Keto revolutie
  • Keto revolutie
  • Tijdelijk van €97 voor slechts €37. Beste dieet van 2020 volgens onze deskundigen.
Afslank receptenbijbel
  • Afslank receptenbijbel
  • Direct starten met verantwoord koken en een gezonde leefstijl. Simpel en goedkoop afslanken.
50 dagen koolhydraatarm dieet
  • Koolhydraatarm dieet
  • Een voordelig 50-dagen dieet. Ontvang alles wat je nodig hebt voor een gezond en fit lichaam!
trainingsprogramma voor mannen
  • Training mannen
  • Trainingsprogramma gericht op mannen. Werk aan spieren, mindset en je gezondheid!
trainingsprogramma voor vrouwen
  • Training vrouwen
  • Succesvol product voor vrouwen. Strakke buik, meer spieren en een gezond lichaam.

Proteïne

Proteïne is een belangrijk onderdeel voor de motor van het menselijk lichaam. Prima, zou je zo zeggen, maar wat is proteïne dan eigenlijk precies? Wat doet proteïne in je lichaam? En wat is het gevolg van extra proteïne tot je nemen? Een aantal vragen om eens even bij stil te staan, zeker als je van plan bent om deze voedingsstof extra tot je te nemen. Bekijk op deze pagina alle aanvullende informatie over Proteïne:

Programma USP Prijs Beoordeling Informatie
keto dieet Beste keuze 2020.
Snel resultaat.
€37
Normaal €97
Bekijken
Afslank receptenbijbel Simpele recepten.
Eenvoudig afvallen.
€27
Normaal €69
Bekijken
Koolhydraatarm dieet 50 dagen diëten.
Gezonde leefstijl.
€37
Normaal €69
Bekijken
Training mannen Mannen training.
Max. spiertraining.
€67
Normaal €292
Bekijken
Training vrouwen Vrouwen training.
Sterker lichaam.
€67
Normaal €292
Bekijken

Proteïne als voedingsstof

Proteïne is eigenlijk een andere benaming voor eiwitten. Eiwitten zijn voedingsstoffen en daarmee is proteïne, net als koolhydraten en vetten een essentieel onderdeel van je voeding. Uit voedingsstoffen haalt je lichaam energie en is daarmee als het ware de brandstof voor je lichaam. Proteïne doet daarnaast nog meer. Zo helpt deze voedingsstof de opbouw van spieren, maar is het ook medeverantwoordelijk voor het herstel van spieren na inspanning. Ook zijn eiwitten goed voor je haar en een belangrijk ingrediënt van een aantal chemische processen die in ons lichaam plaatsvinden. Dit is proteïne in een notendop of misschien is “in een eierdop” in dit geval passender.

Een Proteïne dieet

Voedingsstoffen als proteïne passen uitstekend in een dieet. Je lichaam verbruikt meer energie om eiwitten af te breken, moet dus harder werken, wat weer gunstig is wanneer je wat overtollige kilo’s kwijt wilt raken. Ook zorgen eiwitten voor een “voller gevoel”. Doordat je langer dit vollere gevoel hebt, zal je niet zo snel in de verleiding komen om weer wat te gaan eten. Je houdt het dus gewoon langer vol dankzij proteïne.

Shakes

Een populaire manier om extra proteïne tot je te nemen is het drinken van zogenaamde eiwitshakes. De gunstige uitwerking van eiwitten met betrekking tot diëten zijn hierboven al even kort genoemd. Ook (top)sporters nemen vaan extra eiwitten in. Dit gebeurt veelal in de vorm van een proteïneshake. Reden hiervoor is simpel: je kunt deze drinken en voelen daarom niet als een zware maaltijd. Direct na het sporten heeft natuurlijk niemand hier zin in, zeker niet als je bijvoorbeeld later op de dag een tweede keer moet trainen. Proteïne helpt het herstel van spieren en fungeert als brandstof, wat reden is dat sporters deze voedingsstof extra tot zich nemen. Andere kleinere voordelen van extra eiwitten tot je nemen kunnen zijn: minder spierpijn, minder infectiegevoelig en minder last van uitputting door hitte.

Samenvatting
Net zoals met alle andere voeding, voedingssupplementen en dergelijke geldt ook voor proteïne dat je bij extra inname hiervan zorgvuldig moet zijn. Gemiddeld kun je stellen dat een volwassene genoeg heeft aan 0,75 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht. Wanneer je erg actief bent of regelmatig sport kan het dan ook zeker geen kwaad om bijvoorbeeld eens een eiwitshake tot je te nemen. Hoewel er geen bewijzen zijn dat teveel proteïne slecht is voor je doe je er verstandig aan om zorgvuldig om te gaan met extra inname van eiwitten. Extra proteïne inname heeft een aantal grote voordelen, maar sla er niet in door. De voordelen worden hier namelijk niet groter door dan ze zijn.