Keto revolutie
 • Keto revolutie
 • Tijdelijk van €97 voor slechts €37. Beste dieet van 2020 volgens onze deskundigen.
Afslank receptenbijbel
 • Afslank receptenbijbel
 • Direct starten met verantwoord koken en een gezonde leefstijl. Simpel en goedkoop afslanken.
50 dagen koolhydraatarm dieet
 • Koolhydraatarm dieet
 • Een voordelig 50-dagen dieet. Ontvang alles wat je nodig hebt voor een gezond en fit lichaam!
trainingsprogramma voor mannen
 • Training mannen
 • Trainingsprogramma gericht op mannen. Werk aan spieren, mindset en je gezondheid!
trainingsprogramma voor vrouwen
 • Training vrouwen
 • Succesvol product voor vrouwen. Strakke buik, meer spieren en een gezond lichaam.

Is astaxanthine de ultieme antioxidant?

Ben jij al bekend met Astaxanthine als antioxidant? Door de jaren heen zijn er verschillende studies gedaan die bewezen hebben dat carotenoïden een natuurlijk antioxidant voor het lichaam zijn. Carotenoïden geven simpel gezegd gras, bloemen en fruit hun levendige kleuren. Tot op heden zijn er zo’n 700 carotenoïden ontdekt door wetenschappers. Astaxanthine is er een van. Het wordt ook “super voeding” genoemd, niet alleen vanwege de vele voordelen, maar vooral omdat het zo goed is voor onze gezondheid. Hieronder enkele feiten

 • Astaxanthine is een erg krachtig antioxidant, het beschermt ons lichaam tegen ziektes en ontstekingen.
 • Astaxanthine wordt gecreëerd door microalgen, de “Haematoccous Pluvialis. Dit proces doet zich voor wanneer de watervoorziening is uitgeput waardoor ze in de survival mode gaan.
 • Astaxanthine vormt een soort van “krachtveld” rond de algen om ze beschermen tegen UV straling en voedselgebrek. Een indirecte bron van Astaxanthine is het consumeren van andere zeedieren die van deze algen gegeten hebben.

Waar wordt het voor gebruikt?

Veel viskwekers beginnen synthetische Astaxanthine te gebruiken als visvoer, zodat de krill, zalm en schaal- en schelpdieren een aantrekkelijkere oranje-rode kleur krijgen. Het is aan te raden elke soort gekweekte vis te vermijden, omdat deze vis is gemaakt van petrochemische producten. Vergeleken met de andere 699 carotenoïden die bekend zijn, is astaxanhtine de meeste krachtige antioxidant. Het is krachtiger dan beta-caroteen, lycopeen, luteïne, en alfa-tocoferol. Astaxanhtine is in staat om vrije radicalen sneller uit het lichaam te verwijderen dan andere antioxidanten. Daarnaast beschermt het vitale organen en weefsels tegen beschadiging. Het stimuleert ook het immuunsysteem om ernstige ziektes te voorkomen en ervan te herstellen. Het hoort dus thuis in het beste dieet.

De voordelen van deze antioxidant voor de gezondheid

Vitamine C is lang geprezen als beschermer van het lichaam als het gaat om het voorkomen van verkoudheid en griep etc. Maar, gebleken is dat astaxanhtine 65 maal krachtiger is als vitamine C. onderzoekers hebben ook ontdekt dat het 54 maal krachtiger is bètacaroteen. Voor diegenen met oogproblemen is het nemen van astaxanhtine het overwegen zeker waard!

Verbazingwekkend is ook dat astaxanhtine tot 550 keer krachtiger is dan vitamine E om de schadelijke effecten van zonlicht te verminderen. Astaxanhtine is in staat om door te dringen in het bloed in de hersenen en de bloed retinal barrière. Dit betekent dat het in staat is om de hersenen, centrale zenuwstelsel en ogen kan beschermen tegen vrije radicalen en ontstekingen. Dit in tegenstelling tot beta-cartoteen en lycopeen. Astaxanhtine vermindert de kans op: