Keto revolutie
  • Keto revolutie
  • Tijdelijk van €97 voor slechts €37. Beste dieet van 2020 volgens onze deskundigen.
Afslank receptenbijbel
  • Afslank receptenbijbel
  • Direct starten met verantwoord koken en een gezonde leefstijl. Simpel en goedkoop afslanken.
50 dagen koolhydraatarm dieet
  • Koolhydraatarm dieet
  • Een voordelig 50-dagen dieet. Ontvang alles wat je nodig hebt voor een gezond en fit lichaam!
trainingsprogramma voor mannen
  • Training mannen
  • Trainingsprogramma gericht op mannen. Werk aan spieren, mindset en je gezondheid!
trainingsprogramma voor vrouwen
  • Training vrouwen
  • Succesvol product voor vrouwen. Strakke buik, meer spieren en een gezond lichaam.

Hoe werken afslankmiddelen als Fatblockers, Fatburners en Stackers?

Afslank en dieetpillen worden goed verkocht en zijn populair als afslankmiddel. Deze pillen stimuleren de calorieverbranding en zorgt dat er minder vet wordt opgenomen in het lichaam. Afslankpillen gebruik je naast je gewone voedingspatroon. Het is uit onderzoeken gebleken dat afslankpillen over het algemeen weinig tot geen nut hebben. Sommige dieetpillen zijn zelfs schadelijk voor de gezondheid.

De bestanddelen van afslankpillen
Hierbij 3 voorbeelden van afslankpillen, de werking en hun bestandsdelen: De L-Carnitine afslankpillen zorgen dat opgeslagen vetten richting het gedeelte van de cel waar ze uiteindelijk verbrand worden verplaatst worden. Om dit proces te optimaliseren gaan de vetzuren een verbinding aan met de L-Carnitine. De CLA- en chroom-afslankpillen houdt je bloedsuikerspiegel op niveau en voorkomt het hongergevoel. Omega 3-vetzuren zitten in veel afslankpillen. Deze vetzuren zitten bijvoorbeeld in vette vis en zorgen voor een verhoogde stofwisseling.

Afslank geneesmiddelen
Naast de vele afslankpillen (op natuurlijke basis) die op de markt zijn, zijn er ook afslankpillen die u op doktersvoorschrift krijgt. Twee voorbeelden zijn Reductil en Acomplia (Rimonabant). Deze (afslank) geneesmiddelen werken wel en worden alleen voorgeschreven aan mensen die lijden aan Obesitas.

Fatblockers

Fatblockers voorkomen dat jouw lichaam vetten opneemt vanuit de voeding. Deze Fatblockers zijn niet verkrijgbaar in winkel of apotheek. Ze zijn meestal verkrijgbaar via webshops of de telefoon. Fatblockers zijn meestal poeders of pillen en bevatten meestal Chitosan of andere calciumrijke producten. Fatblockers zorgen dat je lichaam de vetten niet opneemt voordat ze uw lichaam verlaten. Deze producten geven aan dat je na inname tussen de 30 tot 80% van de ingenomen vetten af zal scheiden. In de meeste gevallen ontbreekt het wetenschappelijke bewijs hiervan. Als er bewijs is dan staat nog niet vast dat gewichtsverlies het gevolg is van deze Fatblockers. De mensen die zweren bij de Fatblockers eten net zo slecht als voorheen. Gezond en bewust eten lijkt niet meer relevant omdat men gelooft dat deze Fatblockers hun werk optimaal doen. Uiteindelijk komen de mensen die Fatblockers gebruiken aan in gewicht.

Fatburners

Fatburners werken in op lichaamsvetten, ze stimuleren je lichaam om deze vetten snel te verbranden. Er zijn ook producten die vetopname in het lichaam tegenhouden, die noemen we Fatblockers. Fatburners stimuleren dus in feite de stofwisseling. Er worden in deze Fatburners vele producten toegevoegd, voorbeelden hiervan zijn: aspirine, ginger, rode peper, efedrine, carnitine en nog veel meer.

Zijn Fatburners wel veilig?
Fatburners zijn niet altijd veilig. Vele van deze middelen zijn zelfs verboden maar daarentegen erg gemakkelijk verkrijgbaar. Een voorbeeld daarvan is Efedrine, door de schadelijke bestandsdelen is dit product verboden. De lange termijn effecten van Fatburners gebruik is ook nog niet bekend. Besef goed dat de wetenschappelijke uitleg en onderbouwingen op de verpakking vaak geïnterpreteerd zijn in voordeel van de fabrikanten van deze producten. Heeft dit echt effect? Het is nog niet duidelijk welke bestanddelen of stoffen daadwerkelijk het lichaam stimuleren om vet te verbranden. Er is voor geen product bewijs dat het echt werkt en of het nadelige gevolgen heeft voor het lichaam. Fatburners worden daarentegen erg veel gebruikt bij bodybuilders. Het is niet aan te raden om ze te gebruiken. Gezond afvallen werkt nog steeds het best via meer bewegen en verantwoord eten.

Stackers

Stackers zijn vetverbranders gebaseerd op plantenextracten. De naam Stacker is een merknaam. Het product komt vanuit NVE Pharmaceuticals in Amerika. Stackers worden verkocht als voedingssupplement in onder andere Nederland en België en zijn geen geneesmiddelen. Er zijn de afgelopen als verschillende soorten Stackers geweest. Toen hij op de markt kwam bevatte deze Ephedra. Ephedra verhoogt de stofwisseling maar heeft ook wat bijwerkingen. Op het ogenblik zitten de volgende stoffen nog in Stackers: cafeïne en guarana etc. Stacker wordt niet langer meer als fatburner verkocht maar als product voor sporters.

Het gebruik van Stackers
Wat Stackers doen is in feite het stimuleren van je metabolisme en het verhogen van je energiepeil. Hierdoor verlies je snel overtollig vet. Stackers verhoogt de stofwisseling maar kan leiden tot rusteloosheid. Andere mogelijke bijwerkingen zijn hoofdpijn, hartkloppingen, verhoogde bloeddruk, misselijkheid, hyperactiviteit etc. zijn. Na verloop van tijd zullen meestal deze klachten afnemen.