koolhydraatarm 50 dagen
 • 50 dagen
  koolhydraatarm
 • Val tot 2 kilo per week af. Zonder te sporten of honger te lijden. Meer energie en vitaliteit. Altijd een stok achter de deur.

  Actieprijs: €39
zomerslank fit in 4 weken
 • Zomerslank
  in 4 weken
 • Afvallen zonder honger en zonder sporten. De lekkerste koolhydraatarme recepten. Wekelijkse motivatie check-in.

  Eenmalig €37
50 dagen keto challenge
 • Keto challenge
  50 dagen afvallen
 • Activeert de vetverbranding. Kant-en-klare weekmenu's. Toegankelijke keto recepten en snacks. 100% afslankgarantie!

  Van €67 nu €37!
detox dieet
 • Detox Dieet
 • Boost je weerstand en afvallen. Stralende gezondheid & stabiele hormoonhuishouding. Voel je fit en energiek.

  Tijdelijk €37
7 dagen smoothie detox
 • Smoothies
  Simpel & lekker
 • Ervaar meer energie en verbeter je weerstand. Ontgiften van het lichaam. Nu met gratis intermittent fasting boek.

  Slechts €14,95

Aminozuren

Met aminozuren afvallen is een veelgehoorde term, maar wat houdt met aminozuren afvallen eigenlijk in? Aminozuren zijn onontbeerlijk voor het menselijk lichaam. Aminozuren verzorgen een aantal belangrijke functies, zoals de energiehuishouding, de ontgifting, de opbouw van neurotransmitters en het zijn de bouwstenen van eiwitten. Eiwitten op hun beurt zorgen weer voor een juiste spier-vet verhouding.

Programma USP Prijs Beoordeling Informatie
keto dieet Beste keuze 2024.
Snel resultaat.
€39
Normaal €260
Bekijken
Afslank receptenbijbel Simpele recepten.
Eenvoudig afvallen.
€37
Normaal €67
Bekijken
Koolhydraatarm dieet 50 dagen diëten.
Gezonde leefstijl.
€37
Normaal €67
Bekijken
Training mannen Snel detoxen.
Max. ontgiften.
€37,00 Bekijken
Training vrouwen Frisse smoothies.
Gezonde hormonen.
€14,95 Bekijken

Waarom ontstaat het jojo-effect bij een gewoon dieet?
Met een dieet val je vaak even af, maar je komt ook net zo snel weer aan. Dat komt omdat de meeste diëten zich alleen richten op gewichtsverlies en niet op de oorzaak, namelijk een balansverstoring in de hormonen die je vetverbranding regelen. Na het volgen van zo’n dieet is je hormoonhuishouding nog precies zo als voor je dieet, dus als je niet heel streng voor jezelf bent zul je zeker weer aankomen. Daardoor blijft afvallen moeilijk en blijf je in een vicieuze cirkel.

Is afvallen met aminozuren hetzelfde als een eiwitdieet?

Ja. Aminozuren en eiwitten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Aminozuren zijn de bouwstenen van Eiwitten. Eiwitten (uit voeding) worden op hun beurt weer omgezet naar aminozuren. Het lichaam bepaalt zelf welke eiwitten en aminozuren het nodig heeft om optimaal te functioneren. Echter niet bij iedereen werkt dat optimaal omdat er door verkeerd eten niet de juiste eiwitten en voedingstoffen binnen komen. Je spier-vet verhouding raakt uit balans. Je kunt natuurlijk het eetlustremmend aminozuur Phenylalanine kopen, of wat Arginine en Lysine waarvan bekend is dat ze invloed op de spier-vet verhouding hebben en waarvan Arginine zelfs potentie verhogend is. Met deze aminozuren afvallen zonder plan of voldoende kennis zal niet erg succesvol zijn. Beter en vele malen effectiever is het om een uitgebalanceerd eiwitdieet, met de juiste coaching te volgen. Een eiwitdieet zorgt namelijk dat je lichaam ook de juiste hoeveelheid en vooral de juiste aminozuren kan aanmaken.

