koolhydraatarm 50 dagen
  • 50 dagen
    koolhydraatarm
  • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

    Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
  • Zomerslank
    in 4 weken
  • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

    Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
  • Keto challenge
    50 dagen afvallen
  • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

    Van €67 nu €37!
detox dieet
  • Detox Dieet
  • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

    Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
  • Smoothies
    Simpel & lekker
  • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

    Slechts €14,95

21 tips om je dieet vol te houden

Dat het moeilijk is om gemotiveerd te blijven tijdens de periode van je dieet is algemeen bekend. Misschien heb je het zelf ook wel gemerkt: je valt al snel weer terug in oude gewoontes. Hoe kan ik nu toch mijn dieet volhouden? En hoe zorg ik dat het niet een tijdelijk iets is, maar dat het langzaam maar zeker echt onderdeel wordt van mijn leven? In deze blog vind je 21 handige tips voor iedereen die begonnen is met een afvalprogramma, en het lastig vind om dit vol te houden.

  1. Wanneer je de neiging hebt om toch te gaan snoepen ga dan iets actiefs doen. Neem een groot glas water en zet jezelf tot een wandeling of ga stofzuigen. Niet enkel zal je het hongergevoel hiermee wegnemen, je raakt ook nog eens extra calorieën kwijt.
  2. Ga niet elke dag op de weegschaal staan. Je gewicht schommelt dagelijks. Dit heeft te maken met de vochtophopingen in het lichaam. Wil je toch dagelijks op de weegschaal gaan staan, houdt dit dan altijd in je achterhoofd.
  3. Gebruik zo min mogelijk olie of mayonaise maar wissel dit eens af met andere calorie arme sauzen. Zo leer je ook nog eens nieuwe smaken ontwikkelen.
  4. Ga zelf koken. Niet enkel zijn kant-en-klaar maaltijden vaak te vet en te zout, ook veel vitaminen zijn al verloren gegaan. Daarnaast hebben sommige mensen het voordeel dat wanneer ze zelf koken hun hongergevoel langzaam minder wordt. Wanneer je dan ook nog langzaam eet zal je sneller een vol gevoel krijgen en veel minder eten.
  5. Zie diëten als iets positiefs. Zeg niet: `Ik ben op dieet` maar zeg tegen jezelf dat je gezonder bent gaan leven.
  6. Als je moe bent kan het zijn dat je lichaam je een seintje geeft dat je energie tekort hebt. Dit uit zich in een honger gevoel. Wanneer je in de avond dus een knagend honger gevoel krijgt ga dan eens op tijd slapen. Je zal zien dat je eigenlijk geen honger had maar gewoon moe was.
  7. Vertel enkel mensen die je kunnen en willen steunen dat je probeert af te vallen. Zo vermijd je steeds de goed bedoelde maar vervelende vragen over je voortgang.
  8. Maak van elke maaltijd een klein feestje. Zorg ervoor dat de tafel leuk gedekt is en dat er lekkere en kleurrijke voedingsmiddelen op tafel staan. Eten is leuk en nieuwe en gezonde smaken ontwikkelen is een verrijking. Probeer ook eens nieuwe recepten uit. Het schijnt dat mensen die de hele dag gekookt hebben minder honger hebben en dus minder tot zich nemen tijdens de maaltijd.
  9. Afslanken heeft ook te maken met je dag en nachtritme. Probeer eens alles op gezette tijden te doen. Dus opstaan en gaan slapen, maar probeer ook de maaltijden aan vaste tijden te koppelen.
  10. Eet niet te weinig, lijd dus geen honger. Je lichaam gaat nu juist de calorieën vast zetten omdat het te weinig krijgt. Beter is om gezond en calorie arm voedsel te eten.
  11. Zeker niet de minste tip. Weest niet te streng voor jezelf. Af en toe zondigen hoort erbij. Je moet ook eens kunnen genieten. Daarbij is het niet eens zo slecht je lichaam af en toe iets extra toe te stoppen tijdens een dieet. Het zorgt ervoor dat je lichaam zich niet steeds aanpast aan minder eten.

6 bonustips: zo ga je minder eten

Om af te vallen zul je minder moeten gaan eten. Hieronder vind je nog eens 6 bonustips die je kunnen helpen om minder te eten.

  1. Ga langzamer eten. Het liefst neem je een kleine hap en leg je het bestek even neer. Geniet van deze hap en kauw het goed. Je hersenen geven je overigens pas na 20 minuten een signaal dat je vol zit. Wanneer je langzaam eet heeft je lichaam ook de tijd om te reageren op een vol gevoel.
  2. Een eetdagboek bij gaan houden kan perfect werken en erg confronterend zijn. Je zult zien dat je het toch maar even laat om die kleine snack te nuttigen. Echter werkt een eetdagboek alleen als je consequent bent en eerlijk tegenover jezelf.
  3. Wat je ook doet, hoeveel haast je ook hebt, sla je ontbijt nooit over. Het is de belangrijkste maaltijd van de dag en zorgt ervoor dat je stofwisseling goed op gang komt. Een stevig ontbijt helpt je de dag door en je zult zien dat je veel minder behoefte gaat hebben aan snacken tussendoor en dus ook minder gaat eten waardoor je afslankt.
  4. Ga zelf koken. Niet enkel zijn kant-en-klaar maaltijden vaak te vet en te zout, ook veel vitaminen zijn al verloren gegaan. Daarnaast hebben sommige mensen het voordeel dat wanneer ze zelf koken hun hongergevoel langzaam minder wordt. Wanneer je dan ook nog langzaam eet zal je sneller een vol gevoel krijgen en veel minder eten.
  5. Je kan veel beter vijf kleine porties per dag eten dan drie grote. Zo zorg je ervoor dat de stofwisseling op gang blijft. Denk bijvoorbeeld aan een goed ontbijt, een volkoren cracker tussendoor, een middagmaal met veel fruit, een kleine salade tussendoor en een gezond en verantwoord avondmaal. Op deze manier krijg je minder calorieën binnen, eet je onbewust minder en zal je afslanken omdat je stofwisseling steeds aan de gang moet blijven.
  6. Zorg er wel voor dat je aan de juiste voedingsmiddelen komt. Houd de voedselschijf in gedachten en zorg dat je val alle schijven iets gehad hebt. Op deze manier zal je niets tekort komen en zal je lichaam zich gaan aanpassen. Wanneer je daarna ook nog meer gaat bewegen zal je zien dat je op den duur slanker en strakker wordt.

