koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

Crashdieet

Een crash dieet is vaak een techniek die gebruikt wordt door mensen die heel snel een bepaald aantal kilo´s kwijt willen raken. Dit is meestal omdat ze een belangrijke gebeurtenis in het verschiet hebben, zoals een feest of bruiloft. Maar er zijn ook mensen die denken dat het volgen van een crash dieet de enige manier is om van hun overgewicht af te geraken. Het crash dieet wordt ook vaak gebruikt als manier om het afval proces op gang te blijven, en vele diëters zijn er van overtuigd dat een snelle start een goede impuls geeft om verder te gaan en zo uiteindelijk hun droom gewicht te behalen.

Programma USP Prijs Beoordeling Informatie
keto dieet Beste keuze 2024.
Snel resultaat.
€39
Normaal €260
Bekijken
Afslank receptenbijbel Simpele recepten.
Eenvoudig afvallen.
€37
Normaal €67
Bekijken
Koolhydraatarm dieet 50 dagen diëten.
Gezonde leefstijl.
€37
Normaal €67
Bekijken
Training mannen Snel detoxen.
Max. ontgiften.
€37,00 Bekijken
Training vrouwen Frisse smoothies.
Gezonde hormonen.
€14,95 Bekijken

Waarom kiezen voor een Crashdieet?

Het crash dieet als afval techniek is niet een echte aanrader, en dat is vanwege een aantal redenen. Vaak is het crash dieet slechts een tijdelijke manier om een paar kilo te verwijderen, maar als je weer begint te eten zul je merken dat ze snel terugkomen, en je weer op je oude gewicht zit voor je er erg in hebt. Een echt crash dieet zorgt er meestal voor dat je weinig energie overhoudt plus er zijn allerlei andere neven effecten mogelijk, die al snel duidelijk maken dat een crash dieet niet echt gezond is, en dan ook alleen onder medisch toezicht gevolgd zou moeten worden. Dit is dan ook de reden waarom het volgen van een gebalanceerd dieet in de meeste gevallen veel verstandiger en gezonder is, alsook een langer resultaat kan bewerkstelligen. Als je er toch echt van overtuigd bent dat een crash dieet de enige oplossing is, dan kun je op deze pagina verschillende crash diëten vinden, als wel andere belangrijke informatie die je in de gaten moet houden.

Tip: bekijk nu ook uitgebreide informatie over diëten in Zutphen, Goes en Beverwijk. Of lees meer over het broodwisseldieet.

Verschillende soorten crash diëten

Er zijn veel verschillende crashdieet technieken en ook al beweren sommige mensen dat het de meest geweldige manier is van afvallen, hebben veel gezondheidsspecialisten hun bedenkingen. Denk er daarom altijd aan het er eerst met je eigen doctor er over te hebben, voor je je op een extreem crash dieet stort, zoals hier beneden aangegeven.

Crash Dieet 1: Koolhydraatarm dieet

Een dieet met weinig koolhydraten is een manier erg snel af te vallen en in de meeste gevallen zelfs zonder honger. In feite zijn de verschillende koolhydraatarme diëten uitgegroeid tot een grote rage als het gaat om dieet plannen en steeds meer mensen denken de voordelen te zien van het koolhydraatarme dieet. Het koolhydraatarme dieet is, zoals de naam al doet vermoeden, gebaseerd op het eten van voedsel dat weinig tot geen koolhydraten bevat, en in plaats daarvan mag je je te goed doen aan eiwitten en andere voedingsstoffen. Over het algemeen geldt als stelregel bij deze diëten dat je geen brood, pasta of bonen mag eten en ook geen producten die suiker bevatten. Nou is het vrij logisch dat je door eliminatie van suiker, je kan verwachten af te gaan vallen, maar ook de eliminatie van de meeste koolhydraten schijnt datzelfde effect te hebben bij veel mensen.

