koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

Keto Dieet

Een van de dingen die je tijdens een koolhydraatarm dieet zult meemaken, is ketose. We spreken ook wel van een keto dieet. Door de inname van koolhydraten te beperken tot een vrij laag niveau, kan je je lichaam stimuleren om in plaats van overtollige energie op te slaan op je heupen, de vetvoorraden aan te gaan spreken om genoeg energie te verkrijgen om je dagelijkse leven te leiden.

Programma USP Prijs Beoordeling Informatie
keto dieet Beste keuze 2024.
Snel resultaat.
€39
Normaal €260
Bekijken
Afslank receptenbijbel Simpele recepten.
Eenvoudig afvallen.
€37
Normaal €67
Bekijken
Koolhydraatarm dieet 50 dagen diëten.
Gezonde leefstijl.
€37
Normaal €67
Bekijken
Training mannen Snel detoxen.
Max. ontgiften.
€37,00 Bekijken
Training vrouwen Frisse smoothies.
Gezonde hormonen.
€14,95 Bekijken

Afvallen met keto geen dieet
Voor mensen die hoognodig een paar extra kilo´s kwijt moeten, is dat natuurlijk erg voordelig, omdat hun het overtollige vet dan door hun lichaam verbrandt wordt, met gewichtsverlies als gevolg. Zodra je lichaam aan de nieuwe vorm van energieverbruik is gewend en effectief energie kan halen uit het vet, betekent dat men niet langer last heeft van een honger gevoel.

Deze aanloop periode duurt over het algemeen hooguit 48 uur, waarna men in “ketose” komt en je lichaam is dan niet langer compleet afhankelijk van energie die door voedsel wordt aangeleverd, maar zal eerder de vetreserves opmaken.

Wat is ketose precies?
Ketose is een ophoping van ketonen in je lichaam doordat er te weinig verbranding van koolhydraten plaats vindt. In plaats daarvan gaat het lichaam vetzuren verbranden, waardoor de overmaat van ketonen wordt gevormd. Deze ketonen verlaten je lichaam via de urine.

Je kan makkelijk weten of je in ketose bent, door ketostix te gebruiken om je urine te testen, maar vaak weet je het zelf al door een metaalachtige smaak en een fruitachtige aceton geur in je mond.

Zijn er risico’s?
Er wordt wel eens beweerd dat deze ketose de lever overbelast en zelfs dat het spierweefsel afbraak stimuleert, iets wat je ten alle tijden tegen wilt gaan. Maar, de ketogenese die hierboven wordt uitgelegd, komt alleen voor als een bijproduct van vetafbraak. Het breekt dus geen spierweefsel af, en al helemaal niet als er voldoende proteïnen in het dieet zitten.

De voorstanders van koolhydraatarme diëten zullen juist in ketose willen zijn, omdat hun vetreserves dan worden aangesproken als energiebron. Het is dan ook een normaal onderdeel van het metabool proces en werd door onze voorouders gebruikt om aan energie te komen in tijden dat er weinig tot geen voedsel voor handen was.

LET OP: Wat precies de gezondheidseffecten op lange termijn zijn is nog uiterst onduidelijk. Mensen met aandoeningen aan de nier of lever wordt sowieso afgeraden om hiermee te beginnen. Ook voor mensen met hart- en vaatziektes of diabetes type 2 zijn de effecten op lange termijn niet duidelijk. Begin alleen met dit dieet in samenspraak met een arts of professionele diëtist. 

Hoe weet je dat je lichaam in ketose is?
Dit is vrij makkelijk te testen met de ketostix, kleine urinestrips waarmee je thuis kunt testen of er al ketonen vrij komen in je urine. De strips hebben allerlei kleine blokjes die de hoeveelheid ketonen aanduiden, hoe donker het uiteinde van het stripje kleurt nadat je het in je ochtendurine hebt gehouden, hoe meer ketonen er vrij komen. Je bent óf wel, óf niet in ketose, en het maakt verder niet uit hoeveel ketonen er vrij komen.

Zodra er ketonen in je urine zitten vanwege een koolhydraatarm dieet, is je lichaam bezig met het afbreken van het vet om om te zetten in energie, en zolang je niet veel te veel calorieën naar binnen werkt, betekent dit, dat je vet af zult vallen.

Tip: lees ook meer informatie over afvallen in Zwolle, Zoetermeer of lees meer informatie over het Paleo Dieet.