koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

Lymfedrainage

Lymfedrainage is een soort zachte massage die de vetten en toxines afscheidt en zo onze benen en spieren verlicht en ons lichaam beschermt. Lymfedrainage bestaat uit een zachte massage waarbij het hele lichaam met de handen en vingertoppen bewerkt wordt. Zo verbeteren we de werking van het lymfesysteem waardoor ook de werking van het immuunsysteem zal verbeteren. Hierbij de voordelen:

Programma USP Prijs Beoordeling Informatie
keto dieet Beste keuze 2024.
Snel resultaat.
€39
Normaal €260
Bekijken
Afslank receptenbijbel Simpele recepten.
Eenvoudig afvallen.
€37
Normaal €67
Bekijken
Koolhydraatarm dieet 50 dagen diëten.
Gezonde leefstijl.
€37
Normaal €67
Bekijken
Training mannen Snel detoxen.
Max. ontgiften.
€37,00 Bekijken
Training vrouwen Frisse smoothies.
Gezonde hormonen.
€14,95 Bekijken

 • Verlicht zwellingen, ontstekingen en maagzweren en versnelt de littekenvorming.
 • Werkt ontstekingsremmend bij zware en gezwollen benen.
 • Helpt bij circulatiestoornissen, ook die van de lymfecirculatie.
 • Wordt aangeraden bij stress en neerslachtigheid aangezien het een positieve invloed heeft op de werking van het immuunsysteem en ons helpt ontspannen,
 • Bovendien bestrijdt lymfedrainage de vochtophoping en vermindert het de vorming van cellulite, aangezien het ons helpt vet af te scheiden en striemen te voorkomen.

De lymfedrainage wordt uitgevoerd door specialisten in een schoonheidssalon, de techniek vereist immers een speciale opleiding. Men richt zich op de benen als men de cellulites wil bestrijden en op het hele lichaam als men het welzijn van de klant wil verhogen.

Wat is Manuele Lymfedrainage

Manuele lymfedrainage (of, zoals het ook wel genoemd wordt, Oedeemtherapie) is een massagevorm, die erop gericht is het lymfestelsel te stimuleren. Deze stimulatie is nodig om het teveel aan vocht (zichtbaar en onzichtbaar oedeem) beter, dan wel sneller via de lymfebanen af te voeren. Lymfedrainage is een normale, natuurlijke functie in ons lichaam. Deze functie kan echter bemoeilijkt worden als gevolg van een ongeval, ziekte of stress. In dat geval kan de drainage van de lymfe, via een Oedeemtherapeut, manueel (met de handen) geoptimaliseerd worden.

Wat is manuele therapie?

Evenals fysiotherapie is manuele therapie bedoeld voor klachten aan het “bewegingsapparaat”, dat wil zeggen de wervelkolom en gewrichten in armen en benen. Klachten in de wervelkolom of ledematen ontstaan wanneer gewrichten niet goed werken. Dit wordt “functiestoornis” genoemd. Bewegen wordt dan moeilijk en pijnlijk. Ook kunnen spieren verkrampen en kan de pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam. Met behulp van manuele therapie kan de stoornis van de gewrichten worden verminderd of verholpen. Soms vullen onze manueeltherapeuten deze behandeling aan met gedoseerde “impulstechnieken”. De gewrichten worden dan wat sneller bewogen. Daarbij hoort men soms een knappend of krakend geluid. In de volksmond heet dit ook wel “kraken”. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het in het algemeen niet pijnlijk.

Wat is Oedeem?

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht en eiwitten in het lichaamsweefsel als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. Lymfoedeem is een chronische aandoening die vaak geleidelijk ontstaat. Afhankelijk van de oorzaak kunnen we verschillende soorten oedeem benoemen:

Lymfoedeem
Onder te verdelen in primair- en secundair oedeem. Primair oedeem is aangeboren. De lymfevaten- en knopen zijn niet goed aangelegd, waardoor de aan- en afvoer van het lymfevocht onvoldoende is. Dit kan in het hele lichaam voorkomen maar uit zich met name in de benen. Secundair lymfoedeem is verworven. De lymfevaten en/ of knopen zijn beschadigd of verwijderd. Voorbeelden hiervan zijn armoedeem na een borstoperatie, oedeem van het been na een gynaecologische ingreep en oedeem na het verwijderen van een melanoom. Bij deze operaties worden de lymfeklieren verwijderd en raken lymfevaten beschadigt, waardoor de vochtafvoer wordt bemoeilijkt. Patiënten, die na de operatie radio- en/ of chemotherapie ondergaan hebben een grotere kans op het ontwikkelen van lymfeoedeem. Secundair lymfoedeem kan echter ook ontstaan na forse schaafwonden, ontstekingen, gewrichtsoperaties, etc.

Wat kan een gespecialiseerd oedeemfysiotherapeut voor u doen?
Aangezien genezen van lymfoedeem niet mogelijk is, is de behandeling met name gericht op het terugdringen of niet verder doen toenemen van het oedeem in het lichaamsdeel om hierdoor normaal functioneren te herstellen. De oedeemtherapeut kan door middel van houdings- en beweegadviezen proberen de beperkingen te verminderen.