koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

Bikini Body Dieet

Net als bij het Fitness dieet zijn er tal van methodes die de naam ‘Bikini Body’ dragen. Sommige Bikini Body programma’s betreffen uitsluitend een dieet, andere bestaan uit een trainingsschema en weer andere combineren sport en voeding in een uitgebalanceerde afvalmethode. Wat alle Bikini Body diëten over het algemeen delen, is dat ze erop gericht zijn je lichaam ‘zomerklaar’ te maken. Het zijn geen levenslange programma’s, maar korte methodes die meestal niet langer dan een maand duren. Ideaal voor mensen die snel gewicht willen verliezen voor een trouwerij, een reünie of inderdaad: om in die ene mooie bikini het strand onveilig te maken! We bespreken hier een methode van één maand die zowel voeding als bewegen combineert; het is tenslotte talloze malen aangetoond dat je hiermee het snelst je ideale Bikini Body bereikt.

Programma USP Prijs Beoordeling Informatie
keto dieet Beste keuze 2024.
Snel resultaat.
€39
Normaal €260
Bekijken
Afslank receptenbijbel Simpele recepten.
Eenvoudig afvallen.
€37
Normaal €67
Bekijken
Koolhydraatarm dieet 50 dagen diëten.
Gezonde leefstijl.
€37
Normaal €67
Bekijken
Training mannen Snel detoxen.
Max. ontgiften.
€37,00 Bekijken
Training vrouwen Frisse smoothies.
Gezonde hormonen.
€14,95 Bekijken

Afvallen met het Bikini Body maaltijdplan

Bikini Body: algemene richtlijnen

 • Drink tijdens je Bikini Body programma ten minste twee liter water per dag. Een deel daarvan mag je vervangen door kruidenthee zonder suiker. Beperk koffie drinken tot hooguit twee koppen zwarte koffie per dag en drink groene thee; dit schijnt de spijsvertering namelijk te ondersteunen. Alcohol is een absolute ‘no-no’.
 • Verse en gedroogde kruiden bevatten nauwelijks calorieën. Je mag ze onbeperkt aan je maaltijden en drankjes toevoegen.
 • Sla nooit maaltijden over; dit kan als gevolg hebben dat je op een later tijdstip eetbuien krijgt. Heb je een keer écht geen honger, probeer dan bijvoorbeeld minstens een glas magere melk te drinken. Zorg dat je altijd een gezonde snack bij je hebt als je weg moet en niet zeker weet of je tijd hebt voor een rustige maaltijd.
 • Goede snacks zijn een stuk fruit, rauwkost, een kopje soep (zonder room), een schaaltje magere yoghurt of bijvoorbeeld een stukje ham of 30+-kaas. Voor de zoetekauwen is één blokje pure chocolade ook toegestaan.

Tip: lees ook meer informatie over diëten in Nieuwegein, Assen of bekijk afvalprogramma’s zoals het Vegetarisch Dieet.

Bikini Body week 1
In deze eerste week van je Bikini Body programma begin je rustig. De hoofdlijnen zijn dat je niet snoept of vette snacks eet, dat je geen kant-en-klaar eten gebruikt, en voldoende drinkt. Het bakken en braden van vlees, vis, groente en aardappelen vervang je door grillen, koken en zonder vet braden in de oven. Drie hoofdmaaltijden per dag zijn het uitgangspunt. Daarnaast heb je tussen ontbijt en lunch, én tussen lunch en diner, een snackmoment. (Hou het bij ‘goede’snacks, zoals hierboven beschreven.) Dit laatste geldt voor de rest van het Bikini Body plan.

Bikini Body week 2 en 3
Deze tweede fase van je Bikini Body plan is qua gewichtsverlies het belangrijkst. Schrap alle toegevoegde suikers. Honing of rietsuiker is ook niet toegestaan; zoetstoffen wel. Beperk koolhydraatrijk eten tot je ontbijt. Fruit eet je alleen dan en/of tijdens je snackmoment vóór de lunch. Tijdens de lunch eet je standaard soep op bouillonbasis; kippensoep of tomatensoep is ideaal. Eet bij de lunch daarnaast minimaal 100 gram mager vlees, kip of vis. Voor het diner geldt dat je aardappelen, pasta en rijst schrapt. In plaats daarvan mag je 100 gram extra vlees, kip of vis. Groente mag je onbeperkt.

Bikini Body week 4
In de laatste week van je Bikini Body programma ga je voor jezelf na of je tevreden bent met het resultaat tot nu toe. Gaat alles goed, kun je het eetpatroon uit de tweede fase aanhouden tot het einde. Ben je nog niet blij met de resultaten en wil je een eindspurt maken; schrap dan vooral meer koolhydraten. Hooguit één stuk fruit, bijvoorbeeld een grapefruit, bij het ontbijt. Eventueel kun je ook één snackmoment schrappen. Beperk je in je ene snackmoment dan tot het eten van rauwkost.

Bikini Body beweegplan

Voor het perfecte Bikini Body zijn twee zones van groot belang: buik en billen. Daarnaast wil je wellicht wat extra pondjes kwijt zien te raken. Dit Bikini Body beweegplan is dan ook gericht op vetverbranding aan de ene kant, en het shapen van je buik en billen aan de andere kant. Je combineert cardio training en weerstandstraining in een programma waar je gegarandeerd resultaat mee behaalt!

Bikini Body week 1
Je begint je Bikini Body plan rustig. Een half uur cardio training per dag is het belangrijkst; fietsen, hardlopen of de crosstrainer zijn goede workouts. Doe aanvullend iedere dag 100 buikspieroefeningen, waarbij je de schuine buikspieren niet moet vergeten. Probeer in je dagelijkse activiteiten zoveel mogelijk ‘luie’ acties te vervangen door ‘actieve’. Ga fietsen in plaats van autorijden waar het kan, neem de trap in plaats van de lift en ga minimaal drie avonden iets leuks doen in plaats van op de bank neerploffen.

Bikini Body week 2 en 3
Voer de cardio training op. Ga daarbij vooral voor een hogere snelheid. Weerstandstraining gaat nu een veel belangrijkere rol spelen. Buikspieroefeningen blijf je dagelijks doen. Daarnaast richt je je elke dag op een ander aandachtsgebied. Achterkant benen en billen – armen en schouders – rug en billen – benen is een goed patroon. Vergeet niet één rustdag per week te nemen, zodat je spieren kunnen herstellen.

Bikini Body week 4
Ook wat betreft bewegen, geldt dat je even evalueert hoe je Bikini Body plan tot dusver is verlopen voordat je de laatste fase ingaat. Heb je te weinig gewicht verloren, voer dan twee dagen in de week de cardio training flink op. Een uur hardlopen, fietsen of op de crosstrainer is dan perfect. Focus bij de weerstandstraining op je probleemgebieden. Wil je een strakkere buik? Daar kun je iedere dag mee aan de slag. Zijn je billen het probleem? Pak deze dan om de dag aan.

Het Bikini Body dieet: voor- en nadelen

Dit Bikini Body plan helpt je, als je alle richtlijnen goed volgt, ongetwijfeld aan een strakke buik en slank lichaam voor de zomer. De richtlijnen voor dit Bikini Body programma zijn echter niet voor iedereen even makkelijk te volgen: er is behoorlijk wat kennis voor nodig op het gebied van voeding om het week-tot-week plan goed uit te voeren. Als je liever dagmenu’s ontvangt en een uitgewerkt trainingsschema volgt dan kun je voor diverse, zeer effectieve Bikini Body programma’s online terecht.