koolhydraatarm 50 dagen
  • 50 dagen
    koolhydraatarm
  • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

    Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
  • Zomerslank
    in 4 weken
  • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

    Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
  • Keto challenge
    50 dagen afvallen
  • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

    Van €67 nu €37!
detox dieet
  • Detox Dieet
  • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

    Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
  • Smoothies
    Simpel & lekker
  • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

    Slechts €14,95

Waarom is mentale motivatie zo belangrijk?

In dit artikel willen we het hebben over de mentale motivatie met betrekking tot voeding en beweging. Op het eerste zicht lijkt het onnozel om daar iets over te schrijven, maar waarom stopt iemand met diëten of bewegen en kan hij dit niet volhouden? Omdat hij of zijn mentaal niet sterk genoeg is om door te zetten? Daar wil ik het nu net over hebben.

Natuurlijk is het niet gemakkelijk om jezelf de discipline op te leggen om gezond te eten en te bewegen, want anders zou iedereen een prachtig lichaam hebben. Je mentale kracht, je mentale motivatie kan soms sterker zijn dan je geestelijke kracht. Denk maar aan marathonlopers die de afstand gelopen hebben en daarna in elkaar zakken en een paar dagen moeten recupereren. Je zul nu wel denken “dat is allemaal wel mooi, maar wat heb ik daar nu aan?”

Welnu het is de bedoeling dat je je mentale motivatie gaat stimuleren zodat je meer uit je dieet en uit je sporten haalt. Alles hangt natuurlijk allen van jezelf af. Een belangrijk mentaal hulpmiddel dat je mentale motivatie enorm kan helpen om je doel te bereiken is visualisatie. Hierin moet je natuurlijk zelf eerst geloven. Probeer een realistisch beeld van jezelf in gedachten te hebben en beeld je in hoe je je zou voelen als je je doel bereikt hebt. Diëten of sporten zonder doel is net als varen met een schip zonder roer. Als je je een beeld van je verbeterde ik hebt gevormd, dan moet je het alleen nog maar uitvoeren. Zoals ik al zei, dit werkt natuurlijk alleen maar als je echt in jezelf en het bereiken van jouw doel gelooft.

‘A winner never quits and a quitter never wins!’

Stel jezelf de vraag waarom je ooit met diëten of met sporten bent begonnen. Waarschijnlijk omdat je er beter wilde uitzien en omdat je je beter wou voelen. Je kan steeds beginnen aan jouw ‘nieuwe’ leven. We willen er allemaal goed uitzien. De ene lijkt het allemaal aan te komen waaien, terwijl een ander er veel meer moeite in moet stoppen om zijn doelen te bereiken.  Maar als je je eenmaal goed in je vel voelt krijg je veel meer zelfvertrouwen en kan je veel meer aan. Kortom allemaal dingen die je vooruit helpen in alle facetten van je leven. Zie voor meer informatie ook het Mentale Dieetplan.