koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

Antioxidanten

Antioxidanten zijn belangrijke stoffen Voor het detoxen. Het zijn stoffen die de cellen beschermen tegen de effecten van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn zuurstof moleculen waar het lichaam op verschillende manieren aan wordt blootgesteld. Vrije radicalen worden bijvoorbeeld geproduceerd wanneer het lichaam (ongezond) voedsel afbreekt, en ook door omgevingsfactoren, zoals blootstelling aan tabaksrook en straling. Vrije radicalen kunnen cellen beschadigen, en kunnen een rol spelen bij hart-en vaatziekten, kanker en andere ziekten. Antioxidanten binden zich aan de zuurstof moleculen, zodat ze zich niet meer kunnen binden aan de cellen, en de cellen niet meer kunnen beschadigen. In feite schakelen de antioxidanten de vrije radicalen uit voordat ze schade kunnen aanrichten. Enkele voorbeelden van antioxidanten zijn:

 • Bèta-caroteen
 • luteïne
 • lycopeen
 • selenium
 • vitamine A
 • vitamine C
 • vitamine E
Programma USP Prijs Beoordeling Informatie
keto dieet Beste keuze 2023.
Snel resultaat.
€39
Normaal €260
Bekijken
Afslank receptenbijbel Simpele recepten.
Eenvoudig afvallen.
€37
Normaal €67
Bekijken
Koolhydraatarm dieet 50 dagen diëten.
Gezonde leefstijl.
€37
Normaal €67
Bekijken
Training mannen Snel detoxen.
Max. ontgiften.
€37,00 Bekijken
Training vrouwen Frisse smoothies.
Gezonde hormonen.
€14,95 Bekijken

Wat zijn Antioxidanten?

Heb je je ooit afgevraagd hoe rimpels ontstaan? Natuurlijk zijn rimpels maar een deel van het normale verouderingsproces. Maar wat zijn eigenlijk de oorzaken van veroudering? En is er een manier om het te vertragen? In onze biologische systemen, zijn het de normale processen van oxidatie die leiden tot veroudering. Oxidatie veroorzaakt de productie van vrije radicalen. Deze vrije radicalen kunnen gemakkelijk reageren met andere moleculen en deze beschadigen. Daarbij maakt het vrije radicalen niet uit of ze gezonde of minder gezonde moleculen beschadigen. Het resultaat van deze beschadiging is veroudering .

Antioxidanten en vrije radicalen
Er is goed nieuws. Vrije radicalen zijn natuurlijke vijanden van antioxidanten. De functie van antioxidanten is om schadelijke vrije radicalen te vernietigen en zo de beschadiging van weefsels tegen te gaan. Daarmee vertragen antioxidanten de veroudering.

Hoe werken antioxidanten?

Hoe antioxidanten werken is een tweezijdig proces. Zo wordt veroudering vertraagd en niet alleen dat, ziekten veroorzaakt door schadelijke vrije radicalen worden vermeden:

 1. Allereerst breken ze de keten van vrije radicalen. Daarmee wordt bedoeld dat ze de kettingreactie van vrij radicalen verbreken, de kettingreactie bij vrije radicalen ontstaat als ze moleculen afbreken. Het verbreken van deze keten wordt ook wel stabiliseren genoemd.
 2. Het andere aspect is meer aan de preventieve kant. Antioxidant enzymen zoals superoxide dismutase, catalase en glutathion peroxidase verhinderen de oxidatie door het verminderen van de snelheid van de keten initiatie. In plaats van eerst te wachten tot de vrije radicalen een lange keten van vrije radicalen hebben gemaakt, vangen en vernietigen anti-oxidanten initiërende radicalen voordat oxidatie in beweging wordt gezet.

Antioxidanten in voeding

Antioxidanten komen voor in allerlei voeding. Antioxidanten zijn overvloedig aanwezig in normale vitamines zoals vitamine A of retinol, ascorbinezuur of vitamine C, tocoferol of vitamine E en selenium. Ze kunnen voedingsstoffen (vitaminen en mineralen) en enzymen (eiwitten in het lichaam die helpen bij chemische reacties) zijn. Van antioxidanten worden verondersteld dat ze een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van chronische ziekten zoals hartziekten, beroerte, kanker, ziekte van Alzheimer, reumatoïde artritis en staar. Hoewel antioxidanten niet helemaal ons lichaam van vrije radicalen kan bevrijden, vertragen en minimaliseren ze wel de veroudering. Antioxidanten blokkeren het proces van oxidatie door vrije radicalen te neutraliseren. Door de vrije radicalen te neutraliseren, worden zij zelf geoxideerd. Daarom ons lichaam altijd behoefte aan een constante bron van antioxidanten.

