koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

Hoe kan je stress vermijden tijdens het afvallen?

Afvallen brengt bijna altijd stress met zich mee, de stress factor. Deze wordt vaak onderschat, vooral als mensen snel willen afvallen. Juist omdat snel het woord is dat je dan in je hoofd plant, gaat het mis. Stress heeft veel oorzaken, maar ik richt me nu op de stress die voorkomt bij het afvallen. Er liggen namelijk veel psychische gevaren op de loer.

De gevolgen van stress

Allereerst brengt verandering van wat je lichaam gewent is binnen te krijgen, in je lichaam ook verandering teweeg. Zowel hormonaal als in je energie niveau. Terwijl je hetzelfde, zo niet meer van je lichaam vraagt. Als je dan niet onderkent dat dit de prijs is die je moet betalen voor de door jou gewenste verandering van je lijf, is er kans op stress. Je krijgt een kort lontje, hebt nergens meer zin in en bent gauw moe, maar slaapt niet lekker.

Ten tweede is er dat woord snel. Vooral omdat het gewichtsverlies in het ‘begin’ vaak ook snel gaat. Het grote probleem is dat snel afvallen wel mogelijk is, maar zeker niet makkelijk! De wat meer geleidelijke methodes zijn voor de meeste veel handiger, maar dat is moeilijk met dat woord snel in je hoofd. de kans dat je jezelf teleur stelt is dan groot. En dat maakt de kans op stress dan weer wat groter.

Vergis je niet, te veel negatieve stress heeft langdurige effecten op het centrale en autonome zenuwstelsel. Onthoudt waar je mee bezig bent en waarvoor je het doet. Dat is belangrijk. Als je echt snel wilt afvallen is je motivatie je beste drijfveer. Bereid je goed voor, stel een realistisch doel en kies dan een methode waar je je in kan vinden.

De juiste motivatie in stressvolle periodes

Motivatie problemen bij snel afvallen zijn vaak de oorzaak van de veranderingen die plaatsvinden in je lichaam, omdat het zich plotseling moet aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Daar ga je je meestal niet heel lekker bij voelen. Ondanks dat iedereen wel weet dat oefeningen en genoeg beweging belangrijk zijn bij het tegen gaan van overgewicht, hebben veel mensen het moeilijk om eraan te beginnen. Andere vinden het weer lastig om de tijd ervoor te vinden. De realiteit is dan ook dat het ronduit moeilijk is om een goede routine te vinden, die in jou eigen dagbesteding past. De sleutel ligt bij het vinden van een levensstijl die aansluit bij jouw oefeningen

Begin alleen als je erin gelooft
Één ding is echter zeker; begin alleen aan een oefen programma waar je in gelooft. Waar je vertrouwen in hebt. Met andere woorden, één die je leuk vindt! Dat zorgt dat de drempel om te beginnen aan je dagelijkse routine laag blijft en je er zin in blijft houden. Houdt je resultaten ook goed bij. Je zou het zelfs heel goed thuis kunnen doen. Voor veel mensen een uitkomst, want dan hoef je niet naar de sportschool en dat scheelt tijd en geld. Veel ruimte heb je niet nodig (ik gebruik zelf een kleine zolderkamer) en dure apparaten ook niet. Een balans bal en gewichten die kunt aanpassen is alles wat je nodig hebt. Ook een matje is geen overbodige luxe en misschien een simpele hometrainer. Dat is alles! Het is niet per se nodig om aan een dieet of een afval programma te beginnen. Als je een manier vindt om thuis je work-out te kunnen doen, zonder de deur uit te moeten, zal je zien dat het makkelijker gaat. De meeste mensen hebben geen hekel aan de oefeningen, maar aan de plek waar je die doet.

Plezier is belangrijk bij het vermijden van stress

Mijn advies is dan ook om ervoor te zorgen dat je een work-out programma kiest waar je plezier in blijft houden. Als je plezier als leidraad neemt bij het ontwikkelen van een gezonde levens steil en een fitter lichaam, kan goed resultaat niet uitblijven. Als het toch te lastig blijkt de discipline op te brengen, is het misschien beter om het toch samen met een goed dieet of afval programma aan te pakken. Het liefst dan één met motivatie ondersteuning.