koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

Wat is constipatie?

Constipatie is een veel voorkomende aandoening waar veel mensen vroeg of laat een keer last van krijgen. Maar wat is het en wat zijn de mogelijke oorzaken van deze ongemakkelijke aandoening? Constipatie is de medische term voor verstopping in de dikke darm. Een andere naam hiervoor is obstipatie. Bij obstipatie horen klachten zoals een opgeblazen gevoel, buikpijn en pijn tijdens de pogingen om te ontlasten. Ook kan het, vanwege de extra gasvorming, leiden tot flatulentie. Darmverstoppingen komen op grote schaal voor: gemiddeld heeft 1 op de 3 mensen er wel eens last van. Het probleem verhelpen lukt in de meeste gevallen wel, maar niet altijd. Dit is afhankelijk van de oorzaak van de verstopping.

Oorzaken van Constipatie

Wanneer de verstopping veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld een vernauwing in de darm, verlamde darmspieren of een parasitaire infectie, is obstipatie verhelpen zonder tussenkomst van een arts niet mogelijk. In deze gevallen dient altijd een arts te worden geraadpleegd. Ook psychische grondslagen kunnen een darmverstopping veroorzaken: het probleem is dan psychosomatisch (dit betekent dat psychische klachten lichamelijk vertaald worden).

Verkeerde leefgewoonten
In vrijwel de meeste gevallen is er geen medische oorzaak te vinden. Constipatie verhelpen is dan ook vaak een kwestie van het aanleren van gezonde leef- en voedingsgewoonten. Heb je er last van, zorg dan voor de inname van voldoende vezelrijk voedsel en drink minstens anderhalve liter vocht per dag. Ook het nemen voor afdoende lichaamsbeweging kan obstipatie verhelpen.

Constipatie tijdens de zwangerschap
Obstipatie is een veelvoorkomende klacht tijdens de zwangerschap en wordt veroorzaakt door de toename van het hormoon progesteron. De verstopping verhelpen door middel van medicatie is alleen aan te raden onder toeziend oog van een arts.

Hoe kan je constipatie verhelpen?

De reizigersdiarree is natuurlijk berucht, maar ook het omgekeerde is mogelijk: verstopping tijdens de vakantie. Deze specifieke vorm wordt vaak veroorzaakt door een combinatie van diverse factoren: je bent uit je dagelijkse ritme en op vakantie staan vaak andere dingen op het menu dan dat thuis het geval is, zodat je spijsvertering van slag raakt. Maar ook psychische factoren dragen bij aan het ontstaan van constipatie op reis: je zit niet thuis op je vertrouwde toilet en voelt je hierdoor minder veilig en vertrouwd, zodat je lichaam onbewust het signaal afgeeft: geen ontlasting produceren! Obstipatie verhelpen op vakantie doe je op dezelfde manier als dat je thuis zou doen: veel vezels eten, veel drinken en afdoende lichaamsbeweging nemen. Maar ook zorgen voor een veilig gevoel op het toilet kan stoelgang ten goede komen. Leid jezelf desnoods af met een boekje of neem de smartphone mee tijdens een toiletbezoek. Heb je last van verstopping, dan kan het gebruik van een laxeermiddel je letterlijk en figuurlijk ontlasten.