Keto revolutie
  • Keto revolutie
  • Tijdelijk van €97 voor slechts €37. Beste dieet van 2020 volgens onze deskundigen.
Afslank receptenbijbel
  • Afslank receptenbijbel
  • Direct starten met verantwoord koken en een gezonde leefstijl. Simpel en goedkoop afslanken.
50 dagen koolhydraatarm dieet
  • Koolhydraatarm dieet
  • Een voordelig 50-dagen dieet. Ontvang alles wat je nodig hebt voor een gezond en fit lichaam!
trainingsprogramma voor mannen
  • Training mannen
  • Trainingsprogramma gericht op mannen. Werk aan spieren, mindset en je gezondheid!
trainingsprogramma voor vrouwen
  • Training vrouwen
  • Succesvol product voor vrouwen. Strakke buik, meer spieren en een gezond lichaam.

Boeddhistisch dieet

Zoals iedereen wel weet ligt de grondslag van het boeddhisme in het niet doden van dieren, hoe klein ze ook mogen wezen. Een boeddhist gelooft nl. in karma: alles wat we doen, zeggen of denken, komt naar ons terug nu of in het volgende leven. Het boeddhistisch dieet is geïnspireerd op deze filosofie.

Programma USP Prijs Beoordeling Informatie
keto dieet Beste keuze 2020.
Snel resultaat.
€37
Normaal €97
Bekijken
Afslank receptenbijbel Simpele recepten.
Eenvoudig afvallen.
€27
Normaal €69
Bekijken
Koolhydraatarm dieet 50 dagen diëten.
Gezonde leefstijl.
€37
Normaal €69
Bekijken
Training mannen Mannen training.
Max. spiertraining.
€67
Normaal €292
Bekijken
Training vrouwen Vrouwen training.
Sterker lichaam.
€67
Normaal €292
Bekijken

Afvallen volgens het boeddhisme

De volgelingen van Boeddha hebben een gezond bestaan, zowel lichamelijk als geestelijk. Zij leven volgens 5 voorschriften waaronder het niet doden van dieren en geheelonthouding van verslavende of toxische stoffen die ons bewustzijn en gezondheid schade kunnen berokkenen. Eveneens geloven zij sterk in het concept van Karuna, wat zoveel betekent als medeleven, waardoor het doden en eten van vlees taboe is. Het boeddhistisch dieet is gebaseerd op deze voorschriften, maar je hoeft zelf niet in Boeddha te geloven om te vermageren en via deze weg een gezonder levenspad te volgen.

Basis van het boeddhistisch dieet

vHet menu van het boeddhistisch dieet is hoofdzakelijk vegetarisch met uitzondering van vijf verboden groenten van de uienfamilie, nl. knoflook, ui, sjalotten, prei en bieslook. Deze groenten zorgen voor een slechte gemoedstoestand als ze rauw worden gegeten. Bovendien zouden ze, in gekookte vorm, lust opwekken en zo het bewustzijn aantasten en dit is in strijd met het vijfde voorschrift dat over geheelonthouding spreekt. Voor de rest mogen alle soorten groenten en champignons worden gegeten binnen het dieet.

Vleesvervangers (vegetarisch)
Vlees wordt binnen het boeddhistisch dieet uiteraard niet geconsumeerd, wel vervangt men dit door vleesvervangers zoals sojabonen en tarwegluten. Sojabonen spelen een belangrijke rol in het boeddhistisch dieet. Van de bonen wordt eerst sojamelk gemaakt die rijk is aan eiwitten en onverzadigde vetten, maar arm aan calorieën. Nadien wordt de melk gebruikt als basis voor vleesvervangers zoals o.a. tofu. Deze eindproducten bevatten weinig calorieën, dus ideale ingrediënten om te vermageren. Tarwegluten is minder bekend, maar vormt de belangrijkste bron voor vleesvervangers. Deze gluten zijn anders samengesteld qua eiwitten dan soja. Wanneer men soja en tarwegluten combineert (70% sojaproducten tegenover 30 % gluten) krijg je dezelfde hoeveelheid eiwitten binnen als niet-vegetariërs. Ook andere granen worden gegeten als onderdeel van een evenwichtig boeddhistisch dieet.

Geen alcohol en veel vitaminen
Een laatste regel binnen het boeddhistisch dieet is het niet consumeren van verslavende middelen zoals alcohol en andere toxische middelen. Sowieso betekent het gebruik van alcohol een toename van suikers en vetten in het lichaam waardoor je niet zal vermageren, maar in gewicht toenemen. Wat betreft de bereiding van het voedsel, wordt de voorkeur gegeven aan stomen en roerbakken. Op deze manier worden de meeste vitaminen in het voedsel bewaard en ook de smaak van de groenten gaat niet teniet zoals bij bakken of koken wel het geval is. Als je dus graag wil vermageren, en ook gelooft in een puur lichaam en geest, dan is het volgen van het boeddhistisch dieet zeker iets voor jou!