Keto revolutie
 • Keto revolutie
 • Tijdelijk van €97 voor slechts €37. Beste dieet van 2020 volgens onze deskundigen.
Afslank receptenbijbel
 • Afslank receptenbijbel
 • Direct starten met verantwoord koken en een gezonde leefstijl. Simpel en goedkoop afslanken.
50 dagen koolhydraatarm dieet
 • Koolhydraatarm dieet
 • Een voordelig 50-dagen dieet. Ontvang alles wat je nodig hebt voor een gezond en fit lichaam!
trainingsprogramma voor mannen
 • Training mannen
 • Trainingsprogramma gericht op mannen. Werk aan spieren, mindset en je gezondheid!
trainingsprogramma voor vrouwen
 • Training vrouwen
 • Succesvol product voor vrouwen. Strakke buik, meer spieren en een gezond lichaam.

Afvallen met zwemmen

We willen allemaal afvallen en dan wel zonder dieet en moeite. Dat kan. Zwemmen is het antwoord. Door regelmatig te zwemmen verlies je op snel tempo gewicht en wordt je lichaam mooi strak. Het is al vervelend om te moeten bewegen. Vooral als je al een groot probleem hebt met je gewicht. De beste manier om in beweging te komen is sporten in het water. Het water draagt een groot deel van je gewicht mee. Je rug en gewrichten worden zo ook minder belast en het is goed te combineren in een verantwoord dieet.

Kan zwemmen je helpen afvallen?

Door te bewegen in het water train je alle spiergroepen te gelijk. Dit is veel effectiever dan in een fitnessclub. De druk van het water helpt je ook nog eens bij het strakker maken van je lichaam. Door regelmatig te zwemmen verbeter je ook nog eens je conditie. De vraag is natuurlijk: Hoe vaak zwemmen om gewicht te verliezen? Wil je afvallen door te zwemmen, dan is het advies om 3 x in de week een uur actief te zwemmen. Dat kan bijvoorbeeld ook lopen door het water zijn.

Afslanken in het water

Naast gewoon zwemmen, kan je ook bij de meeste zwembaden inschrijven voor aquasporten. Er zijn een aantal soorten, zoals aquajogging, aquarobics en aquafit.

 1. Aquajogging: Aquajogging wordt gedaan in het diepe bad. Het is de bedoeling, dat je al drijvend loopt. Iedereen weet dat je niet eenvoudig kunt staan in het water. Daarom krijgt iedereen een soort drijfriem, waardoor verticaal zwemmen mogelijk wordt. De lessen worden op muziek gegeven en er worden verschillende oefeningen gedaan. Armen, benen, billen en de buik wordt getraind. Het is wel verplicht om een zwemdiploma te hebben.
 2. Aquarobics: In het middenbad worden de aquarobics lessen gegeven. De oefeningen, net als bij de echte aerobics lessen, worden dit keer in het water gedaan. Water zorgt ervoor dat de oefeningen meer effect hebben, terwijl ze minder pijn veroorzaken. Erg fijn als je moeite hebt met je gewrichten en toch moet bewegen. Watersport kan hierdoor op ieder leeftijd worden gedaan. Je kunt veel sneller afvallen op deze manier.
 3. Aquafit: Dit is meer voor de gevorderde sporters. Meer uitdaging. Er wordt gewerkt aan de conditie en spiertraining. Het zijn vooral oefeningen op snel tempo en ze worden uitgevoerd in het diepe bad. Ook hier is dus een zwemdiploma voor verreist. Je kunt variëren met zwemmen. Gewicht verliezen wordt hierdoor gemakkelijker en leuker. Door verschillende oefeningen zelfstandig en in groep te doen, blijft je gemotiveerd en het snelle resultaat geeft moed om door te gaan.

Uiteraard is het goed om af te wisselen in sport. Neem de moeite om ook nog eens twee dagen in de week een flinke wandeling te doen. Bijvoorbeeld op het strand of in het bos. Afvallen doe je door te bewegen.