koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

Hoe kan ik afvallen zonder sporten?

Afvallen zonder sporten is mogelijk, alleen moet je dan alles met gezonde voeding doen. Het is erg tijdrovend en het kan wel jaren duren voordat je kilo’s vet kwijt bent. Ik raad afvallen zonder sporten absoluut niet aan, omdat je met sporten veel meer in een korte tijd kan bereiken dan zonder sporten. In dit artikel wil ik jou graag vertellen waarom je toch moet beginnen met sporten. Lees het artikel even goed door dan begrijp je waarom afvallen zonder sporten voor jou absoluut geen optie is!

Gewicht verliezen zonder sporten

Dan is het belangrijk dat je afvallen zonder sporten gaat vergeten. En begint met sporten. Wanneer je namelijk slim traint kun je ervoor zorgen dat je dagenlang vet verbrand. Alleen met sporten kun je dit voor elkaar krijgen. Dat komt omdat je met sporten spierweefsel ontwikkeld. Spierweefsel moet continu onderhouden worden en dat kost een hoop energie. Spierweefsel ontwikkel je met krachttraining. Krachttraining valt onder trainen met lichaamsgewicht of losse gewichten. Je kunt ook aan cardio doen alleen kun je daar niet dagenlang vet mee verbranden. Met cardio ontwikkel je namelijk geen spierweefsel.

Wat is de juiste manier om te sporten?

Misschien denk je nu dat je uren moet gaan sporten, of dat je lang aan saaie cardio moet doen. Dit is absoluut nergens voor nodig. Wat ik zelf 3 keer in de week doe is een half uurtje vet verbrandende oefeningen uitvoeren en daarna 10 tot 15 minuten cardio. Op deze manier verbrand je tijdens de training en vele uren na de training calorieën. Zie je dat afvallen zonder sporten niet de juiste oplossing is?

Zorg voor een slimme training

Wanneer je gewoon maar wat oefeningen uitvoert zonder dat je weet wat je aan het doen bent ben je eigenlijk nog afvallen zonder sport aan het beoefenen. Omdat als je niet weet waar je mee bezig bent geen spierweefsel ontwikkeld. Zorg ervoor dat je tijdens een training oefeningen altijd langzaam uitvoert. Werk daarnaast met setjes en herhalingen en verhoog het gewicht als je het niet voelt in je spieren. Daarnaast is het belangrijk dat je meerdere oefeningen voor een spiergroep uitvoert. Zodra je daarvoor zorgt ben je bezig met het ontwikkelen van spierweefsel.

Begin met hardlopen en zwemmen

Met hardlopen en zwemmen ontwikkel je amper spierweefsel, alleen kun je wel weer een hoop calorieën verbranden. Het is altijd nog beter dan afvallen zonder sporten. Probeer 2 keer in de week een avondje te hardlopen of baantjes te trekken. Het zal je echt helpen met afvallen. Wanneer je hardloopt of zwemt doe dit dan altijd op een rustig tempo. Je moet tijdens het hardlopen of zwemmen gewoon kunnen ademen anders verbrand je lichaam geen vet. Ik hoop je zo genoeg informatie te hebben gegeven en hoop ook dat je afvallen zonder sporten uit je hoofd gaat zetten. Mocht je nog vragen hebben dan kun je hieronder terecht.

Vetverbranding
Een veel gemaakte fout is dat men denkt dat de calorie verbranding bij flink bewegen sneller gaat en dat je daardoor je overtollige kilo’s sneller kwijt raakt. Maar de kilo’s zijn voornamelijk vetten en dus zal je vetverbranding moeten realiseren om deze kwijt te raken. Vetverbranding ontstaat echter pas wanneer je tussen de 60 en 80 procent van je maximale hartslag bereikt. Alles eronder geeft wel calorieën verbranding, maar geen vetverlies. Hoe groter je hart capaciteit is, hoe moeilijker het wordt om die maximale inspanning te halen. En daar gaat het bij heel veel mensen mis.

Opbouwen
Wanneer je gezond afvallen wil combineren met extra bewegen, dan is dat vaak een impulsieve beslissing. Om blessure’s te voorkomen zullen de meeste mensen het hardlopen of fitnessen dus langzaam opbouwen. Slim, maar niet met het oog op die gewilde vetverbranding. Je maximale hart capaciteit zeg maar je conditie, groeit ook langzaam mee omhoog. Je moet echt iedere keer over je top heen, wil je de verbranding van je vetten echt realiseren. De meeste ‘afslank lopers’ denken echter dat iedere dag hetzelfde rondje, met dezelfde afstand en dezelfde inspanning goed is om snel afvallen te realiseren. Maar met de bovengenoemde medische feiten hebben die het dus flink mis!