koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

Hoe gezond is kokosolie?

De meeste keukenprinsen/prinsessen bakken in bakboter of olijfolie. Nu is olijfolie al een stuk gezonder dan bakboter, maar dan heb je ook nog kokosolie. Deze olie lijkt gewoon alleen maar voordelen te hebben (bij het afvallen)! Maar is kokosolie gezond en wat maakt kokosolie gezond? En zitten er écht alleen maar voordelen aan?

Allereerst: wat is het verschil tussen kokosolie en kokosvet? Niks, dat is hetzelfde (alleen een andere substantie). Een andere veelgestelde vraag is: “Is kokosolie lekker?”. Kokosolie heeft van zichzelf een hele lichte kokossmaak, maar dit overheerst totaal niet, verder maakt het je eten romig en dat is lekker!

De werking van kokosolie

Ja, en niet te zuinig ook! Vet dat vet verbrandt noemen we dat! Een simpele aanpassing in je dagelijkse leven kan een groot verschil maken bij het afvallen! Vervang bij het bakken dus je olijfolie of bak/roomboter door kokosvet! Maar gooi natuurlijk nooit iets weg wat geld heeft gekost, dus ook je olijfolie niet. Dit kun je namelijk voor genoeg andere dingen gebruiken! De olijfolie die ik nog heb staan gebruik ik als (haar)masker en saladedressing, prima! Heb je nog bakboter of roomboter staan? Smeer dit beter maar niet in je haar of op je gezicht, heeft niet bepaald hetzelfde effect.

Maar weer even terug: is kokosolie gezond?! Yess, ook al bevat het verzadigde vetten. Dit wordt vaak als nadeel gezien, maar dat is het niet: je lichaam heeft verzadigde vetten nodig! Laat kokosolie hier net de beste manier voor zijn om die binnen te krijgen. Waarom? Doordat kokosvet voor een groot deel uit middellange-keten vetzuren bestaat (lang verhaal) worden deze vetten in je lichaam sneller omgezet in energie dan in lichaamsvet. Kokosolie geeft je vetverbranding een boost doordat het de gemiddelde temperatuur van je lichaamsthermostaat verhoogt. Daarnaast gaat vet met een middellange-vetzuurketen ook nog eens vermoeidheid tegen, dat kunnen we natuurlijk allemaal wel gebruiken!

Waarom is kokosolie goed voor het lichaam?

Zoals ik eerder al aangaf: kokosolie is vet dat vet verbrand! Doordat kokosolie grotendeels uit middellange-keten vetzuren bestaat, heeft het een positief effect op je vetverbranding maar ook op je bloedsuikerspiegel. Daarnaast is het voor 100% een natuurlijk product dat veel gezonde vetten bevat. Deze vetten zorgen ervoor dat je gevuld raakt, wat je dan weer eerder weerhoudt van snaaien. Als ik precies moet uitleggen wat kokosolie gezond maakt, schrik je sowieso van alle langdradige informatie en vreemde woorden, vandaar dat ik het hierboven kort heb samengevat. Wil je toch graag een nadere uitleg over de gezonde werking van kokosolie? Neem dan contact op met een diëtist of voedingsdeskundige.

De kokosolie heeft dus wel een lichte kokossmaak, maar ik merk dit zelf al niet meer (vrienden die hier mee eten merken het ook niet). Maar dit kan dus wel een nadeel zijn voor mensen die echt geen fan zijn van kokossmaak. Mocht je het besteld hebben en vind je écht dat het jouw culinaire hoogstandjes verpest, kokosolie is super goed voor je haar en je huid. Dus smeer er dan maar gewoon lekker op los. Laatste dingetje, ondanks dat kokosvet gezond is, niets in overvloed is goed, gebruik kokosvet dus met mate.