koolhydraatarm 50 dagen
  • 50 dagen
    koolhydraatarm
  • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

    Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
  • Zomerslank
    in 4 weken
  • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

    Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
  • Keto challenge
    50 dagen afvallen
  • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

    Van €67 nu €37!
detox dieet
  • Detox Dieet
  • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

    Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
  • Smoothies
    Simpel & lekker
  • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

    Slechts €14,95

Hoe werkt het proteïne dieet?

Om een beter inzicht te krijgen in het effect van een proteïne dieet, moet je weten hoe in ons lichaam de energie wordt geleverd. Door onze voeding van alledag neemt ons lichaam eiwitten (proteïnen), vetten en koolhydraten op. De energie die ons organisme nodig heeft om goed te functioneren. De weefsels in het lichaam worden door de eiwitten opgebouwd, hersteld en onderhouden.

Koolhydraten verbranding tegenover vetten
Om aan de energiebehoefte te voldoen zal ons organisme in normale omstandigheden koolhydraten verbranden in de eerste plaats. De koolhydraten kan men beschouwen als de basis waarmee de dagelijkse nood aan energie kan worden voldaan. Pas nadat de basis niet meer kan voldoen aan deze energiebehoefte schakelt ons lichaam over op de verbranding van vetten. Vetten die we kunnen beschouwen als onze reserve.

Hoe werkt het?
Het principe is eenvoudig. Het proteïne dieet moet ervoor zorgen dat er geen koolhydraten worden opgenomen in ons organisme. om aan de energiebehoefte te voldoen moeten we onmiddellijk vetten gaan verbranden. We spreken ook wel over een eiwitdieet.

Wat is het onderscheid met een klassiek dieet?
Bij een klassiek dieet blijft de verhouding van eiwitten, vetten en koolhydraten hetzelfde. Door minder te gaan eten, nemen we gewoon een kleinere hoeveelheid op. Bij een proteïne dieet creëren we een onevenwicht zodat er meer proteïnen (eiwitten) worden opgenomen en slechts weinig vetten en koolhydraten. Het grote verschil tussen een proteïne dieet en een klassiek dieet is dat er bij een proteïne dieet niet evenwichtig wordt gegeten om af te vallen.

Bij een klassiek dieet zal ons lichaam minder energie gaan verbranden omdat er ook minder brandstof binnenkomt. Het is dan ook typisch aan een klassiek dieet dat er een verlies aan spiermassa is ten gevolge aan een tekort aan eiwitten.

Wat is ketose?
Ketose is een typische reactie van het lichaam bij een proteïne dieet. Het lichaam gaat door een tekort aan koolhydraten over op het verbranden van vet na twee of drie dagen. Er komen ketonen vrij die zorgen voor hongerstilling en energie. Inderdaad bij een proteïne dieet ervaart het lichaam geen hongergevoel, dit in tegenstelling tot een klassiek dieet.

Het is belangrijk dat u een goed evenwicht vindt. Extra koolhydraten stoppen de ketose of vetverbranding onmiddellijk. Iemand die zich niet strikt aan het proteïne dieet houdt en koolhydraten opneemt moet opnieuw twee tot drie dagen wachten alvorens hij of zij in ketose toestand komt. Sommigen onder ons zijn hier zeer gevoelig aan. Een frisdrank of een paar druiven is al voldoende en zorgen er voor dat het ketone proces stilvalt. Dit is een relatief goedkoop en betaalbaar dieet.