Het gevaar bij het koolhydraatarme dieet ligt er vaak in dat er te weinig gezonde vezels en andere broodnodige voedingstoffen ontbreken, waardoor op de langer duur, er allerlei tekorten gaan ontstaan. Dit neemt echter niet weg, dat verschillende van deze koolhydraatarme diëten zijn bedacht en getest door medici, die zich hebben gespecialiseerd in het helpen van hun patiënten die problemen hebben met overgewicht. Als je een koolhydraatarm dieet wilt gaan volgen, zorg dat je goed geïnformeerd bent over de voedingswaarde en dat het dieet zich ook richt op een langere termijn oplossing.

Crash Dieet 2: Vloeistof of body cleansing dieet

Veel mensen vertrouwen op een vloeibaar dieet om snel hun overtollige kilootjes kwijt te raken, en in plaats van gebalanceerd eten, nemen ze allerlei maaltijd vervangers toe zich die vol zouden moeten zitten met alles wat ze nodig hebben. De vloeistoffen zijn veronderstelt om te helpen het systeem te verschonen en alle gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. De basis van dit soort diëten is vaak het extreem lage calorie gehalte, dat wordt gebracht als een detox kuur. Volgens de wetenschap zijn er wel positieve kanten aan het volgen van een detox kuur, maar alleen als dit gebeurd volgens een paar strenge richtlijnen en onder toezien van een arts, die de patiënt kan begeleiden. Zoals je waarschijnlijk wel verwacht, het volgen van een detox kuur of cleansing crash dieet is niet aan te raden voor langere tijd, omdat je dan te sterk zou kunnen verzwakken, maar veel mensen hebben uitstekende resultaten met het volgen van speciale detox kuren een keer per jaar, en zweren dat ze zich zo veel beter voelen.

Crash Dieet 3: Calorie arme diëten

De meest voorkomende gedachte dat opkomt als je denkt aan crash diëten is gewoon te bezuinigen op de calorieën. Het calorie arme crash dieet is natuurlijk effectief omdat je veel minder calorieën binnen krijgt dan dat je nodig hebt. Het is dus in feite niets meer dan een simpel optel sommetje, je zorgt dat je minder calorieën binnenkrijgt dan dat je verbruikt en je zult af vallen. Hoe minder calorieën, hoe meer lichaamsgewicht je kwijt zult raken. Helaas is het alleen niet zo recht to recht aan.

Op het moment dat je stelselmatig te weinig calorieën binnenkrijgt, gaat je lijf in de aanval en zal er voor knokken om gezond te blijven. Dit betekent in de praktijk dat je lichaam minder gaat verbranden en dus de stofwisseling in gevaar brengt. Dit is iets wat je als dieter ten alle tijden wilt voorkomen, want op het moment dat je je eetschema weer aan past, blijft je stofwisseling hetzelfde, met als resultaat dat je sneller gewicht aan komt. Een ander probleem met calorie arme diëten is dat je lichaam te weinig goede voedingstoffen binnen zal krijgen, waardoor er allerlei voedingstekorten zullen ontstaan, die tot allerlei andere gezondheidsproblemen kunnen leiden.

Belangrijke Opmerkingen over Crashdiëten

 • Als je van plan bent een crash dieet te gaan volgen, neem dat eerst contact op met je dokter / huisarts.
 • Houdt er rekening mee dat je genoeg belangrijke voedingsmiddelen binnenkrijgt.
 • Blijf niet te lang het crash dieet volgen.
 • Zorg dat je rustig overschakelt naar een gezonde en gebalanceerde voeding.
 • Onderzoek de mogelijkheden van het volgen van een gezonde dieet schema om gewicht kwijt te raken zonder je gezondheid in gevaar te brengen.
 • Of je nu beslist of je een crash dieet gaat volgen of er toch maar van af ziet, weet dat je je doel makkelijker kunt bereiken met de begeleiding van een mentale coach die je bijstaat en aan moedigt.