koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

8 tips voor een gezonde spijsvertering

Een goed functionerende spijsvertering is van groot belang voor de gezondheid en het welbevinden. Je kunt een goede werking van de spijsvertering zelf beïnvloeden door op je leefstijl te letten. Wij hebben 8 tips voor een goede spijsvertering op een rij gezet.

 1. Sla het ontbijt niet over: Regelmatig eten houdt je darmen in beweging en ontbijt kan helpen om een regelmatige gang naar de wc te stimuleren.
 2. Neem de tijd om naar de wc te gaan: Maak in de ochtend, of 30 minuten na een maaltijd, tijd vrij, op een plek waar je privacy hebt. Haast je niet en zorg ervoor dat je je op je gemak voelt. Te veel mensen negeren de noodzaak om op tijd naar de wc te gaan en hiermee kan het begin ontstaan van obstipatie.
 3. Eet regelmatig, iedere 4 – 5 uur, een kleine maaltijd: Dit is beter voor je darmen om tot rust te komen, dan wanneer je een lange tijd niets eet en dan een grote maaltijd neemt. Je darmen kunnen dan overbelast raken.
 4. Vermijd grote, zware maaltijden later op de avond: Laat op de avond (te) veel eten ligt (te) zwaar op de maag. Probeer ‘s middags de zware maaltijd te nemen. Het voedsel kan dan beter verteerd worden.
 5. Drink genoeg. 6 – 8 glazen per dag (zo’n 1,2 liter): Drink minder cafeïne houdende dranken en stap over op water, kruiden thee, bouillon en verdund vruchtensap.
 6. Eet vezelrijk voedsel: Je moet tussen de 18 en 30 gram aan vezels per dag eten om je spijsvertering op gang te houden, zodat het voedsel goed door je darmen blijft bewegen. Een redelijke richtlijn is 25 gram per dag, de voedingswaarde van vezels staat normaal op de verpakking van etenswaren.
 7. Overweeg om melkzuurbacteriën in te nemen: Dit zou de groei van de zo genoemde “vriendelijke bacteriën” kunnen te bevorderen. Deze zijn nodig voor een gezonde spijsvertering. Je kunt deze probiotica nemen als voedingssupplement, als drank of verwerkt in yoghurt, verkrijgbaar in de supermarkt.
 8. Beweeg regelmatig: Wandel 30 minuten stevig door of doe aan sport. Doe dit minstens 2 keer per week, of liever dagelijks, om je aan een regelmatige stoelgang te helpen.