Fit For Free

Als student heb je niet veel geld en tijd om te investeren in afvallen. Je moet een keer beginnen, en iedereen weet dat afvallen bestaat uit 2 factoren: Voeding en sporten. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om te gaan hardlopen en zelf kleine oefeningen thuis te gaan doen, maar vaak loop je op een gegeven moment er tegen aan dat je niet meer zo goed weet wat je moet doen. Daarom heb ik voor een stukje structuur gekozen in het sporten; naar de sportschool. Vanaf dag 1 dat ik ben begonnen met afvallen heb ik een aantal dingen met mezelf afgesproken. Áls ik het doe, dan doe ik het goed en begin ik vanaf dag 1 met sporten.

Fit For Free ervaringen

Het was voor mij dus belangrijk dat een sportschool niet te veel ging kosten. Na veel zoeken (ook hier in de buurt) kwam ik uiteindelijk uit bij Fit For Free. Wat ik zocht in een sportschool: ik wil kunnen sporten voor en na school en kunnen meedoen aan groepslessen. Qua prijs kom je dan bij Fit For Free uit op 16,95 per maand. Het goedkoopste abonnement begint echter al bij 9,95 per maand. Mijn abonnement scheelt niet heel veel met de directe concurrent Basic Fit (18,95), maar het zat dicht bij mijn huis waardoor de keuze voor mij snel gemaakt was.

Aanbod in fitness-apparaten

Laat ik beginnen bij wat voor veel mensen belangrijk is: Hoeveel verschillende soorten apparaten zijn er? Mijn trainingsschema is heel uitgebreid, ik doe niet elke week hetzelfde. Wanneer ik van vrienden of op internet achter een nieuwe oefening kom dan verwerk ik die in mijn training. Het was dus belangrijk dat ik alle kanten op kon bij Fit For Free. Voordat ik ging sporten had ik al een heel trainingsschema klaarliggen. Van billen tot buik en van armen tot benen, Fit For Free heeft voor elke spiergroep wel een aantal verschillende apparaten.

Fit For Free groepslessen

De Fit For Free groepslessen zijn uitdagend, intensief en motiverend. Waar je normaal gesproken in de sportschool nog wel eens even een “pauze-momentje” had, heb je bij de vele groepslessen motivatie om langer door te gaan. Er staat (bij mijn vestiging) een erkende coach die de hele groep motiveert met snelle workout-muziek zodat je nog nét even langer door kan gaan dan in je eentje. Mijn favoriete Fit For Free groepslessen zijn de Fat-Attack lessen. Hier staat het verbranden van calorieën centraal. Ze hebben ook voor allerlei verschillende doelen (zoals spieropbouw, conditietraining etc.) verschillende groepslessen, dus er zit voor iedereen wel iets bij.

Fit For Free opzeggen

Fit For Free opzeggen is eigenlijk exact hetzelfde als opzeggen bij elke andere sportschool. Je dient eerst een jaar ingeschreven te staan, en daarna is het per maand opzegbaar. Dit is bij elke sportschool zo en eerlijk gezegd was het voor mij een motivatie om het vol te houden. Het opzeggen van Fit For Free was voor mij niet eens meer nodig, omdat ik mijn plek hier had gevonden!