit bestaat wordt het in een van deze drie groepen ingedeeld. Koolhydraten is echter ook een ander woord voor suikers. Elk product wat we eten bevat suikers. Dus ook de voedsel producten uit de groep vetten en uit de groep eiwitten bevatten koolhydraten of te wel suikers. De door ons gegeten producten worden door onze spijsvertering verteerd. Gedurende dit proces haalt ons lichaam onder andere de suikers uit deze producten en vervoert deze via het bloed naar onze lichaamscellen. Het suiker in ons bloed wordt glucose genoemd. Glucose is de brandstof van al onze lichaamscellen. Zonder glucose kunnen de lichaamscellen hun functie niet vervullen. Koolhydraten / suikers zijn dus de brandstof van ons lichaam. De hoeveelheid glucose in ons bloed is de bloedsuikerspiegel.

Programma USP Prijs Beoordeling Informatie
keto dieet Beste keuze 2024.
Snel resultaat.
€39
Normaal €260
Bekijken
Afslank receptenbijbel Simpele recepten.
Eenvoudig afvallen.
€37
Normaal €67
Bekijken
Koolhydraatarm dieet 50 dagen diëten.
Gezonde leefstijl.
€37
Normaal €67
Bekijken
Training mannen Snel detoxen.
Max. ontgiften.
€37,00 Bekijken
Training vrouwen Frisse smoothies.
Gezonde hormonen.
€14,95 Bekijken

Welke soorten koolhydraten zijn er?

Vanuit gewichtsbeheersing gezien kun je koolhydraten onderverdelen in twee soorten:

 • Goede koolhydraten
 • Slechte koolhydraten

Goede koolhydraten zijn koolhydraten welke door het lichaam moeilijk te verteren zijn en daardoor langzamer omgezet worden in glucose in het bloed. Deze koolhydraten worden ook wel complexe koolhydraten of langzame koolhydraten genoemd.

Slechte koolhydraten zijn koolhydraten welke snel door het lichaam te verteren zijn en daardoor snel omgezet worden in glucose in het bloed. Deze koolhydraten worden ook wel enkelvoudige koolhydraten of snelle koolhydraten genoemd.

Indien koolhydraten snel worden opgenomen in het bloed verstoren zij de bloedsuikerspiegel . Een verstoorde bloedsuikerspiegel is bijzonder slecht voor het lichaam en leidt tot vetopslag in de lichaamscellen en een verhoogde kans op diabetes 2.

Wat zijn goede koolhydraten?
Om de goede koolhydraten van de slechte te kunnen onderscheiden is de glycemische index in het leven geroepen. De glycemische index geeft aan op een schaal van 0 tot 100 of het snel of langzaam opgenomen wordt in het bloed. Hoe lager hoe langzamer en dus hoe beter.

Simpele en complexe koolhydraten

Voor diegenen die op internet het nodige onderzoek naar afvallen en diëten heeft gedaan, zal ongetwijfeld zijn gestuit op de enorme kritiek en afwijzing van koolhydraten. Deze ‘dikmakers’ kun je maar beter vermijden, je krijgt ze namelijk al binnen bij het eten van je dagelijkse portie groente. Wacht even. Koolhydraten zijn namelijk lang niet zo slecht als hoe ze op de meest voor de hand liggende websites worden afgeschilderd. Het is maar net wat je wilt lezen, zou je kunnen zeggen. Het belangrijkste verschil zit hem namelijk in simpele of complexe koolhydraten.

Simpele koolhydraten kunnen snel door het lichaam worden opgenomen. Ze zorgen voor dus voor een snelle levering van energie en een hoogtepunt in je suikerspiegel (waardoor die energie wordt veroorzaakt). Het nadeel is echter dat deze vorm snel weer wordt afgebroken, waardoor je suikerspiegel in een enorme dip komt, waardoor je moe, verslapt of hongerig wordt. De snelle vertering van simpele koolhydraten kan er ook voor zorgen dat je lichaam ze opslaat als vet, simpelweg omdat je darmen niet genoeg tijd hebben. Simpele koolhydraten zitten vaak in producten die veel suiker bevatten, zoals snoep, koekjes, en gebak, maar ook in wit brood, witte pasta en rijst. Deze worden door het lichaam gezien als suiker.

Complexe koolhydraten kun je zien als de verantwoorde variant. Deze bestaan uit aan elkaar vastgeplakte eenvoudige koolhydraten, die het lichaam eerst zelf los moet maken voordat het ze op kan nemen. Het kost ons lichaam ten eerste meer energie om complexe koolhydraten te verteren, wat beter is dan de snelle opname van de voorgaande simpele vorm. Het kost namelijk ook meer tijd, wat betekent dat de bloedsuikerspiegel steeds een klein beetje stijgt en hierdoor stabiel blijft. Deze langzame koolhydraten zijn voornamelijk te vinden in verschillende graanproducten, maar het beste kun je kiezen voor volkoren. Kies dan bij het creëren van je volgende culinaire meesterwerk ook gelijk voor volkorenpasta of zilvervliesrijst bijvoorbeeld. Ook voor het broodje tussen de middag is volkoren of meergranen is de beste oplossing. Op deze manier kun je namelijk lekker verantwoord en ongerust genieten.