koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

Hoe voorkom ik maagzuur?

Maagzuur kan erg vervelend zijn, maar je kunt het voorkomen als je de juiste maatregelen neemt. Je maag bevat zuren, dat is op zich niet erg, want die heeft je lichaam nodig voor de spijsvertering. Normaal gesproken blijft dit zuur in je maag zitten door middel van een klep aan de onderkant van je slokdarm. Je maag is gemaakt om tegen deze zuren te kunnen, dus normaal gesproken zou je geen last moeten hebben van deze zuren. Maar helaas kan deze klep ook wel eens niet naar behoren werken en hierdoor komt het maagzuur in je slokdarm. Dit zorgt voor een brandend gevoel en dat is natuurlijk niet fijn, je kan er zelfs ook slecht door gaan slapen.

Voorkomen is beter dan genezen
Maar hoe kun je dit nu voorkomen zonder dat je medicijnen hoeft te nemen? Om dit te begrijpen moet je eerst begrijpen hoe maagzuur ontstaat. Het gaat hier namelijk om een opstuwing van zuur uit je maag, maar ook maagzuur kan gelukkig niet op tegen de zwaartekracht. Een eenvoudige manier om te voorkomen dat er maagzuur in je slokdarm komt is dus om je hoofd hoger te leggen dan de rest van je lichaam, als je gaat liggen. Je kunt bijvoorbeeld de stand van het bed veranderen of een extra kussen gebruiken, maar zorg er wel voor dat je nog steeds ontspannen ligt. De rest van je lichaam ligt dan dus lager dan je hoofd en schouders. Zo wordt het al een stuk lastiger voor het maagzuur om in je slokdarm te kunnen komen. Ook je voeding speelt een rol. Kies altijd voor een gezond dieet.

Wat is brandend maagzuur?

Maar het is ook belangrijk dat je let op wat je eet. Je moet proberen om drie tot vier uur voor het naar bed gaan niet meer te eten. Want snel nog even iets eten voor het naar bed gaan is geen goed idee. Ook moet je erop letten dat je niet te veel eet en dat je het bij kleine porties houdt. Maar ook je gewicht speelt een rol bij brandend maagzuur. Als jij een normaal gewicht hebt dan is dit geen probleem, maar overgewicht kan zorgen voor extra druk op de maag en hierdoor komt het maagzuur eerder in je slokdarm terecht. Daarnaast is het ook belangrijk dat je niet te veel vet binnenkrijgt. Maar je moet ook letten op chocolade, koffie, cola en alcohol, want dit soort producten remmen de werking van de slokdarm af. Ook moet je oppassen met zure producten. Zo verhogen tomaten en citrusvruchten het zuurgehalte en dit kan je slokdarm irriteren.

Roken beginvloed je maag
Een andere slechte gewoonte is roken, want ook roken helpt niet bij het functioneren van je slokdarm. En ook is het van belang dat je nachtkleding niet te strak zit, want ook dit kan op de maag drukken. Daarnaast kun je op je houding letten, in plaats van voorover te bukken kun je beter door je knieën gaan.

Maagzuur of maagpijn oplossen

Er zijn ook simpele producten die kunnen helpen bij het verlichten van de klachten van brandend maagzuur, zoals een beetje vanille vla, een augurk of een paar zilveruitjes, een beetje melk en hier kun je eventueel ook nog een klein beetje suiker aan toevoegen. Een paar stukjes komkommer kunnen ook helpen of een beetje basilicum. Ook zijn er iets minder aantrekkelijke producten, zoals een stuk rauwe aardappel of een schep droge havermout en ook het kauwen van verse knoflook zou volgens sommige kunnen helpen. Maar ga natuurlijk niet al deze producten in één keer proberen in grote hoeveelheden. Je moet er één proberen in een kleine hoeveelheid en uiteindelijk kom je er dan wel achter wat voor jou werkt en wat niet. Het is ook verstandig om meer water en thee te drinken dan frisdranken. Deze frisdranken bevatten veel onnatuurlijke ingrediënten en hierdoor moet je maag meer maagzuur aanmaken om ze te kunnen verteren. Ook gaat je maag eerder openstaan door de koolzuur die in de frisdranken zit. En een voordeel van water en thee is dat er geen calorieën in zitten. Er zijn dus redelijk wat simpele tips om maagzuur te voorkomen, maar iedereen is natuurlijk anders, dus je moet gewoon proberen wat voor jou werkt. En als dit allemaal echt niet helpt dan kun je altijd nog medicijnen tegen brandend maagzuur proberen.