Hoe maak ik eten weer leuk?

Je kunt natuurlijk wat stukken fruit in een blender gooien, het is een oud glas schenken en het met een vies gezicht opdrinken. Maar alles smaakt beter wanneer het er leuk uitziet. Iets met veel kleurtjes ziet er al gauw leuk uit, dus ga los met gezond kleurrijk eten zoals fruit. Wees creatief, en maak er foto’s van zodat je nog meer je best doet om het er leuk uit te laten zien! Maak elk hapje en drankje leuk om te serveren, ook leuk voor als er mensen over de vloer komen. Ik ben zelf niet erg creatief, maar als het om eten gaat kan ik opeens een stuk meer dan normaal. Laat ook jouw gezond eten er mooier, lekkerder en gezelliger uitzien door deze 5  “pimp jouw eten en drinken” tips:

Tips om jouw eten en drinken leuker te maken! 

  1. Pimp je eten en drinken met fruit. Gooi stukjes banaan, aardbei, appel, kiwi enzovoorts in een kan met water of in je yoghurt, en het ziet er meteen lekkerder uit. Of schuif lekker classy een stukje fruit of de rand van je glas, zoals citroen of aardbei.
  2. Maak je salades en yoghurtje nog extra flurry, door er noten, bessen en zaden op te gooien. Super gezond en het ziet er uit alsof je een kok uit een 5-sterren restaurant bent. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld chiazaden, lijnzaad, of sesamzaad. En als noten kun je bij de Albert Heijn bijvoorbeeld een Frisse Cranberry Mix halen. Hier zitten verschillende noten en bessen in, waar je elke keer een klein handje van over je maaltijd kunt gooien.
  3. Gebruik leuke glazen, bakjes of flesjes. Ik doe gezonde smoothies of fruitwater altijd in wijnglazen, alles smaakt beter in een wijnglas. Ik maak kwark of yoghurt in glazen, zodat je niet alleen de bovenkant kunt zien, en er dus een écht panorama kunstwerkje van kunt maken, met verschillende laagjes en kleurtjes.
  4. Rietjes met alle kleuren van de regenboog. Het drinken van smoothies en fruitdrankjes lekkerder om door een rietje te drinken, maar ook beter voor je tanden in verband met het zuur wat er in fruit zit. Gelukkig zijn rietjes goedkoop en laten ze je super de luxe gepimpte drankjes er nóg leuker uitzien.
  5. Serveer je komkommer, paprika en worteltjes met een gezond sausje. Snij de groenten in plakjes of in reepjes en doe ze bijvoorbeeld in een bierglas. Pak een shotglaasje en schenk hem vol met yoghurt, gooi hier een aantal lekkere kruiden en een beetje chilisaus doorheen en tadaa: hapjes met dipjes die er leuk uitzien, met een snufje student.

Hoe hou je sporten leuk?

Zoek een vorm van beweging die jij leuk vindt, zodat je het langer en vaker gaat doen en je het afvallen volhouden kunt. Begin jij bij 500 meter hardlopen al bijna te huilen? Gooi je hardloopschoenen dan gewoon lekker op marktplaats, en koop bijvoorbeeld skeelers of een tennisracket. En als je dit nog te intensief vindt, een yogamatje is ook prima. Een nog belangrijkere tip: vind een sportmaatje. Samen sporten is gezellig en je kunt elkaar motiveren en tips geven. Ook zijn de sportmogelijkheden groter wanneer je samen sport. Daag elkaar uit en probeer elkaars handvat te zijn bij het afvallen. Ook kun je samen lange afstanden afleggen, dan maakt de snelheid niet per se uit. Tijdens het maken van die metertjes kun je gezellig bijpraten, of daag elkaar uit in snelheid of afstand.

Om een complete work-out voor jezelf te verzinnen moet je creatief zijn en kennis hebben van wat er allemaal kan. Heb jij na een aantal push-ups en sit-ups al geen idee meer van wat je in hemelsnaam nog moet doen? Dan is een groepsles misschien wel iets voor jou. Ik vind het zelf echt heel relaxed dat je een les van ongeveer een uur lang gewoon doet wat er gezegd wordt, zonder zelf te moeten nadenken van “wat nu?”. Je kunt er van uit gaan dat de oefeningen goed en effectief zijn, en de muziek keihard is.