koolhydraatarm 50 dagen
  • 50 dagen
    koolhydraatarm
  • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

    Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
  • Zomerslank
    in 4 weken
  • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

    Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
  • Keto challenge
    50 dagen afvallen
  • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

    Van €67 nu €37!
detox dieet
  • Detox Dieet
  • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

    Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
  • Smoothies
    Simpel & lekker
  • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

    Slechts €14,95

Afslanken zonder humeurig te worden

Door bewust bezig te zijn met je lichaam en je gezondheid en daarnaast langzaam aan beginnen met sporten zal je jezelf al snel beter in je vel voelen. Het voordeel van langzaam kilo`s verliezen is dat je humeur er niet onder hoeft te lijden. Daarbij ga je direct aan de slag tegen de ongemakken en kwalen die overgewicht met zich meebrengen. Gezond afslanken kan je doen onder begeleiding van je arts of een diëtist, maar je kan het ook heel goed zelf doen.

Zeker wanneer je een bepaald doel voor ogen hebt en een aantal belangrijke punten in acht neemt kan het zelfs je zelfvertrouwen versterken. Door bewuster en gezonder te gaan leven ben je al een heel eind op weg. Wanneer je veel last hebt van een jojo effect kan het zijn dat je de motivatie om daadwerkelijk blijvend af te vallen verloren hebt. Dit mag natuurlijk niet meer gebeuren. Door onderstaande tips in acht te nemen kan je er zelf voor zorgen dat je niet opnieuw hervalt!

  • Wordt langzaam aan actiever. Begin niet direct te snel, dat demotiveert je wanneer je de volgende ochtend te kampen hebt met spierpijnen. Begin met een sport die je ligt en doe dit regelmatig. Ook een wandeling of korte fietsroutes zijn een goede sport.
  • Vergeet nooit te ontbijten. Het is erg slecht om eender welke maaltijd over te slaan, maar het ontbijt is echt het belangrijkste. Het ontbijt zet je spijsvertering in werking en haalt je lichaam uit slaapstand.
  • Zorg ervoor dat je evenwichtig en gezond eet en drinkt.
  • Stem je voedingsgewoonte af op je dagelijkse bezigheden. Denk eraan dat wanneer je de hele dag zittend werk doet, je minder energie verbruikt dan iemand die de hele dag op en neer moet lopen.
  • Beperk het eten van rijst en pasta tot een keer per week en eet liever gekookte aardappelen of puree. Ook moet je voldoende groenten en fruit eten. Probeer vette vleessoorten te vermijden maar kies een magere soort.
  • Drink niet teveel alcohol. Alcohol zorgt ervoor dat vetten gemakkelijker opgenomen worden door het lichaam. Met mate is de boodschap.

3 populaire dieten van dit moment

1. Sonja Bakker
Eigenlijk is het Sonja Bakker dieet niet zo heel speciaal al zou je dat wel denken na alle commotie die erover is geweest. Het houdt eigenlijk in dat je niet meer dan 800 tot 1000 calorieën per dag binnen krijgt. Eigenlijk is dit meer een crash dieet want het is zeer streng. Het zijn maar weinig calorieën en dus ook zeker niet geschikt voor een langere tijd. Je zal er zeker mee afvallen en al helemaal wanneer je ‘haar’ advies, meer bewegen, in arm neemt.

2. Atkins dieet
Het Atkins dieet is ontwikkeld door de cardioloog Robert Atkins. Het dieet is gebaseerd op het vermijden van koolhydraten. Je komt dus al snel neer op het eten van vetten en eiwitten. Het is onderverdeeld in drie fases waarbij je in de beginfase zelfs geen glas sinaasappelsap mag drinken in verband met de koolhydraten. Het dieet werkt wel maar is, zeker op lange termijn, best gevaarlijk. Doordat er geen koolhydraten gegeten worden worden vetten ook in de bloedbaan opgenomen. Dit kan schadelijke gevolgen hebben. Zeker geen dieet voor een lange termijn dus.

3. South Beach
Eigenlijk is het South Beach Dieet ontwikkeld voor hartpatienten. De cardioloog benadrukt bij dit dieet het verschil tussen goede en slechte koolhydraten. Dit dieet bevat enkel goede vetten en zou dus zeer geschikt zijn voor mensen met diabetes en hart-en vaatziekte. Ook dit dieet bestaat weer uit drie delen. Helaas kan het zijn dat je door dit dieet een tekort komt aan voornamelijk vitamine A. Het is een goed dieet over het algemeen.

Goed of slecht?
Eigenlijk is er geen goed of echt slecht dieet. Wanneer je deze top drie van diëten bekijkt hebben ze allemaal voor- en nadelen. Nog steeds is de beste methode om af te vallen een gezondere levensstijl aan te wennen en voldoende beweging te nemen.