koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

Cellulitis

Kan Cellulitis worden voorkomen? Dat is een vraag die veel vrouwen zich stellen. Voorkomen is beter dan genezen. Er zijn diverse methoden die elke vrouw kan opnemen in haar levensstijl waardoor de kans op cellulitis kan worden verminderd.

Programma USP Prijs Beoordeling Informatie
keto dieet Beste keuze 2023.
Snel resultaat.
€39
Normaal €260
Bekijken
Afslank receptenbijbel Simpele recepten.
Eenvoudig afvallen.
€37
Normaal €67
Bekijken
Koolhydraatarm dieet 50 dagen diëten.
Gezonde leefstijl.
€37
Normaal €67
Bekijken
Training mannen Snel detoxen.
Max. ontgiften.
€37,00 Bekijken
Training vrouwen Frisse smoothies.
Gezonde hormonen.
€14,95 Bekijken

Voeding verminderd Cellulitis
Voeding is de belangrijkste invloed op ons lichaam die we in handen. Door bepaalde zaken in een voedingspatroon aan te passen kan het lichaam zowel inwendig als aan de buitenkant veranderen. Voedingstips die cellulitis kunnen helpen voorkomen zijn de volgende: Roken en alcohol gebruik zijn grote negatieve invloeden op ons lichaam en kunnen bijdragen aan het ontstaan van cellulitis. Vermijd dit. Eet zo dicht mogelijk bij de natuur. Hoe meer voedingsmiddelen zijn verwerkt, hoe meer chemische stoffen en transvetten ze bevatten. Door je eten zelf te bereiden met verse ingrediënten heb je te alle tijden zelf onder controle wat er je lichaam in gaat. Gebruik zo min mogelijk boter en vervang dit door olijfolie. Denk er wel aan om niet met extra olijfolie te bakken. Dit kun je alleen doen met traditionele olijfolie. Groente en fruit zijn je lichaam’s grootste vrienden. Vooral groentes zuiveren het lichaam en houden het gezond. Je kunt niet genoeg groentes op een dag eten. Eet ook dagelijks twee stuks fruit. Drink voldoende water. Anderhalf a twee liter water per dag is het aanbevolen minimum.

Beweging is goed voor de huid
Naast voeding is ook beweging van het grootste belang om cellulitis te voorkomen. Loop trappen in plaats van het gebruik van liften. Fiets en loop in plaats van de auto. Maak tijdens de lunchpauze een korte wandeling, etc. Er zijn genoeg momenten op de dag om even te bewegen. Naast het voorkomen van cellulitis is dit belangrijk voor de algemene gezondheid van ons lichaam.

Hoe ontstaat Cellulitis?

Op plekken waar de bloedcirculatie verslechterd ontstaat vaak cellulitis. Dit is ook de reden dat een tekort aan beweging vaak een aanleiding kan zijn voor het ontstaan van cellulitis. Als de bloedcirculatie op zo een plek verslechterd kunnen onderhuids vet en vocht ophopingen plaats vinden. Dit is te zien al een bobbelige, onregelmatige huid. Dit wordt vaak ook een sinaasappelhuid genoemd. Hoewel cellulitis geen ernstige aandoening is, is het erg storend voor de persoon die er last van heeft. Het wordt als ontsierend gezien en kan schaamte opwekken. Belangrijk is om te weten dat het een heel normaal verschijnsel is waar bijna 90% van alle vrouwen in bepaalde mate mee te maken krijgen. Anderen kijken vaak lang niet zo kritisch naar je lijf als jijzelf. Dit terzijde blijft het een vervelend probleem. Cellulitis komt vaak voor rond het billen en dijen gedeelte. Ook kan het soms voorkomen op de onderbuik. De reden dat het vrijwel alleen bij vrouwen voorkomt is omdat vrouwen van nature een hogere concentratie vetcellen hebben rond deze gebieden dan mannen. Gelukkig is cellulitis niet iets waarmee je hoeft te leven. Er is een uitstekende behandeling voor die het probleem volledig verhelpt.

Welke behandelingen zijn er?