Waarom werkt een Eiwitdieet zo goed?
Een eiwitdieet werkt zo goed omdat het eigenlijk helemaal geen dieet is :-). Een eiwitdieet zorgt er op een natuurlijke manier voor dat je lichaam weer in balans komt. Bij een gewoon dieet heb je vaak een enorm hongergevoel, waardoor het afvallen erg veel van je vraagt en zodra je je discipline iets de vrij teugels geeft kom je direct weer aan. Bij een eiwitdieet heb je dat verschijnsel dus juist niet. Dat komt omdat je lichaam bij een eiwitdieet ook de hormoonhuishouding op orde brengt die je vet-spier verhouding regelen. Je lichaam geeft dus niet aan dat het moet eten, je hebt dus geen hongergevoel.

Wat kun je zelf nog meer doen?
Je kunt in combinatie met een eiwitdieet vitamine B3 en vitamine B6 nemen. Dat zijn belangrijke stoffen omdat zij een grote rol spelen bij de biologische activiteit van aminozuren in ons lichaam en versterkt het effect van een eiwitdieet. En wat extra beweging is natuurlijk heel belangrijk. Veel beweging zorgt voor een stimulans van de groeihormoonproductie. Daarom is sporten, of in ieder geval extra beweging noodzakelijk wanneer je met aminozuren afvallen wilt.

Aminozuren tegen haaruitval
Het is normaal om dagelijks wat haren te verliezen. Echter, wanneer dit met bosjes tegelijk gebeurt, is er sprake van haaruitval. Vooral bij mannen komt dit op latere leeftijd vaak voor. Het is mogelijk om met aminozuren haaruitval te verminderen of te voorkomen. Voor een gezonde haargroei zijn voldoende vitaminen, eiwitten en mineralen noodzakelijk. Met name vitamine B is van invloed op de haargroei. Als je onvoldoende van deze stoffen binnenkrijgt, kan onder ander haaruitval een gevolg zijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat het gebruik van aminozuren haaruitval tegen kan gaan.

Met welke aminozuren kun je spieren opbouwen?

Aminozuren zijn populair in de sportwereld. Aminozuren kunnen worden gebruikt om je spieropbouw te ondersteunen en niet zozeer om je conditie of uithoudingsvermogen te verbeteren. Welke aminozuren zijn nu het meest geschikt om te helpen bij je spieropbouw?

BCAA (Branched-Chain Amino Acid)
BCAA’s is een afkorting voor Branched-Chain Amino Acid. Het is de naam voor een groep stoffen die van grote invloed zijn op de spieren. Het zijn vertakte aminozuren die een belangrijke rol spelen in de eiwit-, energie- en stressstofwisseling.  Samen met Ornithine, Arginine en Lysine zijn dit dé stoffen om je ondersteunen bij je spieropbouw. BCAA’s hebben een aantal functies:

 • Ze leveren energie doordat ze in de lever worden omgezet in glucose. De glucose wordt vervolgens naar de spieren getransporteerd.
 • Het opbouwen en behouden van spiermassa.
 • Ze leveren gezonde energie, waardoor er minder behoefte is aan vetten en koolhydraten. Daarom zijn BCAA’s ook een waardevolle aanvulling bij diëten en afvallen.
 • Het zware trainingsgevoel verminderd wanneer bij het gebruik van aminozuren fitness wordt beoefend.

Aminozuur tabletten

Sporters nemen nog wel eens eiwit shakes om de hoeveelheid aminozuren aan te vullen na een intensieve training. De eiwitten worden in het lichaam dan afgebroken tot aminozuren. Dit zorgt voor weer voldoende spieropbouw. Aminozuren zijn niet alleen voor sporters goed. Ze kunnen ook helpen bij het afvallen omdat ze de groeihormoonproductie bevorderen. Het groeihormoon zorgt voor een betere spier-vet verhouding in het lichaam.

Voordelen en Nadelen
In plaats van de shakes kan men ook aminozuur tabletten nemen. Hierbij hoeft het lichaam dan niet eerst de eiwitten af te breken, wat veel energie kost voor het lichaam. Bovendien zit er in aminozuur tabletten geen lactose of kunstmatige stoffen verwerkt. Bij allergieën is dit een voordeel. Een nadeel is echter, dat aminozuur tabletten nogal groot zijn en dus moeilijk door te slikken. Ook moet men vrij veel tabletten nemen voor een goed resultaat. Verder krijgt men men aminozuur tabletten ineens een grote hoeveelheid binnen. Dit kan ongewenst zijn wanneer men over langere tijd de aminozuren binnen wil krijgen. Vooral mensen met de neiging om dik te worden zijn aminozuur tabletten een uitkomst.