koolhydraatarm 50 dagen
  • 50 dagen
    koolhydraatarm
  • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

    Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
  • Zomerslank
    in 4 weken
  • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

    Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
  • Keto challenge
    50 dagen afvallen
  • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

    Van €67 nu €37!
detox dieet
  • Detox Dieet
  • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

    Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
  • Smoothies
    Simpel & lekker
  • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

    Slechts €14,95

Hoe belangrijk is ontbijten?

Veel mensen hebben er moeite mee om een ontbijt te nuttigen. Het overslaan van het ontbijt is zeer slecht en kan ook nog eens overgewicht tot gevolg hebben. Ook je buik zal door het overslaan van het ontbijt nooit echt slank en strak kunnen worden.

Waarom het ontbijt niet overslaan?

Een goed ontbijt is al het halve werk en dit is echt waar. Wanneer je het ontbijt overslaat mis je al een groot deel aan je dagelijkse hoeveelheid aan voedingsstoffen die je echt nodig hebt om gezond te blijven. Daarnaast zal alles wat je die dag nog eet minder goed gaan verteren. Tijdens de avond en de nacht gaat je lichaam in rust. De stofwisseling gaat trager en het hart gaat langzamer kloppen. Dit heeft een nuttige functie voor het lichaam. Alle organen en spieren en gewrichten kunnen nu rustig herstellen van alle dagelijkse bezigheden.Wanneer het ochtend wordt en je staat op zou je normaal gezien je stofwisseling weer op gang moeten brengen. Dit kan enkel door je lichaam te voorzien van de juiste energie. De enige energie die dit proces weer op gang kan brengen is een uitgebalanceerd en stevig ontbijt.

Het ontbijt is verantwoordelijk voor het wakker schudden van je stofwisseling en het opnieuw in werking stellen van je maag en darmen. Ook je hart zal weer wat sneller gaan kloppen en je krijgt meer energie. Zou je het ontbijt dus overslaan zorg je ervoor dat je lichaam in rust stand blijft tot het moment wanneer je wel iets gaat eten. Hierdoor zal ook de stofwisseling in spaarstand gaan en zal je dus minder calorieën verbruiken op een dag en gemakkelijker aankomen.

Wat is een goed ontbijt?

Een goed ontbijt bestaat uit een aantal verschillende voedingsmiddelen. Bij een ontbijt behoren zeker:

  • Brood of een ander graanproduct.
  • Margarine of boter.
  • Een melkproduct.
  • Vlees of ander mager gezond vleesbeleg.
  • Een stuk fruit.

Brood en graanproducten zijn zeer belangrijk voor de levering van koolhydraten, voedingsvezels, koper, magnesium, ijzer en jodium. Daarnaast bevat het zeer veel vitaminen die belangrijk zijn voor je lichaam. Magarine en melkproducten en daarnaast uiteraard ook het beleg bevatten dan weer de zeer belangrijke eiwitten en calcium. Bij een goed ontbijt hoort het liefst ook nog een stuk fruit die je de nodige vitaminen leveren. Wanneer je dus een goed ontbijt neemt zal je merken dat je de dag veel fitter en gezonder doorkomt en dat je ook sneller gewicht zult gaan verliezen en dit met name op de buik, billen en heupen.

Tips voor moeilijke ontbijters

Bedenk eerst waarom je gestopt bent met ontbijten. Is die reden er nog wel? Wat kun je (aan die reden) veranderen om wel te gaan ontbijten?

  • Zo kan het zijn dat je gewend bent geraakt je dag te beginnen met een sigaret en/of koffie. Bij veel mensen heeft dit een honger onderdrukkend effect.
  • Of je hebt bewust de wekker later gezet, omdat je bijvoorbeeld dacht daardoor tijd te besparen. Neem de tijd en sta (weer) eerder op voor het ontbijt en start fitter en vrolijker de dag! In 10 minuten kun je al ontbijten, neem b.v. een bord pap.. Als je energiek bent kun je productiever werken, waardoor bespaar je ook tijd.

Start met ontbijten op een manier die je kunt volhouden
Een broodmaaltijd is een must als je wilt afvallen, je fitter wilt voelen enz. Brood met een beetje boter en hartig beleg (magere vleeswaren, 20+ of 30+ (smeer)kaas en/of af en toe pindakaas en een gekookt ei) verzadigd beter en langer dan bijvoorbeeld een yoghurt met cornflakes of een sultana. In brood zitten vezels en complexe koolhydraten. Sultana’s en (gesuikerde) cornflakes bevatten deze voedingsstoffen niet. Daarnaast bevat het hartige beleg eiwitten. Deze voedingsstoffen samen zorgen voor een verzadigd gevoel met zo min mogelijk calorieën. Maar om het te kunnen volhouden, moet je het jezelf niet te moeilijk maken. Bouw het ontbijt dus op. Als dat voor jou beter is dat je begint met één snee brood met beleg en/ of een schaaltje pap (havermout of Brinta bijvoorbeeld) of yoghurt met vezelrijke ontbijtgranen, kan dat goed. Je kunt dan een extra snee brood meenemen naar je werk/ school.

Slimme en gezonde keuzes:

  • Kies bij voorkeur voor vezelrijk brood, bijvoorbeeld volkorenbrood of roggebrood.
  • Besmeer het brood altijd met halvarine. De reden wordt uitgelegd onder verantwoord afvallen, keuzes maken binnen smeer- en bereidingsvetten.
  • Zet ’s avonds zoveel mogelijk je ontbijt klaar. Smeer alvast brood voor het werk of op school en leg het in de koelkast. Zorg ervoor dat de werk- of schooltassen ingepakt klaar staan. Dat scheelt je tijd in de ochtend.