Hoe werkt dit bij kinderen / jongeren?
Antioxidanten zijn erg belangrijk voor kinderen. Het is belangrijk dat ze veel over het onderwerp leren. Bij het lesgeven aan kinderen over antioxidanten, is het belangrijk om bij het leeftijd passende informatie te voorzien. Terwijl een peuter niet in staat is om te begrijpen wat vrije radicalen zijn, kunnen ze het wel snappen als u antioxidanten beschrijft als vitamine “superhelden” die helpen in de strijd tegen de chemische “bad guys” die je proberen ziek te maken. Het gebruik leeftijd passende verhalenboeken om kinderen over voeding te leren kan nuttig zijn. Vraag uw lokale bibliothecaris of boekhandel verzorger voor een selectie van boeken over vitamines, fruit en groenten of gezonde voeding groepen gericht op de juiste leeftijdsgroep.

Het belang van groenten eten
Groenten met veel antioxidanten hebben vaak mooie kleuren. De beste bronnen van antioxidanten zijn gezond. U kunt kinderen betrekken bij het leren over antioxidanten door hen verschillende bronnen van deze voedingsstoffen te leren. Het is mogelijk kinderen te laten helpen bij het kiezen van specifieke voedsel bronnen in de winkel, bijvoorbeeld. Jonge kinderen, in het bijzonder, zullen zich aangetrokken voelen tot felle kleuren en interessante vormen en geuren. Paprika’s, bessen, watermeloen, rode kool, zoete aardappelen en wortelen zijn allemaal voorbeelden van levendig gekleurde, antioxidant-rijke voedingsmiddelen waarvan kinderen kunnen genieten bij het zien, aanraken en proeven .

Hoe komen vrije radicalen in het lichaam?

Vrije radicalen komen het lichaam het vaakst binnen wanneer we geoxideerde vetten eten. Maar wat zijn geoxideerde vetten, en waar komen die vandaan? Geoxideerde vetten worden vaak door ons zelf gemaakt – en helemaal per ongeluk. Bijvoorbeeld door vetten te heet op te bakken. Zodra olie in de pan begint te roken, betekent dit dat het geoxideerde raakt. Bij het verteren van het eten worden de geoxideerde vetten afgebroken, en komen de zuurstof moleculen weer vrij – het zijn nu vrije radicalen. Het is van belang om zo veel mogelijk antioxidanten binnen te krijgen om de werking van deze vrije radicalen tegen te gaan. Veel mensen weten dat het ongezond is om olijf olie heel heet op te bakken. Zeker wanneer het om koud geperste olie gaat. Wat voor zin heeft het om het olie koud te persen, indien het toch heet gaat worden gekookt?

Dierlijke vetten
Maar ook dierlijke vetten kunnen geoxideerd raken. Denk aan het bakken van spek. Door spek heet op te bakken – waarbij het knapperig wordt en gaat roken – wordt het geoxideerd. Spek kan heel gezond zijn, maar niet wanneer het heet wordt opgebakken. Indien u toch beslist om spek zo op te bakken, zorg op zijn minst dat zoveel mogelijk antioxidanten tegelijkertijd worden benut.

Wat is mis met vrije radicalen?
Beschadigde en geoxideerde vetten zijn niet bruikbaar voor het lichaam. Het lichaam wil er hormonen en cellen mee maken, maar door de vrije radicalen lukt dat niet. Het lichaam vraagt zich af wat het ermee moet. Het kan er niets mee. Dus worden de vetten doorgestuurd naar de lever. De lever moet de vetten detoxificeren. Om dit te kunnen doen moet de lever enzymen gebruiken voor het detoxen van de vetten. Hierdoor zijn de nodige enzymen niet langer beschikbaar voor het lichaam.