Vroeg of laat krijgt bijna elke vrouw er mee te maken. Cellulitis of sinaasappelhuid. Het is een aandoening waar ongeveer 90% van alle vrouwen last van krijgt. Hoewel er al langer diverse smeersels en apparaten op de markt zijn met als doel het verminderen van cellulitis, was er tot nog toe geen cellulitis behandeling die het probleem volledig kon verhelpen. Er is nu echter een nieuwe cellulitis behandeling die zo goed werkt, dat er met volledige zekerheid gezegd kan worden dat elke vrouw er helemaal vanaf kan komen/ Dit product werkt bij iedereen. Het is niet een middel zoals de vele anti cellulitis gels die we al kennen en weinig uithalen.

Massages voor de spieren
Als u naar een huidspecialist gaat en daar een cellulitis behandeling laat uitvoeren is dit vaak een massage. De huidplekken waar cellulitis voorkomt worden stevig gemasseerd om zo de bloedcirculatie te verbeteren zodat onderhuidse vet en vocht ophopingen verminderen. Als dit herhaaldelijks wordt uitgevoerd kan dit een gunstig effect op cellulitis hebben. Nadelen van deze behandeling zijn: de hoge kosten, het is tijdrovend en het probleem wordt slechts tijdelijk opgelost. Als de behandelingen stoppen kan de cellulitis weer terug keren. Tevens wordt nooit het probleem volledig verholpen.

Crèmes voor de huid
Er zijn diverse anti cellulitis crèmes verkrijgbaar. Hoewel de samenstelling kan verschillen is de werking vaak ongeveer hetzelfde. De crème wordt op de huid gemasseerd of gesmeerd en trekt in de huid. Werkende stoffen (vaak onder andere cafeïne) zorgen ervoor dat de bloedcirculatie wordt verbeterd en vocht en vet ophopingen verminderen. Voordeel van deze behandeling is dat het relatief goedkoop is en je het zelf thuis kunt uitvoeren. Het veelgehoorde nadeel is dat het maar een gedeeltelijke oplossing is. Cellulitis verdwijnt praktisch nooit helemaal door het te behandelen met een crème.

Afvallen als cellulitis behandeling

Aangezien cellulitis onder andere een onregelmatige onderhuidse vetophoping is, klinkt het logisch om het te genezen door lichaamsvet te verbranden en dus af te vallen. Dit werkt ook in bepaalde mate, maar er zijn wat kanttekeningen. Het probleem van deze methode is feitelijk dat ‘afvallen’ vet globaal over het lichaam verbrand. Als het lichaam consistent minder calorieën binnen krijgt dan het verbrand val je af. Je raakt hoofdzakelijk lichaamsvet kwijt, daarnaast vaak (vooral in het begin van een dieet) wat vocht en afhankelijk van de methode van afvallen ook wat spierweefsel. Als je lichaam vet aanspreekt voor energie wordt logischerwijs eerst het lichaamsvet aangesproken wat het gemakkelijkst te bereiken is. Dit is voornamelijk lichaamsvet op plekken die veel in beweging zijn. Vet op het buik en heup gedeelte is vaak het vet wat het laatst verdwijnt. Daarnaast is direct onderhuids vet (zoals bij cellulitis het geval is) het moeilijkst voor je lichaam om aan te spreken voor energie. Uiteraard verdwijnt er wel wat van dit vet gedurende een dieet, maar niet genoeg om volledig van cellulitis af te komen.

Lichaamsvet verbranden
Bij het verbranden van lichaamsvet verdwijnen vetcellen niet. Deze slinken alleen in volume en worden dus kleiner. Dit is ook de reden waarom mensen die veel af zijn gevallen zo gemakkelijk weer aankomen. Alle vetcellen zijn nog steeds aanwezig. Dit zelfde geld voor de vetcellen waar de cellulitis uit bestaat. Ook deze blijven aanwezig, ze worden bij het afvallen slechts iets kleiner. We kunnen concluderen dat door af te vallen cellulitis wel iets kan verminderen, maar het niet een echte cellulitis behandeling te noemen is. Uiteraard is afvallen wel aan te raden om van overgewicht af te komen. Het blijft altijd een slim idee!