koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

Kun je afvallen met wijn?

Er bestaan honderden verschillende diëten. De een is een stuk prettiger om te volgen dan de ander. Professor Roger Corder heeft nu een nieuw dieet bedacht wat wel thuis past in het rijtje prettige diëten, namelijk het wijndieet. Dit wijndieet heeft zelfs twee positieve kanten, je valt er niet alleen van af, maar je zou er ook langer door gaan leven. Het drinken van rode wijn heeft namelijk gunstige gevolgen, zoals een verminderd risico op hartproblemen en diabetes.

Wat is het wijndieet?

Maar wat is het wijndieet nu precies? Als je dit dieet volgt dat mag je iedere dag 125 ml rode wijn drinken. In rode wijn zit namelijk, net als in pure chocolade, de stof procyanidine. Procyanidine, staat ook wel bekend als vitamine P. Dit zou goed zijn voor je bloedvaten en daardoor dus ook voor je hart en het zou ook een gunstig effect hebben op je cholesterol. Wijnen die veel procyanidine bevatten zijn Bordeaux, Merlot en Cabernet Sauvignon en deze worden daarom ook aangeraden voor het wijndieet.

Het effect van wijn drinken op je gewicht
Maar rode wijn alleen doet het hem natuurlijk niet. Naast de wijn is het aan te raden om nog andere producten die procyanide bevatten te eten, zoals appels, afvallen door een wijndieet noten of pure chocolade. Daarnaast is het de bedoeling dat je drie gezonde en caloriearme maaltijden per dag eet. Gestoomde groenten en vis zijn daarbij aan te raden. Voor het ontbijt kun je bijvoorbeeld muesli met bessen eten en als tussendoortje is er altijd nog een appel en een stukje chocolade. Voor lunch kun je een salade nemen met producten waar goede vetten in zitten, zoals avocado of tonijn.

Procyanidine en antioxidanten
Als je dit soort producten eet krijg je dus niet alleen Procyanidine binnen, maar ook andere belangrijke antioxidanten. Antioxidanten vechten tegen de schadelijke stoffen in je lijf die onder meer kanker kunnen veroorzaken. Het wijndieet draait dus niet alleen maar om het drinken van wijn, maar ook om het binnenkrijgen van andere belangrijke voedingsstoffen. Maar het drinken van rode wijn kan dus wel onderdeel zijn van een gezonde levensstijl en kan ervoor zorgen dat je daardoor langer leeft. En aan je vrienden kunnen vertellen dat je het wijndieet volgt, klinkt ook leuker dan het Sonja Bakker dieet.