koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

Macrobiotisch dieet

De macrobiotiek is veel meer dan een manier om af te vallen. Het is de Japanse voedingsleer gebaseerd op de 5000 jaar oude “zen” filosofie die ervan uitgaat dat er in het leven een evenwicht moet bestaan tussen yin en yang. Niet enkel heilzaam voor je lichaam mar ook nog eens milieuvriendelijk!

Programma USP Prijs Beoordeling Informatie
keto dieet Beste keuze 2024.
Snel resultaat.
€39
Normaal €260
Bekijken
Afslank receptenbijbel Simpele recepten.
Eenvoudig afvallen.
€37
Normaal €67
Bekijken
Koolhydraatarm dieet 50 dagen diëten.
Gezonde leefstijl.
€37
Normaal €67
Bekijken
Training mannen Snel detoxen.
Max. ontgiften.
€37,00 Bekijken
Training vrouwen Frisse smoothies.
Gezonde hormonen.
€14,95 Bekijken

Afvallen met het macrobiotische dieet

Het macrobiotisch dieet bestaat uit biologisch, streek – en seizoensgebonden, veganistisch voedsel. Ingeblikt voedsel of voedsel dat chemisch behandelt of verwerkt is of allerlei kleurstoffen bevat, moet absoluut vermeden worden. Specerijen worden zo weinig mogelijk gebruikt en het voedsel moet goed gekauwd worden. Als je bereid bent om af te vallen en tegelijkertijd je steentje wil bijdragen aan het milieu, is een macrobiotisch dieet de juiste keuze. Immers dit is waar het bij het macrobiotisch dieet om draait: je bewust worden van wat je eet en het effect hiervan op ons lichaam.

Hoe werkt deze aanpak?
Een standaard macrobiotisch dieet bestaat uit de helft granen en groenten, een kwart peulvruchten of vleesvervangers, fruit en vis, en een tiende uit noten, zaden en zeewier. Binnen het macrobiotische dieet tracht men een evenwicht te creeëren in wat je eet en dus zo ook in je lichaam. Dit gebeurt door het voedsel te categoriseren naar zijn yin en yang- kwaliteiten. Yang is voornamelijk zout, vlees, vis, zuivel, granen, groenten, peulvruchten en noten. Voedsel dat meer naar yin neigt is fruit, dranken, suikers, olie, kruiden en ook medicijnen. De bedoeling van het macrobiotisch dieet is dat je een goed evenwicht zoekt tussen yin en yang voedsel, waardoor het makkelijker wordt om te vermageren en ook nadien een goede voedingsbalans te behouden. Als je vooral voedsel consumeert uit het midden (granen, noten, groenten en bonen) kan je makkelijker die balans vinden.

Tip: bekijk nu ook uitgebreide informatie over dieetprogramma’s in Roermond en Soest of bekijk meer informatie over het Boeddhistisch dieet

Voordelen macrobiotisch menu

Ook de manier van bereiden kan je indelen in yin en yang. Rauw voedsel is meer yin dan bvb. frituren dat meer yang is. De meest gebruikte kooktechnieken bij het macrobiotisch dieet zijn koken onder druk, kort frituren (ook wel tempura genoemd) en stomen. Andere manieren zijn persen, blancheren, fermenteren, stoven en pickelen. Ook groenten sauteren met of zonder olie wordt gehanteerd binnen het macrobiotisch dieet. Om smaak te geven aan de gerechten wordt hoofdzakelijk ongeraffineerd zeezout of miso gebruikt. Belangrijk is dat het puur natuurlijk voedsel is dat vers bereid wordt zonder het toevoegen van chemische middelen en dat je dagelijks afwisselt zowel qua voedsel als qua manier van bereiden. Het macrobiotisch dieet biedt je de kans om af te vallen op een milieubewuste manier en laat je genieten van wat je eet zonder je schuldig te voelen. Bovendien ontdek je nieuwe en betere eetgewoontes die je leven alleen maar zullen verrijken!