koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

Ziekenhuisdieet

Het ziekenhuis is een dieet welke valt onder de zogenaamde ‘crash-diëten’. Bij een crashdieet eet je veel minder dan het lichaam verbruikt op een dag en kun je in korte tijd veel gewicht verliezen. Het dieet is van origine bedoeld om mensen die een operatie moeten ondergaan en overgewicht hebben, op een zeer korte termijn veel af te laten vallen. Tegenwoordig wordt het echter ook gebruikt om gewoon ‘snel’ af te vallen. Er zijn vele crash-diëten te vinden. Het Ziekenhuisdieet is hier de bekendste van. Je kunt het dieet één week volgen en daarna goed en gezond eten en sporten om op gewicht te blijven. Desnoods kunt u later nog een keer het dieet volgen.

Programma USP Prijs Beoordeling Informatie
keto dieet Beste keuze 2023.
Snel resultaat.
€39
Normaal €260
Bekijken
Afslank receptenbijbel Simpele recepten.
Eenvoudig afvallen.
€37
Normaal €67
Bekijken
Koolhydraatarm dieet 50 dagen diëten.
Gezonde leefstijl.
€37
Normaal €67
Bekijken
Training mannen Snel detoxen.
Max. ontgiften.
€37,00 Bekijken
Training vrouwen Frisse smoothies.
Gezonde hormonen.
€14,95 Bekijken

Hoe werkt het Ziekenhuisdieet?
Het gemiddeld aantal calorieën wat je op een dag mag gebruiken met het ziekenhuis dieet ligt rond de 1000 calorieën. Een vrouw heeft normaal gesproken ongeveer 2000 calorieën nodig en een man 2500 calorieën per dag. Omdat je lichaam niet genoeg energie uit de voeding kan halen, gaat het de energie halen uit het verbranden van vet en spieren. Het gevolg is dat je in korte tijd snel afvalt.

Waarom zou je het dieet volgen?

 • Het is een duidelijk dieet wat makkelijk te volgen is. Geschikt voor mensen die graag precies willen weten wat ze mogen eten tijden het dieet.
 • Het ziekenhuisdieet is gebaseerd op alle daagse producten die de meeste mensen regelmatig gebruiken en kopen.
 • Handig om snel een paar kilo kwijt te raken in een korte tijd, bijvoorbeeld voor een vakantie of bruiloft.

Wat zijn de nadelen van het ziekenhuis dieet?

 • Als je bezig bent met het dieet kun je last krijgen van lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, hongerklop en een algeheel slap gevoel.
 • Als je het dieet te lang volgt, kan er een tekort aan belangrijke voedingsstoffen ontstaan.
  Een ander nadeel is dat het gewichtsverlies waarschijnlijk slechts van korte duur is. Het gewichtsverlies is vaak in de vorm van vocht en je kan ook aan spierkracht inboeten.
 • Als je na afloop van het dieet weer aan je oude voedingspatroon begint, is er een grote kans op het jojo effect.

Vijf dagen
Het dieet duurt vijf dagen en werkt met een vaststaand schema. Je kunt er wel een kilo per dag mee afvallen. Het is een heel snelle manier van afvallen en het is een eenvoudig dieet om te volgen. Je kunt het dieet ook drie weken volgen. Aangeraden wordt om dan een week te stoppen. Daarna zou je het opnieuw drie weken kunnen doen.

Tip: lees ook meer informatie over duurzaam afvallen in Spijkenisse, Helmond of lees meer informatie over het Sonja Bakker dieet.

Vetarm
De voedingsmiddelen die in dit dieetprogramma staan bevatten weinig of geen vet. Dit zorgt ervoor dat je weinig calorieën binnenkrijgt. Je mag bovendien maar kleine hoeveelheden eten. Samen leidt dit tot een snel resultaat. Het is verstandig om van tevoren te bedenken of dit dieet geschikt is voor jouw lichaam en jouw gezondheid. Bij twijfel is het goed om een arts te raadplegen.

Andere namen voor dit dieet
Het ziekenhuisdieet is oorspronkelijk ontwikkeld in het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem. Daarom heet het ook wel het Slingelanddieet (vaak foutief het Slingerlanddieet genoemd, dus met een r te veel). Het is ook bekend onder de naam Goednieuws dieet. Nog andere namen voor dit dieet zijn het Vetvrij dieet en het 5-dagen dieet.